Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση: εσωτερική ή εξωτερική;


Recommended Posts

Γιατι πολυ απλα τιποτε απο αυτα δεν μπορει να συγκριθεί με την εξωτερική θερμομωνηση εξιλασμενη η διογκομενης. Για να εχει κανεις αποτελέσματα σε θέματα θέρμανσης η ψύξης, ξεκινάει πρώτα απο το κέλυφος. Αλλιως κανει μισές δουλειες

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ελεγε παλιά ένας τύπος Ικαρε "ότι πληρώνεις παίρνεις"

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ή το θερμόμετρο του αυτοκινήτου έχει πρόβλημα ή ήταν στον ήλιο και έγραψε τόσο...σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή η θερμοκρασία...10-12 βαθμούς κάτω περίπου...

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Μάλλον, 18 μπορεί να έλεγε...

Link to comment
Share on other sites

Δεν απορρίπτω την θερμομόνωση, απλά δεν εχω τη δυνατοτητα για εξωτερική, που απο ο,τι διαβάζω κι εδώ στο φορουμ κι αλλού, αποδίδει, γιατί μιλάμε για παρέμβαση σε μπαλκόνια (υπερβολή!!) γειτόνων ...... Οι διπλανοί έχουν φυτά στον τοίχο που ειναι εξωτερικος δικος μας. (ε να τα μετακινήσουν για λίγο)

 

Για εσωτερική, τη φοβάμαι. Διαβαζω οτι αποδίδει πολύ λιγοτερο και αν δεν γίνει αψογα, μπορεί να σου βγάλει υγρασίες στον τοίχο. (ίσως)

 

.......

 

Για αντλίες θερμότητας, εχω πειστεί, αλλά, παιδιά, πρεπει να το φυσάς για να αγοράσεις μια τετοια! Πολλά χιλιάρικα, λέμε. (ό,τι πληρώνεις παίρνεις)

 

Κατι κεροζάν σόμπες που ειδα σ'ενα σπίτι, ζέστη ανυπόφορη κοντά τους, και φοβερή υγρασία, υδρατμοί παντού. Ζεσταινουν μεγάλο χώρο, δε λέω. Αλλά πρεπει ν'ανοίγεις παράθυρα τεντα, βγάζουν και μονοξείδιο..... Ήμαρτον !

 

Για τα κλιματιστικά ινβερτερ τι λετε; Ολοι συμφωνούν οτι ειναι οικονομικά και αποδίδουν καλά, αλλά πολλοί γκρινιάζουν οτι ψευτοζεσταίνουν το χωρο και σε κανουν να νιωθεις συνεχεια συναχωμένος. Εχει κανείς τετοιο για θέρμανση; Μ'ενδιαφερει ν'ακούσω από πρώτο χερι (τετραγωνικά, BTU, πόσες ωρες καθημερινα ειναι ανοιχτό); (το κλιματιστικό δεν θερμαίνει το χώρο...πετάει συνεχώς ζεστό - ξηρό αέρα. Δεν κάνει για θέρμανση) 

 

Ξεκινάς από την μόνωση κατ' εμέ. Αν όχι κοιτάς για αντλία θερμότητας (αέρα - νερού) με καλοριφέρ φυσικά ή αυτόνομο λέβητα αερίου...αν μπορείς να αυτονομηθείς από την πολυκατοικία σου. Όλα τα υπόλοιπα....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλή και ζεστή όταν πρέπει και δροσερή όταν χρειάζεται, χρονιά!

 

Νικ, υποθετω ότι οι αντλίες θερμότητας υπερέχουν των ινβέρτερ μόνο εάν συνδεθούν με σώματα καλοριφέρ. Αλλιώς, αν μιλάμε για αντλία αέρα/αέρα, στην ποιοτητα θέρμανσης, απ'οσο καταλαβαίνω, δεν υπαρχει διαφορά, μια που και τα ινβερτερ κατά βαση μικρές και απλούστερες αντλίες θερμοτητας είναι. Τουλάχιστον αυτο συμπεραινω διαβάζοντας τι γράφουν κατασκευαστες, ειδικοί κλπ.

 

Θα την κοιταξω τη μονωση, ομως για εξωτερική, στην οροφή που εχει και μεγαλη απώλεια δεν γίνεται να κανω κάτι. Δε θα ξηλωσει ο αλλος τα πλακακια του για χαρη του γείτονα. Θα δουμε. Ο,τι κανω, θα ποστάρω τα αποτελεσματα, μπας και χρησιμευσουν και σε αλλους.

Edited by Γεράσιμος Π.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.