EvanSarris Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 09:04 πμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 09:04 πμ (edited) Σε ένα σύστημα με τους ηλιακούς συλλέκτες στην ταράτσα και το δοχείο στο υπόγειο όπου φυσικά υπάρχει εξαναγκασμένη κυκλοφορία του νερού στο κλειστό κύκλωμα παατηρώ ότι τη νύχτα πέφτει σημαντικά η θεσμοκρασία του νερού στο δοχείο. Μήπως το κρύο νερο στους συλλέκτες κατεβαίνει στο δοχείο και το ζεστό ανεβαίνει στους ηλιακούς συλλέκτες και ψύχεται; Υπάρχει ανεπίστροφη αλλά μήπως το νερό κυκλοφορεί με την κανονική φορά της κυκλοφορίας (αυτή που θα έδινε ο κυκλοφορητής αν λειτουργούσε); Τα έχω μπλέξει λιγάκι... Edited November 20, 2015 at 09:05 πμ by EvanSarris
astrah Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 09:32 πμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 09:32 πμ επειδή δεν μας λες πολλά για την εγκατάσταση (νέα - υφιστάμενη, αυτοματισμός....κτλ)... σε πρώτη φάση έλεγχος στο αντεπίστροφο μήπως έχει χαλάσει + έλεγχος στον αυτοματισμό λειτουργίας του κυκλοφορητή (πότε λειτουργεί)...
EvanSarris Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 10:13 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 10:13 πμ επειδή δεν μας λες πολλά για την εγκατάσταση (νέα - υφιστάμενη, αυτοματισμός....κτλ)... σε πρώτη φάση έλεγχος στο αντεπίστροφο μήπως έχει χαλάσει + έλεγχος στον αυτοματισμό λειτουργίας του κυκλοφορητή (πότε λειτουργεί)... Η εγκατάσταση είναι 2 ετών. Ο κυκλοφορητής ελέγχεται με διαφορικό θερμοστάτη (θερμοκρασία άνω μερους ηλιακών συλλεκτών - θερμοκρασία δοχείου). Λειτουργεί κανονικά - δεν αναφέρομαι σε βλάβη. Απλά σκέφτομαι αν από αρχή λειτουργίας είναι δυνατόν να υπάρξει ροή το βράδυ που δεν λειτουργεί φυσικά ο κυκλοφορητής. Όχι αντίστροφη, όπως λανθασμένα αναφέρω στον τίτλο, αλλά με καννική φορά, λόγω διαφοράς θερμοκρασία (κρύο επάνω - ζεστό κάτω.
astrah Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 10:34 πμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 10:34 πμ θα μπορούσε να υπάρξει ροή αν "υπερνικηθούν" οι τριβές - αντιστάσεις των σωληνώσεων και του κυκλοφορητή + δεν υπάρχει - λειτουργεί το αντεπίστροφο....
akaliak Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 10:43 πμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 10:43 πμ Είναι μεγάλες οι διατομές των σωληνώσεων του κυκλώματος;
antloukidis Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:36 μμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:36 μμ Επειδή μπορεί να υπάρξει κανονική ροή το βράδυ, προτείνω (και έχω βάλει στο σπίτι μου) ηλεκτροβάνα που κλείνει όταν δεν δουλεύει ο κυκλοφορητής.
EvanSarris Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:45 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:45 μμ Είναι μεγάλες οι διατομές των σωληνώσεων του κυκλώματος; Όχι είναι 1/2" ή 3/4" χαλκοσωλήνας.
akaliak Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:47 μμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:47 μμ Οι μικρες διατομες δυσχεραίνουν την φυσικη κυκλοφορία. Ουσιαστικα θεωρειται αμελητεα. Sent from my MI 3W using Tapatalk
EvanSarris Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:47 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:47 μμ Επειδή μπορεί να υπάρξει κανονική ροή το βράδυ, προτείνω (και έχω βάλει στο σπίτι μου) ηλεκτροβάνα που κλείνει όταν δεν δουλεύει ο κυκλοφορητής. Το σκέφτηκα και εγώ, αλλά κάθε φορά που ο διαφορικός θερμοστάτης θα ενεργοποιεί τον κυκλοφορητή πρέπει να ανοιγοκλείνει και την ηλεκτροβάνα... Σαν λύση είναι το μόνο που μπορεί να γίνει βέβαια.
akaliak Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:50 μμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2015 at 01:50 μμ Κοίταξε την μόνωση του δοχείου αποθήκευσης ή μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον αυτοματισμό και ο κυκλοφορητής δουλεύει όταν δεν πρέπει. Sent from my MI 3W using Tapatalk
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα