Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυροπροστασία σε δημόσια σχολεία.


mixalis1984

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Επειδή το συζηταγα με έναν γνωστό μου, τα σχολεία (απο νηπιαγωγεία εως Λύκεια) τα δημόσια, εχουν μελετη πυρασφάλειας. Ανανέωση συνηθως δεν κανουν. Γνωρίζει την διαδικασία καποιος? Τονιζω οτι ειναι δημοσια και οχι ιδιωτικα!

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που υπάρχει πιστεύω παντού είναι, οι πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας να ανοίγουν προς τα έξω και μερικοί πυροσβεστήρες στο λεβητοστάσιο και στις κουζίνες.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος ότι έχουν ?

 

Η γυναίκα μου είναι μηχανικός της εκπαίδευσης και είχε τεράστιο πρόβλημα με το θέμα όταν της ανατέθηκε.

 

Δεν κάνουν μελέτες όπως θα έπρεπε αλλά αγοράζουν αν αγοράζουν και αποφασίζουν που θα βάλουν πυροσβεστήρες ξηράς, οι καθηγητές δεν θέλουν να αναλάβουν καθήκοντα ομάδων και το μόνο που κάνουν είναι η άσκηση σεισμού (άσχετο βέβαια).

Link to comment
Share on other sites

Για να βρείς τι χρειάζεται δεν έχεις παρά να κοιτάξεις το Αρθρο 7 (Εκπαιδευτήρια) και ίσως και το Άρθρο 12α (βρεφονηπιακούς)του Π.Δ. 71/1988. Δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία εάν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό το σχολικό συγκρότημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα

όλα τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων που κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια έχουν κανονική μελέτη πυροπροστασίας εγκεκριμένη απο την Π.Υ. η οποία εφαρμόζεται από αυτόν που κατασκευάζει το σχολείο. Μετά την κατασκευή και την παράδοση, όπου το σχολείο περνάει στα χέρια των δήμων χάνεται η μπάλα..

Link to comment
Share on other sites

Στο σχολειο παντως της κορης μου, οι διαδρομοι που οδηγουν σε εξοδους διαφυγης εχουν κλειστει και εχουν γινει αιθουσες. Μαλλον μετα την κατασκευη δεν γινεται ποτε ελεγχος απο την Πυροσβεστικη, ωστε να μην εχει κανεις ευθυνη...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως το λες.

 

Επιπλέον κανένας από τους καθηγητές ή τους διευθυντές δεν πέρνει καμία πρωτοβουλία και καμία ευθύνη.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη περσι ημουν προεδρος του συλλογου γονεων & κηδεμονων, ειχα την ευκαιρια να επιβαιβεωσω τον τρομο που προξενει στους Δ.Υ. (δασκαλους, διευθυντες) η αναφορα της λεξης "ευθυνη".

Link to comment
Share on other sites

Στο δικό "μας", (δημόσιο Δημοτικό σχολείο) πάντως, προστέθηκε και εξωτερική μεταλλική σκάλα (είναι: ισόγειο, 1ος και 2ος) για περιπτώσεις που η εσωτερική σκάλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κλειδωμένες βέβαια οι πόρτες, αλλά τουλάχιστον υπάρχει η σκάλα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

 

πραγματι σε ολα τα σχολεια που εχουν κατασκευαστει τα τελευταια χρονια γίνεται κανονικα μελέτη πυρασφαλείας ( ακομα και αν προκειται για επεκταση σε υφισταμενο ) και τηρούνται όλα τα μέσα και μέτρα.

 

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις στις υποχρεώσεις του κατασκευαστή είναι και το πιστοποιητικό ενεργητικής.

 

Στα υφιστάμενα πραγματοποιείται έκθεση επιθεώρησης μιας και στις πυρ/κες διατάξεις δε περιγράφεται πουθενά το ''εκπαιδευτήριο''.

 

Τα προβλήματα αρχίζουν από τότε και μετά. Το σχολείο παραδίδεται και ακόμα δε ξέρουν ποιος είναι διευθυντής κανείς δεν αφήνει οδηγίες χρήσης ούτε για τη πυρανίχνευση

κανένας δε ξέρει τι αντιστοιχεί που και σε ποιες ζώνες

Τα sprinkler ή οι φωλιές δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ

Κανένας δεν ενημερώνει κανέναν ούτε για το πως γίνεται εκκίνηση στο πυροσβεστικό ούτε ποιος είναι ο κατασκευαστής για ανταλλακτικά και service

 

και τελος ερωτήσεις κρίσεως

 

από τη στιγμή που παραλαμβάνουν πιστοποιητικό παραλαμβάνουν και το βιβλίο συντήρησης ποιος ο υπεύθυνος πυρασφαλείας?, ποιος ενημερώνει για την ετήσια συντήρηση όλων ?

αν συμβεί κάτι και πάθει κάτι ο οποιοσδήποτε ποιος πληρώνει τη νύφη

( μιλάμε για παιδιά )

 

πλήρης άγνοια και αθλιότητα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.