Μετάβαση στο περιεχόμενο

οικοπεδο πωληση ανοιγμα δρομων΄;


Recommended Posts

καλημέρα σας εχω ένα οικοπεδο σε μια ιδιοκτησια που εχει ενταχθεί στο σχεδιο πολεως αλλα δεν εχει γινει πραξη αναλογισμου.είναι 800 τ.μ περιπου και συνορευει στο βορρα  45 μετρα με δρομο πλατους 16 μετρων ιδιοκτησίας μου (αδιανοικτο),ανατολικα 29,5 μετρα με ιδιοκτησια μου,νοτια 23 μετρα  με δημοτικη οδο προιφισταμενη του σχεδιου πολεως πλατους περιπου 4 μετρων,δυτικα   8,5 μετρα  με δρομο πλατους 10 μετρων ιδιοκτησίας μου(αδιανοικτο).στο σχεδιο που εχω από μηχανικο γραφει ότι είναι αρτιο και οικοδομησιμο μετα την πληρη διανοιξη των δρομων.η ερωτηση μου είναι τι ισχυει ακριβως; για να πουλησω πρεπει να ανοιξω και τους 2 δρομους;η πρεπει να απλως να δωσω στην κοινη χρηση καποιο κομματι με επιφυλαξη για αποζημιωση όταν ανοιχθουν οι δρομοι;

ευχαριστω

αλεξανδρος

Link to comment
Share on other sites

εννοω ότι η ιδιοκτησια μου εχει ενταχθεί στο σχεδιο πολεως όταν εφαρμοσθεί το σχεδιο θα ανοιχθουν οι δρομοι των 16 και 10 μετρων.τωρα τους δηλωνω σαν ιδιοκτησια μου ρυμοτομουμενη.συγνωμη αν διατυπωνω κατι λαθος δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις για το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Μεταβιβάζεις κανονικά αφού πρώτα επισκεφθείς μηχανικό που θα συντάξει το τοπογραφικό διάγραμμα όπου θα αποτυπώνεται η αρχική ιδιοκτησία και τα ρυμοτομούμενα.

Ο αγοραστής αφού μελετήσει το τοπογραφικό μπορεί να προχωρήσει χωρίς κανένα πρόβλημα στην αγορά του γνωρίζοντας με σαφή τρόπο τι αγοράζει (με βάση το τοπογραφικό).

Το πρόβλημα θα υπάρξει αν θελήσει να προχωρήσει σε έκδοση ΟΑ πριν την κύρωση πράξης εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις αν καταλαβα καλα μπορει καποιος να το αγορασει αλλα δεν μπορει να χτισει.στο τοπογραφικο που εχω από τον μηχανικο λεει ότι είναι αρτιο και οικοδομησιμο μετα την πληρη διανοιξη των δρομων.αλλα εχει ενταχθεί στο σχεδιο πολεως πριν το 85 και νομιζω ότι αρκει να παραχωρησω έναν δρομο η μερος του για να είναι αρτιο και οικοδομησιμο.αυτό για να το διευκρινησω πρεπει να παω σε μηχανικο της περιοχης η μπορω να απευθυνθώ και σε μηχανικο στην αθηνα;

Link to comment
Share on other sites

αυτό για να το διευκρινησω πρεπει να παω σε μηχανικο της περιοχης η μπορω να απευθυνθώ και σε μηχανικο στην αθηνα;

 

Μιλήστε με μηχανικό της περιοχής σας. Επισημαίνω δύο θέματα:

* αν μιλάμε για σχέδιο μετά το 1983, και εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής, δεν ισχύουν τα περί πράξης αναλογισμού που αναφέρθηκαν παραπάνω.

* αν μιλάμε για σχέδιο προ του 1983 και 30+ χρόνια μετά δεν έχει ανοίξει ο δρόμος, υπάρχει ένας καλός λόγος (και προβλέπονται διαδικασίες πλέον) να καταργηθεί ο δρόμος και να μην ρυμοτομηθεί η ιδιοκτησία σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.