Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλια θερμοτητας κωδικοι σφαλματος


zxr

Recommended Posts

Καλησπερα χρονια πολλα καλη χρονια. Εχω μια αντλια daikin altherma υψηλων 14 kw και εδω και 2 μερες μου βγαζει ενα κωδικο που δεν το βρισκω στο manual της daikin. Η αντλια εδω και 2 μερες που το εμφανιζει δεν μπορει να ανεβασει πανω απο 19.5 με ζητουμενη θερμοκρασια 20. Ειμαι με αντισταθμιση και βλεπω οτι με 2 βαθμους εξωτερικη εχει νερο προσαγωγης 69-70 ενω η επιστροφη ειναι 46-48 δηλ ΔΤ πανω απο 20 βαθμους. Παρολο οτι η αντλια ζεσταινει στους 70 βαθμους τα σωματα δεν τα αισθανομαι πολυ ζεστα και φυσικα δεν ανεβαινει πανω απο 19,5 το πολυ η ζητουμενη μεσα στο σπιτι. Σημερα με εξωτερικη 10 βαθμους τα ιδια δεν παει πανω απο 19.5 Αυτο δεν συνεβαινε πριν βγαλει τον κωδικο.Αν ξερει καποιος ας μου πει τι μπορει να σημαινει αυτος ο κωδικος που επισυναπτω.

post-67753-0-21167200-1451739942_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω/βλέπω το μυνημα λάθους.

 

Το μεγάλο Δτ με κάνει να υποψιάζομαι χαμηλή κυκλοφορία νερού.

 

Ίσως μισοβουλωμένο φίλτρο, ίσως πρόβλημα κυκλοφορητή...

Link to comment
Share on other sites

το μήνυμα που βγαζει ειναι UNIT NO. 0 και στην απο κατω γραμμη λεει RE. Εκανα reset και μετα απο λιγο το εμφανιζει παλι. Επισης το εβγαλα απο την αντισταθμιση και παλι μετα απο καποια ωρα το ιδιο βγαζει. Παντως και στην αντισταθμιση και εκτος βαζοντας πχ 70 βαθμους η αντλια ζεσταινει το βλεπω στο κοντρολ. Επισης μετα την αντλια εχει μπει διαχωριστης κυκλωματων. παρατηρησα οτι πριν τον διαχωριστη απο την μερια της εσωτερικης μοναδας πιανοντας την σωληνα αισθανομαι να καει παρα πολυ αλλα δεν αισθανομαι τοπ ιδιο μετα τον διαχωριστη. στον διαχωριστη παφτουν και οι επιστροφες και εχει μπει ενας θερμοστατης που ειναι ρυθμισμενος στους 45 βαθμους.

Link to comment
Share on other sites

Τι σύστημα έχετε, ενδοδαπέδιο, FCU, απλά σώματα?

 

Τώρα είδα ότι έχετε σώματα.

 

Ανεβάστε το θερμοστάτη σε 50.

 

Αν όλα διορθωθούν, για μεγαλύτερη οικονομία, θα έλεγα να κατεβάσετε το σετ πόιντ της Α.Θ. στο 55

 

Αν μπορούσατε να ανεβάσετε και κάποιο διάγραμμα της εγκατάστασης...

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

εχω σωματα και το κοντρολ της αντλιας το χρησιμοποιω σαν θερμοστατη χωρου.Το θεμα ειναι μετα απο αυτό το μήνυμα που μου βγαζει οτι θερμοκρασια και να ζητησω δεν ανεβαινει πανω απο 19.5 το ανωτερο. πριν απο αυτο ειχαν το κοντρολ που ειναι και θερμοστατης χωρου στο 21 και ανεβαζε κανονικα μεχρι 21.5 και σταματαγε μεχρι να ξαναπεσει η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι στο 20.5 για να ξαναξεκινησει η αντλια.τωρα και 20 να ζητησω δεν μπορει να παει μεσα στο σπιτι πανω απο 19.5 και δουλευει συνεχεια παρολο που η εξωτερικη ειναι στους 10 βαθμους.

Αυτο ειναι ο διαχωριστης κυκλωματων και επανω εχει τον θερμοστατη ρυθμισμενο στους 45 βαθμους που λειτουργει με τον κυκλοφορητη οχι της αντλιας αλλα αυτον που ειχα πριν με το λεβητα. Δηλ μετα την εσωτερικη μοναδα παει στο διαχωριστη και μετα στον κυκλοφορητη και μετα στο δυκτιο.

 

post-67753-0-32286900-1451751476_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μην ανεβάσετε το θερμοστάτη, όπως είπα πριν, αφού είναι του δευτερεύοντος κυκλώματος, αλλά ελέγξτε ότι λειτουργεί.

 

Το πρόβλημα πρέπει να οφείλεται, όπως αρχικά σας είπα, σε μικρή κυκλοφορία νερού στο δευτερεύον (ίσως βλάβη κυκλοφορητή, βουλωμένο φίλτρο, κάποια μισόκλειστη βάνα ίσως....)

 

Ξαναβλέποντας τη φωτό, μήπως έχει μαζέψει αέρα ο διαχωριστής?  είναι κρύο το άνω μέρος?

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

τελικα βρηκα το κινητο και πηρα τον τεχνικο της εταιρειας που εκανε την εγκατασταση και μου ειπε οτι ο κωδικος σφαλματος δεν ειναι ΡΕ αλλα ΑΕ εγω το βλεπω σαν R τελος παντων και μου ειπε οτι ειναι βουλωμενο το φιλτρο οπως γραφεται και εσεις εδω. Ειναι στο μανομετρο της εσωτερικης μοναδας μια εξαγωνη βιδα την ελυσα και καθαρισα τη σιτα ηταν καταμαυρη και τωρα ξεκινησα την αντλια παλι και περιμενω να δω. Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα έχουν μαζεφτεί σκουπίδια και στον διαχωριστή και θα πρέπει να καθαριστεί αδειάζοντάς τον και ξεπλένοντάς τον με νερό.

 

Το δύσκολο είναι η εξαέρωσή του καθώς δεν βλέπω εξαεριστικό στο άνω μέρος.

 

Θα έπρεπε να υπάρχει εκεί που είναι ο  θερμοστάτης.

Link to comment
Share on other sites

Ναι δυστυχως ο διαχωριστης δεν εχει εξαεριστικο αλλα μετα απο αυτον στην εξοδο οπως φαινεται και στην φωτο υπαρχει ασφαλιστικο και κανω απο εκει εξαερωση. Ο διαχωριστης εχει απο κατω μια βανα, χρειαζεται να αδειασω το νερο απο εκει?

Link to comment
Share on other sites

Θα βγάλει πολύ μαυρίλα, αν τον ανοίξεις από κάτω.

 

Κανονικά ο θερμοστάτης πρέπει να μπεί κάπου αλλού, γιατί εκεί πρέπει να μπει εξαεριστικό.

 

Ασφαλιστικό υπάρχει πριν τον λέβητα. Μετά τον διαχωριστή βλέπω κάτι, αλλά δεν το βλέπω καλά για να καταλάβω τι είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.