Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτιριακές Υποδομές: 42 σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια σε χρήση το 2015


Engineer

Recommended Posts

Την ετήσια έκθεση δραστηριότητας για το 2015 έδωσε στη δημοσιότητα ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» [ΚτΥπ ΑΕ] η οποία επιδεικνύει ότι και κατά το δεύτερο έτος λειτουργίας της η εταιρεία προσέφερε σημαντικό έργο με τους ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους για το δημόσιο.

 

Το 2015 σε αριθμούς:

 

-Παραδόθηκαν σε χρήση 42 νέα έργα [35 σχολεία, 1 νοσοκομείο, 6 δικαστήρια και φυλακές].

 

-Έγιναν παρεμβάσεις σε 38 υφιστάμενα κτίρια [25 σχολεία , 13 δικαστήρια και φυλακές].

 

-Ολοκληρώθηκαν 21 συμβάσεις εξοπλισμού [5 εκπαίδευσης, 12 υγείας, 4 δικαιοσύνης].

 

-Το Δεκέμβριο 2015 σε εξέλιξη βρίσκονταν 102 έργα συνολικού προϋπολογισμού 550εκ.€.

 

-Απορροφήθηκαν 341 εκ.€ από το ΕΣΠΑ. Σε όλα τα προγράμματα συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 είχαν ενταχθεί 130 έργα συνολικού προϋπολογισμού 625εκ.€.

 

-Επί του συνόλου των δαπανών 93,4% αξιοποιείται προς τις επενδυτικές δραστηριότητες, 2,4% προορίζεται για λειτουργικά έξοδα και 4,2% για μισθοδοσία.

 

Η εταιρεία μπόρεσε να παραγάγει σημαντικό έργο σε μια τόσο δύσκολη χρονιά παραμένοντας πιστός στους στόχους του και συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί δυναμικά και δημιουργικά όλους τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ καθώς και στη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. Έτσι όχι μόνο επετεύχθη η ολοκλήρωση και του 2015 με συγκεκριμένο έργο αλλά κι έκλεισε το έτος με προοπτική για το μέλλον αφού ήδη δεκάδες έργα είναι ώριμα για υποβολή χρηματοδοτήσεων για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Η ΚτΥπ ΑΕ γεννήθηκε το 2013 από τη συγχώνευση των ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και ΟΣΚ ΑΕ, η οποία προηγουμένως είχε απορροφήσει το τεχνικό αντικείμενο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου [ΚΕΔ] καθώς και το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών [ΙΟΚ]. Στόχος της συγχώνευσης ήταν η συνέχιση της δράσης των φορέων τους οποίους διαδέχθηκε η ΚτΥπ ΑΕ, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία για το δημόσιο. Βάσει των επιχειρησιακών και οικονομικών αποτελεσμάτων κατά τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας της ΚτΥπ ΑΕ, θεωρείται ότι ο σκοπός της συγχώνευσης έχει επιτευχθεί.

 

Παρά το χαμηλό λειτουργικό της κόστος, η ΚτΥπ ΑΕ είναι μια σύγχρονη εταιρεία με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και αποτελεσματικά συστήματα λειτουργίας και παρακολούθησης έργων όπως το “Projects Information System” το οποίο έχει καταγεγραμμένα 2.150 έργα της εταιρείας. Τα έργα της ΚτΥπ AE είναι υψηλής ποιότητας και αντιστοιχούν στις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές σχεδιασμού για βέλτιστη λειτουργικότητα, ασφάλεια και περιβαλλοντική προστασία. Για αυτό άλλωστε το 2015 η ΚτΥπ ΑΕ προσέθεσε στη συλλογή της από διακρίσεις ακόμη δυο βραβεία: στην κατηγορία “Βιώσιμη Ανάπτυξη/Δομημένο Περιβάλλον-Πράσινα Κτίρια” στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards και του 10ου Infrastructure Finance & Development Summit.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

και, καπάκι, νέα διοίκηση

 

http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=43466

 

Νέα διοίκηση με δυαρχία και στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

...

 

Όπως έγινε στην ΕΡΓΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την Εγνατία Οδό και τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, έτσι και στην περίπτωση των Κτιριακών Υποδομών, ο κ. Σπίρτζης επέλεξε την τοποθέτηση ξεχωριστού πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου, αλλάζοντας μία παράδοση των μνημονιακών κυβερνήσεων που ήθελε να ορίζεται ένας μόνο επικεφαλής στις δημόσιες εταιρείες.

Πρόεδρος τοποθετείται η τοπογράφος μηχανικός κυρία Ιωάννα Κοντούλη, η οποία προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους και ήταν μάλιστα επικεφαλής του κόμματος στις εκλογές του 2012. Το 2014 η κυρία Κοντούλη αποχώρησε από τους Οικολόγους και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο ήταν υποψήφια στις κατοπινές εκλογές.

Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο τοπογράφος μηχανικός κ. Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος είναι «πασοκογενής» και με δραστηριότητα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ). Μέλη του ΔΣ είναι επίσης οι κυρίες Ευαγγελία Γεωργούλα και Στέλλα Πολίτου και οι κκ. Γεώργιος Μπαλάφας και Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

 

...

 

Δρούλιας τέλος (?)...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.