Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοιχτος φωταγωγος


manosamos

Recommended Posts

Την καλημερα μου στα μέλη του φόρουμ,ευχες για καλή χρονιά και καλές δουλειες.

Εν τάχει στο θεμα μου.

Διόροφο στο Περαμα χτισμενο αρχες του 70 απο γειτονα εργολάβο που όπου έχτισε έκανε την ιδια πατέντα μη εξαιρουμένου του δικου του σπιτιού,δηλαδη αυτο του ανοιχτου(στο πλάι) φωταγωγου ως προς το γειτονικο σπιτι.

Αυτο εχει ως αποτέλεσμα το δικο μας σπιτι,(πρωην αυθαίρετο και εδω και 32 χρόνια νόμιμο) στο σημειο που ο φωταγωγος είναι ανοιχτος να είναι ασοβατιστο,να βρέχεται απο την βροχη και να περναει η υγρασιά μεσα.Μας πηρε 4 δεκαετίες να εντοπισουμε την αιτια,ομως τώρα που θεσαμε το θέμα στους γειτονες μας απάντησαν οτι δεν θα κλεισουν τον φωταγωγο γιατι θέλουν να παίρνουν αερα..........

Εδω και ενα χρονο η συγκεκριμένη οικογένεια κάνει παρανόμως εργασίες ανέγερσης σε ενα διαμερισμα που επι 40 ετη ηταν μονο με τοιχοποιεία και επίχρισμα(σοβα).

Η όχληση είναι μεγάλη,ο ιδιοκτητης κανει χρηση τοξικων υλικών,πχ βαφει το τσιμεντενιο πεζουλι πλατους 1,5 μετρου επί 8 μετρα μήκος που βρισκετε έξω στον μικρο του κήπο με χρωμα  που βαφουν πλοια κλπ.

Απο την Κυριακή και εδω εχουν ενα σκαπτικο που σκαβει εσωτερικα με αποτλέλεσμα εκτος απο την όχληση να εχουμε και κραδασμους εντος του σπιτιου.

Εκτος αυτου εχει σηκώσει στο εξωτερικο συνορο μας μια καλαμωτή υψους 4 μετρων και μου εχει κλείσει ολο το οπτικο πεδίο ως προς τον οριζωντα.

Και τελος εχουν κανει σκέπαστρο με καραμίδια στον εμπρος ακάλυπτο μήκους 10 μετρων και πλατους 4 .

Πειτε μου παρακαλώ τι πρέπει να κανω και εαν ο φωταγωγος  ειναι νομιμως ανοιχτος,όπως αυτοι επικαλούνται.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Οι φωταγωγοί οι οποίοι ειδικά όταν είναι μικρών διαστάσεων στην ουσία λειτουργούν ως αεραγωγοί νόμιμα είναι ανοικτοί.

 

Επικουρικά υπάρχουν τρόποι να γίνει προστασίας από βροχή αλλα και να επιτρέπει τον ηλιασμό και αερισμό. Αν είναι όμως σε δικό τους ακίνητο δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Θέμα καλής γειτονίας αν τα καταφέρετε μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Όλα τα υπόλοιπα αποσπασματικά αυτός κάνει αυτό και το άλλο (που χαλάτε την καλή σας σχέση) είναι θέματα για να φάτε τα μουστάκια σας…. Οπότε περί ορέξεως μια είναι η λύση…

Δικηγόρο να βγάλει κι αυτός μεροκάματο και να περάσουν χρόνια πριν βγει άκρη και μηχανικό να κάνει αυτοψία να ελέγξει να σας κάνει τεχνικές εκθέσεις γνωματεύσεις για να τροφοδοτεί τον δικηγόρο σας και εσείς να πληρώνετε όλα αυτά.

 

Γενική συμβουλή μου. Όσο μπορείτε να έχετε καλή σχέση και να τα βρείτε. Όσο αυτό δεν υπαρχει θα έχετε έξοδα, στεναχώριες και αβέβαια αποτελέσματα και με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

 

Ιντερνετικα καβγάδες αυτού του είδους δεν μπορούν να λυθούν παρά μόνο αν έχεις χρόνο για να σπαταλάς μπας και βρεις την μαγική απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ειμαι γνώστης βέβαια,δεν εχω συναντησει ποτε και πουθενα άνοιγμα στο πλάι,ουτε σε παλιές οικοδομές ούτε σε συγχρονες πολυκατοικίες.

Μηπως δεν ήμουνα αρκετά σαφης στην περιγραφη μου οπότε θα ηταν καλύτερο να βγαλω μερικες φωτο?

Το ανοιγμα του προς το μερος μας ειναι μηκους ενος μετρου

Edited by manosamos
Link to comment
Share on other sites

σαφής δεν ήσουν.... πρόσεξε όμως και αυτό που σου έγραψα εγώ σαφέστατα.

Αν πάτε να φάτε τα μουστάκια σας δεν θα είναι ανώδυνο και για εσας ούτε οικονομικά ούτε χρονικά και δεν θα βγάλεις άκρη έτσι που νομίζεις με ερωτήσεις απαντήσεις .

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά είστε μεσοτοιχία με τον γείτονα αλλά ένα τμήμα της μεσοτοιχίας είναι ανοιχτό λόγω του φωταγωγού του γείτονα. Έτσι όταν χτίσατε εσείς δεν είχατε πρόσβαση στο εν λόγω κομμάτι του τοίχου σας με αποτέλεσμα αυτό να μείνει ασοβάτιστο.

Ο γείτονας δεν πρέπει να κάνει τίποτα στο κτίριο του απλά να σας επιτρέψει την δίοδο για τις όποιες εργασίες στεγάνωσης χρειαστεί να κάνετε στο δικό σας σπίτι. Τον ρωτήσατε δηλαδή αν σας επιτρέπει την πρόσβαση και σας είπε όχι?

Δοκιμάστε πρώτα με το καλό, μετά με το κακό. Αν όλα αποτύχουν συμβουλευτείτε και ένα δικηγόρο μήπως μπορεί να υποχρεωθεί δικαστικά να σας δώσει τη πρόσβαση που χρειάζεστε (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει π.χ. όταν χρειάζονται σκαλωσιές οι οποίες πρέπει να στηθούν στο οικόπεδο του γείτονα αλλά αυτός δεν αφήνει).

Link to comment
Share on other sites

Το ζητούμενο για εμένα είναι το εάν ο φωταγωγός είναι νόμιμα ή οχι ανοιχτός.

Στην αρχή δεν έγραψα οτι έχουμε συχνά επεισόδια όχλησης απο μουσική που κάποιες φορες μας πάνε μέχρι το πρωι.

Ειναι μή συνεργάσιμοι οι άνθρωποι,2 φορες το καλοκαίρι βαρουσαν με το σφυρι την πρωτη φορα στις 11,30 το βραδυ και την δευτερη ενα μηνα μετα στις 01,10.

Να σημειώσω οτι και τα δυο σπιτια εχουν τοιχοποιία απο  τσιμεντολιθο,οπότε  απο θέμα ηχομόνωσης αγγίζουμε το απόλυτο τίποτα.

Ανεβαζω και 2 φωτο για να εχετε μια αποψη.Η πατεντα με το πλαστικό ειναι δικιά τους και εγινε προ 2μηνου,για να μή βρέχετε ο τοίχος μου

Προσπαθω να ανεβασω φτο αλλα βγαινει αυτη η ενδειξη.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε αυτή την κατάληξη εικόνας σε αυτό το forum.

999%20003_zpsq9y10q9c.jpg

999%20001_zpsscm7tjjm.jpg[/url]

Edited by manosamos
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ το μέλος manosamos να συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ.

 

Διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής

 

Ως προς το θέμα σας καλύτερα να απευθυνθείτε σε δικηγόρο πρώτα και έπειτα σε μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Να ρωτήσω και εγω κατι παρόμοιο. Στην μια γωνία του σπιτιού μου υπάρχει ακαλυπτος . Συνορευει με τον ακαλυπτο ενος σπιτιού από την μια πλευρα και με τον φωταγωγο ενος αλλου. Ο φωτογωγος του γείτονα έχει ανοίγματα στον δικο μου ακαλυπτο. Αυτο είναι νόμιμο;;; θελω να κλείσω τα ανοιγματα του γείτονα με υαλοτουβλο ωστε να μην του κοψω το φως αλλα να σταματησω τις μυρωδιες απο την τουαλέτα του. Πιστεύω οτι θα συνεννοηθούμε αλλα θελω να ξέρω και πιο είναι το νόμιμο.

 

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.