Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση συλλεκτών κενού.


jimevi13

Recommended Posts

στην εγκατάσταση συλλεκτών κενού με boiler 3πλής ενεργείας (το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και κατά την ενδοδαπέδια θέρμανση)κατά τους θερινούς μήνες που η θερμοκρασία θα είναι πολύ υψηλή, πώς μπορώ να εκτονώνω την θέρμανση που θα μου δίνουν οι συλλέκτες κενού.η συνολική επιφάνεια τους θα είναι 3m2

Link to comment
Share on other sites

Αν λέγοντας "εκτονώνω θέρμανση" εννοείς να μεταφέρεις κάπου αλλού την θερμότητα που απορροφούν οι συλλεκτες και που δεν έχεις τι να την κάνεις, τότε ίσως είναι απλούστερο, να μην επιτρέψεις να εισέλθει η ενέργεια αυτή στο σύστημά σου. Ενας τρόπος για να γίνει αυτό είναι με μερική κάλυψη/σκίαση των συλλεκτών.

Link to comment
Share on other sites

το σκέφτηκα αυτό αλλά..........τι θα πω στον πελάτη???ανέβα πάνω στην κεραμοσκεπή να καείς πάνω στα κεραμίδια και σκέπασε τους συλλέκτες???δεν νομίζω!κάτι που σκέφτηκα ήταν να βάλω κάποιο μηχανισμό όπως τα ηλεκτρικά παντζούρια, αλλά και πάλι δεν μου αρέσει σαν λύση.το κακό με τους συλλέκτες κενού είναι ότι απορροφούν πολύ εύκολα ενέργεια και μετά είναι κρίμα να μην μπορείς να την εκμεταλλευτής.και εκτός αυτού το νερό με τέτοιες θερμοκρασίες θα γίνεται ατμός.

μια λύση θα ήταν να την στέλνω σε ένα μεγάλο fancoil για να εκτονώνεται έξω από τον χώρο, αλλά....κρίμα η ενέργεια να μην εκμεταλλεύεται!

Link to comment
Share on other sites

Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο σύστημα, λόγω υψηλής προσφοράς και χαμηλής κατανάλωσης θερμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σου προκαλεί λειτουργικό πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Μόνο εάν εξατμιστεί όλο το νερό, θα ανέβει η θερμοκρασία (για πίεση λειτουργίας ίση με την ατμοσφαιρική), σημαντικά πάνω από 100 βαθμούς. Υπάρχει απ΄την άλλη μεριά η πιθανότητα, να ανεβαίνει και η πίεση λειτουργίας. αλλά δεν νομίζω να μην έχει προβλεφθεί περιορισμός της ανώτατης πίεσης. Δεν ξέρω αν η λειτουργία του συστήματος προβλέπει την πλήρη εξάτμιση, ή όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο κατασκευαστής των συλλεκτών, θα έχει να προτείνει την λύση, εάν και εφόσον υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα.

 

Πάντως δεν βλέπω δόκιμη την λύση της απόδοσης σε κάποιο άλλο σώμα, της επιπλέον θερμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διότι ούτως ή άλλως χαμένη θα πάει...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε jimevi13,

Ένας τεχνίτης (κάπου στην Αργολίδα νομίζω) έχει κατοχυρώσει μια πατέντα που μεταβάλλει την εκπεμπόμενη στον ήλιο επιφάνεια των συλλεκτών.Στην ουσία η επιφάνεια των συλλεκτών αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με την ζήτηση (και την ηλιοφάνεια).Δεν γνωρίζω,ωστόσο,αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο εμπόριο και κυρίως πόσο κοστίζει...Ένας τρόπος είναι φυσικά αυτό που είπε ο CostasV.Να καλύψεις δηλαδή ένα μέρος της συνολικής επιφάνειας των συλλεκτών (ίσως τη μισή) με ένα φελιζόλ λόγου χάρη.Αυτό θα προστατέψει κατά τα άλλα και το μπόιλερ σου καθώς η θερμοκρασία δεν θα αυξηθεί πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.Αν και συμφωνώ στο ότι είναι κρίμα μέρος της παραγόμενης ενέργειας να πηγαίνει χαμένο,έχε υπ'όψιν σου το εξής: 8-9 στις 10 φορές η ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πηγαίνει χαμένη (ένα μέρος της δηλαδή-εννοείται όχι όλο).Στην ουσία,οι περισσότεροι ζεσταίνουν 100-200 λίτρα νερό για να χρησιμοποιήσουν εντέλει μόνο τα 60-70 π.χ.-ίσως και λιγότερα.Οπότε αν το δεις έτσι,πάλι έχουμε χαμένα ποσά ενέργειας...δυστυχώς...Καλά συστήματα θεωρούνται τα επιτοίχια,που στην ουσία ζεσταίνουν ακριβώς όσο χρειάζεσαι.Δυστυχώς όμως και για αυτά,μειονεκτούν στο ότι απαιτούν καύσιμο και όχι τον άπλετο ήλιο που χρησιμοποιούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.Αυτά τα ολίγα φίλε μου...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι και συνάδελφοι!κρίμα η ενέργεια άλλα....δεν μπορούμε να την εκμεταλλευόμαστε όλη.

σε μια ετερία που απευθύνθηκα μου είπε πως με την περίσσια θερμότητα θα μπορούσα να θερμάνω το νερό μιας πισίνας, αλλα......δεν εχει πισίνα η οικοδομή!!!

και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται είναι η εξής:

 

Τοποθετείται ένα δοχείο διαστολής με σκοπό να παραλαμβάνει όχι μόνο τις διαστολές του νερού, αλλά και όλη την ποσότητα νερού που περιέχεται στους συλλέκτες. Έτσι, όταν το νερό μείνει στάσιμο, οι συλλέκτες θα αρχίσουν να βράζουν. Μόλις βράσει κάποια μικρή ποσότητα νερού, ο ατμός θα καταλάβει το χώρο των συλλεκτών, εκτοπίζοντας το νερό στο δοχείο διαστολής.

 

Αν η αύξηση της πίεσης που θα προκύψει (την καθορίζουμε ανάλογα με το δοχείο διαστολής που θα βάλουμε), και οι θερμοκρασίες (που εξαρτώνται από την τελική πίεση) δεν είναι επιζήμιες για τα υλικά, λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

thanks!αλλά..........ούτως ή άλλως θα είχα ΔΔ για το boiler.λες να το αυξήσω για να πάρει τις διαστολές απο το βραστό νερό???για να το ψάξω λίγο.

πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.