Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση διαμερίσματος 3ου ορόφου με διαμέρισμα 2ου ορόφου


Auster10

Recommended Posts

Σας χαιρετώ. Ίσως να ακουστεί πολύ αφελής η ερώτησή μου όμως επειδή είμαι εντελώς άσχετος θα ήθελα να διαφωτιστώ από ειδικούς. Το θέμα έχει ως εξής:

 

Μένω σε ιδιόκτητο διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στον 3ο όροφο (σε 3ώροφη πολυκατοικία των 9 διαμερισμάτων - 3 διαμερίσματα ανά όροφο). Όμως δυστυχώς είναι πολύ μικρό και τώρα με τα παιδιά δεν μας χωράει. Όμως, το ακριβώς από κάτω διαμέρισμα στον 2ο όροφο ανήκει στον αδελφό μου και έχω τη δυνατότητα να το αγοράσω.

 

Μπορώ να ενώσω τα δύο διαμερίσματα; Δηλαδή μπορεί να δημιουργηθεί σκάλα ώστε τα 2 διαμερίσματα να γίνουν 1 διώροφο ή είναι αδύνατον; 

 

Γνωρίζω ότι θα πρέπει να γίνει ίσως κάποια στατική μελέτη, να εξασφαλιστούν κάποιες άδειες κλπ. Απλά θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς αν έχουν ακούσει ξανά μια τέτοια περίπτωση και αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. 

 

Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

άδεια δόμησης για συνένωση ......σε κάποιον συνάδελφο να δει τα στατικά και να σας πει λύσεις

επίσης θα πρέπει να δείτε κανονισμό πολυκατοικίας 

 

 

δεν σας λέω μικρής κλίμακας  όπως μπορεί κάποιος να σας έχει αναφέρει γιατί είναι για περιπτώσεις συνένωσης που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ  τα στατικά.....προφανώς με κοπή κάποιας πλάκας και δημιουργία σκάλλας  υπάρχει αλλαγή στατικών και έλεγχος

Link to comment
Share on other sites

να προσθέσω απλά στα πολύ σωστά που λέει ο akius ότι για να γίνει επέμβαση στα στατικά της πολυκατοικίας απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών. Το ποσοστό συναίνεσης καθορίζεται από τον κανονισμό. Γενικά πολύ δύσκολα θα σας τη δώσουν (εκτός και αν πρόκειται για 'οικογενειακή' πολυκατοικία), θα πρέπει να τους πείσετε για την αρτιότητα της μελέτης, της επίβλεψης και της κατασκευής.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

σε καμία περίπτωση δε χαρακτήρισε κάποιος την ιδέα ως 'φαιδρή'. Υπάρχει απλά η δυσκολία της συναίνεσης και της άδειας δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να κάνεις πρώτα ανίχνευση οπλισμού (μην υπάρχει καμιά εν. ζώνη που κόβεις...) και χωρίς να ελέγξεις τις συνθήκες στήριξης της πλάκας όπου θα γίνει η οπή (καθώς και της πλάκας όπου θα εδραστεί κάποια ελαφριά κλίμακα) είναι περιττό να μιλάμε για κανονισμούς πολυκατοικίας, άδειες κλπ.

Επιπλέον θα χρειαστείς φαντάζομαι κάποιες τροποποιήσεις σε εσωτερική διαρρύθμιση η οποία θα επηρεάσει θέρμανση και ίσως ύδρευση και αποχέτευση. Είναι και αυτά σημαντικά θέματα και δεν θα πρέπει να τα υποτιμήσεις.  

π.χ. μόνο και μόνο η οπή στην πλάκα θα οδηγεί τον θερμό αέρα του κάτω διαμερίσματος προς το επάνω και αντιστρόφως για την ψύξη εκτός και εάν την απομονώνεις. 

 

Σε κάθε πολυκατοικία έρχεται πάντα η στιγμή όπου ο καθένας θέλει να κάνει μια ήπια επέμβαση προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιες νέες του ανάγκες.

Θα ήταν παρανοϊκό μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον να αφήνουμε τα κτίρια μας όπως αυτά σχεδιάστηκαν ή αγοράστηκαν  καλύπτοντας ανάγκες που είχαμε πριν από 10, 20 ή περισσότερα χρόνια. 

Για αυτό ξεκίνα από το σημαντικότερο κομμάτι (που είναι το τεχνικό) 

και όλα τα άλλα λύνονται...

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οτι ο ιδιοκτήτης έχει την λανθασμένη ιδέα οτι η συνένωση οδηγεί απλά σε διπλασιασμό. Δεν καταλαβαίνουν οτι θα απαιτηθούν και νέες διαρρυθμίσεις των χώρων, υδραυλικά κλπ.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.