Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγροθερμομόνωση


Ροδοπουλος

Recommended Posts

Στεγάνωση τοιχίων υπογείου. Ξεχάστε τελείως τις λύσεις με τα ασφαλτικά, τις κλασσικές αυγουλιέρες και τα drainage με αδρανή, γεωυφάσματα,  διάτρητους σωλήνες. Το κόστος των παραπάνω είναι εξαιρετικά υψηλό ενώ σπάνια θα σας κρατήσουν για παραπάνω απο 20 χρόνια. Εδώ και 20 χρόνια σε όλο τον κόσμο θραύση κάνει το Sheet Drain... στην Ελλάδα δυστυχώς θέλουμε να πληρώνουμε περισσότερα χρήματα και να μην κάνουμε δουλειά. Το κόστος κυμαίνεται τοποθετημένο απο 11-17 δολάρια το τμ.  

 

post-25466-0-70121900-1467278777_thumb.jpg

post-25466-0-12088800-1467278783_thumb.jpg

post-25466-0-63966500-1467278789_thumb.jpg

post-25466-0-79587500-1467278794_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ταρατσόκηπος Νοσοκομείο Παίδων στην Καλιφόρνια με pedestals. Επιφάνεια 1000 τμ, χρόνος κατασκευής 17 ημέρες, τελικό κόστος ανα τμ 72 δολλάρια μαζί με την υγρομόνωση, θερμομόνωση, κανάλια απορροής, φύτευση. Στην Ελλάδα φτιάξαμε κάτι αντίστοιχο με 120Ε το τμ και αστόχησε σε 2 χρόνια. 

καλύτερο από την ταρατσόκηπο της αμερικάνικης πρεσβείας που φέρανε ακόμα και το σκυρόδεμα από αμερική για να μην τους βάλουνε κοριούς και αστόχησε σε ένα χρόνο (και λιγότερο).

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Link to comment
Share on other sites

καλύτερο από την ταρατσόκηπο της αμερικάνικης πρεσβείας που φέρανε ακόμα και το σκυρόδεμα από αμερική για να μην τους βάλουνε κοριούς και αστόχησε σε ένα χρόνο (και λιγότερο).

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

 

Δεν λέμε οτι όλα τα κάνουμε λάθος στην Ελλάδα!!!! .....απλά το 90% αστοχεί.

 

Green roof με έκπτωση 60% σε ήδη λάθος μελέτη και εργολάβο τσοπάνη δεν γίνετε να μην αστοχήσει. Το 80% των υλικών που χρειάζεται το green roof δεν εισάγονται στην Ελλάδα και το έχουμε ρίξει στις πατέντες Made in Greece. 

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

και επειδή ο ΚΕΝΑΚ μας αραδιάζει πολλά ΕΝ που έχει παρανόμως ονομάσει ΕΛΟΤ ΕΝ (ο ΕΛΟΤ δεν τα γνωρίζει καν, α ρε μηνύσεις που πρέπει να πέσουν) διαβάστε μπας και καταλάβουμε τίποτα παραπάνω,

 

Υπόψιν ο ΚΕΝΑΚ είναι ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ και όχι κανονισμός μελέτης, οπότε δεν μπορούμε να ζητήσουμε ευθύνες!!!!

Μπράβο για το θέμα, και το ανέβασμα των προτύπων (βλέπω δεν φοβάσαι τις μηνύσεις συνάδελφε)!!! Επιτελείς έργο, να το ξέρεις!

Λοιπόν όσον αφορά την ανωτέρω φράση, κι όμως υπάρχει το ΕΛΟΤ EN 6946 του 2009, το οποίο αποτελεί Εθνικό Πρότυπο. Το ότι δεν το ξέρει κάποιο στέλεχος του ΕΛΟΤ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ή ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος, που θα το ξέρει.

 

Εθνικός Πρόλογος

Αυτό είναι το Φύλλο Επικύρωσης του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προτύπου EN ISO 6946 : 2007 (ISO 6946 : 2007) ως Ελληνικού Προτύπου.

Το πρότυπο αυτό διατίθεται στην Αγγλική, ή Γαλλική ή Γερμανική γλώσσα από τον Ελληνικό Oργανισμό Τυποποίησης Α.Ε. Αυτό το Ελληνικό Πρότυπο αντικαθιστά

το ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 6946:1997.

 

Βέβαια,  μπορεί να αναφέρεσαι και σε άλλα πρότυπα, και όχι στο συγκεκριμένο.

 

Με αφορμή το post σου, θα ήθελα να θίξω ένα σοβαρό κατά την άποψη μου, θέμα. Ο κάθε μηχανικός/μελετητής, δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει ΟΛΑ τα ανωτέρω πρότυπα, τα οποία αφορούν κυρίως την βιομηχανία και τους παραγωγούς. Ούτε μπορεί να σκάει 50ρια - 100ρια για να αγοράσει όλα αυτά τα πρότυπα, από τα οποία μπορεί να μην χρειαστεί και τίποτα για την μελέτη του, από αυτά που ήδη γνωρίζει.

Ο μηχανικός ακολουθεί την νομοθεσία και βάσει όσων ορίζει η επιστημονική του κατάρτιση και οι τεχνικοί κανονισμοί, συντάσσει την μελέτη του και πορεύεται τέλος πάντων.

Οφείλει ο κάθε παραγωγός - κλάδος να σεβαστεί τον μηχανικό και τον κύριο ενός έργου, τηρώντας τα πρότυπα αυτά, δηλώνοντας τα σωστά στοιχεία ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των προτύπων.

Έχω δυστυχώς διαπιστώσει, ότι ελλείψει ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς και μη γνώσης των προτύπων από τον τεχνικό κόσμο (και πως θα μπορούσε άλλωστε, να ξέρει ένας μηχανικός σε βάθος για όλα τα πρότυπα που υπάρχουν και αφορούν τον τεχνικό κλάδο;), περιπτώσεις αυθαίρετης δήλωσης τιμών, μή εκπλήρωσης των προδιαγραφών με ψευδή δήλωση περί του αντιθέτου, κλπ.

Δεν θα μπω σε διαδικασία να πω τι και πώς, δεν σκοπεύω να εκμεταλλευθώ κατ' αυτόν τον τρόπο το βήμα που μου δίνεται εδώ πέρα, απλά με αυτή μου την παρατήρηση θέλω αφενός να πω ένα ΜΠΡΑΒΟ στον συνάδελφο Ροδόπουλο που μοιράζει την γνώση στους συναδέλφους, και απευθυνόμενος στους συναδέλφους να τους παρακινήσω να ζητούν πιστοποιήσεις κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, και να φροντίζουν να μαθαίνουν τις απαιτήσεις που θέτει κάθε ευρωπαϊκό πρότυπο, για την εγκυρότητα αυτών των πιστοποιήσεων!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

+1

 

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ένας μηχανικός που ασχολείται με το θέμα θεωρώ ότι θα πρέπει να γνωρίζει υποχρεωτικά τα πρότυπα μελετών και επί της αρχής τα πρότυπα των υλικών. Τα πρότυπα των υλικών πολλές φορές κρύβουν μέσα τους τιμές ιδιοτήτων που απαιτούνται στην μελέτη. Για να αποφύγουμε εν μέρη τον σκόπελο αγοράς των προτύπων θα μπορούσε το ΤΕΕ να εκδώσει τεχνικές οδηγίες και να τις μοιράσει δωρεάν.

Link to comment
Share on other sites

Conventions for U-value calculations

 

U value calculator with Glaser 

 


 

BR_443_(2006_Edition).pdf

Link to comment
Share on other sites

Λύσεις βατού δώματος για την Ελλάδα

 

Περιοχή Μυτιλήνη

 

Load< 17 Kg/m2

R=2.84 m2K/W

Πλήρης απεμπλοκή θερμικών τάσεων

Ρύσεις δίνονται απο τα Pedestals

 

Cross section

External and Internal Temperature/humidity profile along a 3 year period.

post-25466-0-83433400-1469516633_thumb.jpg

post-25466-0-07239900-1469516642_thumb.jpg

post-25466-0-13817900-1469516649_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το βασικό μας όμως πρόβλημα,  συνέχεια εδώ διότι ξεφεύγει, είναι γιατί δεν το είπε. Υπάρχουν 3 εξηγήσεις,

 

α) Δεν το γνωρίζει διότι δεν το διδάχτηκε 

β) Δεν γνωρίζει οτι η υγροθερμομόνωση αποτελεί συμπέρασμα μελέτης που διέπεται απο συγκεκριμένους κανονισμούς όπως και η στατική μελέτη

γ) Γνωρίζει οτι η αγορά δεν γνωρίζει οτι  η υγροθερμομόνωση αποτελεί συμπέρασμα μελέτης και δεν θα την πληρώσει. 

 

Στο α) βασικό μέρος της ευθύνης το έχει το κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Αν το δίδασκαν τα ΤΕΙ που είναι και το πλέον δόκιμο θα υπήρχε ξεσηκωμός απο το ΤΕΕ διότι εδω και πολλά χρόνια αποτελεί σημαντικό κομμάτι των εργολάβων διπλ. μηχανικών 

 

Στο β) βασικό μέρος της ευθύνης το έχει το ΤΕΕ, τα υπουργεία, ο ΕΛΟΤ κλπ που "κατάφεραν" να φτιάξουν τον ΚΕΝΑΚ εκτός των ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 

 

Στο γ) βασικό μέρος της ευθύνης το έχει πάλι το ΤΕΕ, τα υπουργεία, ο ΕΛΟΤ που δεν έκαναν το β και το α. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρόγραμμα Excel για τον υπολογισμό συμπύκνωσης σε πολυστρωματική εφαρμογή. Μας υπολογίζει τον ρυθμό συμπύκνωσης και εξάτμισης. 

MoistureAnalysis.xlsx

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.