Jump to content

skidoo23

Core Members
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

skidoo23 last won the day on September 14 2017

skidoo23 had the most liked content!

Community Reputation

51 Καλή

1 Follower

About skidoo23

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,045 profile views
 1. Μεσα στο 2020 θα βγει ο νεος ΚΕΝΑΚ βάσει της 2018/844/EU και εκει (στην οδηγία) είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση σημείων φόρτισης (πχ σε κάθε garage με πάνω από 10 θέσεις) .
 2. Δες αν σώνει obj , το 3ds θα ανοίγει σίγουρα obj. Αλλιώς σώσε σαν ifc και χρησιμοποιήσε τα ifcconvert η ifcmax (καταπληκτικά και free ) για να κάνεις export σε obj. Δες και εδώ
 3. καλή τιμή για το glm 120c : https://www.amazon.de/Bosch-Professional-Entfernungsmesser-Funktion-Messbereich/dp/B07BRS1N19 ps : λήγει σε 12 ώρες περίπου
 4. Tα Φ.Ε. έχουν συσκεκριμένη μορφή , βλ. Παράρτημα Ι του φεκ 2654β/2011 (που νομίζω είναι ακόμα σε ισχύ) Από το εν λόγω φεκ: 4. Ο κάθε αδειούχος συντηρητής, υποχρεούται να δι− αθέτει τυπωμένα ατομικά μπλόκ με φύλλα συντήρησης κατά το πρότυπο του Παραρτήματος 1 (δίφυλλα με πρω− τότυπο και αντίγραφο), με αριθμημένα κατά αύξοντα αριθμό τα φύλλα συντήρησης, στα οποία θα υπάρχουν εκτυπωμένα τα πλήρη στοιχεία του συντηρητή. Τα μπλόκ με τα φύλλα συντήρησης ο συντηρητής θα μπορεί να τα προμηθεύεται από το επαγγελματικό του σωματείο, το οποίο θα τα σφραγίζει και θα τηρεί πλήρες αρχείο για τα διανεμόμενα φύλλα συντήρησης. Εναλλακτικά, μπλόκ με φύλλα συντήρησης που δεν προέρχονται από επαγ− γελματικά σωματεία θα πρέπει να σφραγίζονται και να θεωρούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφε− ρειακής Αυτοδιοίκησης με την επίδειξη της ισχύουσας άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του κάθε συντηρητή. Ειδικά για τις περιπτώσεις των Διπλωματούχων Μη− χανικών ή Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ που διενεργούν νομίμως οι ίδιοι εργασίες συντήρησης – ρύθμισης των εγκαταστάσεων του άρθρου 1, η θεώρηση των μπλόκ που θα χρησιμοποιούν, θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ή τις αρμόδιες υπηρεσίες των κατά τόπους Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, με την επίδειξη της άδειάς τους από την αρμόδια ΔΟΥ για έναρξη επιτηδεύματος. Απαγορεύεται η συμπλήρωση φύλλου συντήρησης σε φωτοτυπία.
 5. Γνωρίζω τι είναι επιστασία tetris , αλλά και με την απλή επίβλεψη , δεν εχει ευθύνη ο μηχανικός αν δεν έχει ειδοποιηθεί να παραλάβει.
 6. Αμα θες να απευθυνθείς σε κάποιον συγκεκριμένα υπάρχουν και τα PM , αμα θες να το κάνεις δημόσια θα δεχθείς και τα σχόλια των υπολοίπων.
 7. Πολλοί ιδιοκτήτες όμως έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η αμοιβή του επιβλέποντος είναι ίδια , είτε κάνει μία επίσκεψη γιατί τα συνεργεία ειναι καλά , είτε κάνει 3 γιατί τα συνεργεία ήταν φθηνά...
 8. H βαφή δεν αντέχει για πάντα , και έχει και (μικρή) αρνητική επίδραση στη θέρμανση το χειμώνα. Η θερμομόνωση έχει μόνο θετικά.
 9. Αμα βάλεις ανακλαστική θα είναι καλύτερο. edit : το καλύτερο είναι να βάλεις εξτρα θερμομόνωση , όπως σου είπαν και παραπάνω. Αμα θες κεραμίδια τουλάχιστον βάλε ανακλαστική
 10. Σε σχέση με μιά ψυχρή βαφή το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο. Μπορείς να βάλεις μία ανακλαστική μεμβράνη (αλουμίνιο πχ) πριν τα κεραμίδια
 11. maneni , δεν θα συνεχίσω την συζήτηση για τα δυο πρώτα σκέλη του σχολίου σου , για το τρίτο αφού ρωτάς σοβαρά , εγώ θα χρησιμοποιούσα ανιχνευτές αναρρόφησης βάσει του EN 54-20 , πχ https://www.faast-detection.com/products/faast-lt/ της honeywell , ή της vesda (pdf) . Για μικρές εγκαταστάσεις χωρίς πολλές απαιτήσεις υπάρχουν και κλασσικοί που αντέχουν σε μεγαλύτερο εύρος υγρασίας/θερμοκρασίας. Η πυρανίχνευση πάντως είναι απο τα πιο εύκολα προβλήματα στις ψυχρές αποθήκες .Πέραν των μελετών που χρειάζονται για τη αδειοδότηση υπάρχουν πολλές παράμετροι σχετικά με την διατήρηση των τροφίμων/υλικών , το είδος της ψύξης ,τα αέρια κλπ που μόνο 1-2 εταιρίες στην Ελλάδα έχουν την εμπειρία σχεδιασμού , και ετσι και αλλιώς θα απευθυνόμουν εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει και σύνδεσμος εταιριών με ψυχρές αποθήκες (δεν θυμάμαι όνομα αλλά θυμάμαι οτι είναι εξυπηρετικοί)
 12. Η γνώμη μου είναι ότι: 1. Εαν δεν απαιτούνταν μελέτη αποχέτευσης σημαίνει ότι το σπίτι ειναι παλιό , οπότε έχουμε : α) Ο σωλήνας κατασκευάστηκε πρόσφατα και ο από κάτω έχει δικαίωμα να ζητήσει την απομάκρυνση του. β) Ο σωλήνας υπήρχε εξαρχής και θυμήθηκε 50 χρόνια μετα να ζητήσει την απομάκρυνση <- δεν βλέπω να κερδίζει την αγωγή. 2.Εαν απαιτούνταν μελέτη αποχέτευσης , δεν υπάρχει στην πολεοδομία αντίγραφο (και ούτε έχει ο από πάνω ) , ισχύουν πάλι τα προηγούμενα. 3. Εαν απαιτούνταν μελέτη αποχέτευσης και βρεθεί -> ότι λέει η μελέτη.
 13. ΠΥΡ.ΔΙΑΤΑΞΗ 15/2014: Άρθρο 3 Μόνιμα συστήματα ενεργητικής πυροπροστασίας 3.1. Αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης Η μελέτη, σχεδίαση και εγκατάσταση των αυτόμα− των συστημάτων πυρανίχνευσης καθορίζεται από το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 54: «Συστήματα πυρανίχνευσης και συναγερμού», όπως κάθε φορά ισχύει. ΠΔ 41/2018 Άρθρο 8: Πρότυπα - τεχνικές προδιαγραφές - πιστοποιητικά ...Τα πρότυπα ΕΛΟΤ ενεργητικής πυροπροστασίας είναι τα αναφερόμενα στην 15/2014 Πυροσβεστική Διάταξη όπως τροποποιούνται και ισχύουν κάθε φορά. Εσύ που έχεις καταλάβει την διαφορά εφαρμοσμένου δικαίου και προτύπων , θα μας πεις τώρα αν είναι υποχρεωτικό το ΕΝ 54-14 για την μελέτη πυρανίχνευσης ?
 14. Σε σχήμα μπανάνας για να ταιριαζει
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.