Jump to content

skidoo23

Core Members
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

skidoo23 last won the day on September 14 2017

skidoo23 had the most liked content!

Community Reputation

56 Καλή

1 Follower

About skidoo23

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,096 profile views
 1. Η δωρεάν αναβάθμιση των 7 σε 10 έχει λήξει , απλά η microsoft είναι χαλαρή στον έλεγχο μια που με τόσα στοιχεία που μαζεύουν τα win10 κατά την χρήση θα έπρεπε να σε πληρώνουν και όχι να πληρώνεις.Σε ενδεχόμενο έλεγχο είναι το ίδιο με παράνομο λογισμικό , οπως επίσης και τα κλειδιά των 9€ , όπως επίσης και τα αγορασμένα με τιμολόγιο που έχουν κωδικούς από volume licensing (και κοστίζουν εκει γύρω) που δεν προορίζονται για αυτήν την χρήση (απλώς εκεί μπορείς μετα να στραφείς νομικά κατά του πωλητή αν σε εξαπάτησε) , το πρόστιμο θα το φάς ... Αν θες να ρωτήσεις αν είναι νόμιμη η χρήση κάποιας έκδοσης των windows (που δεν ήρθε μαζί με τον υπολογιστή) πριν σου ζητήσουν το κλειδί για να το τσεκάρουν σε ρωτάνε πόσο το πήρες ..
 2. Δεν εχουν καμία σχέση , καμία όμως. περαν της υπερβολής για απλά πράγματα , και μικρά μεγέθη αρχείων μπορεις να χρησιμοποιήσεις και το gimp.
 3. Αν αγοράσεις από το κατάστημα της adobe δεν έχεις κανένα πρόβλημα , πρόσεξε μόνο να είναι το κατάστημα της ευρώπης.H έκδοση για την αγορά της αμερικής δεν ισχύει στην ευρώπη . Αμα βρείς πάντως αγόρασε μεταχειρισμένη την έκδοση CS6 που ειναι η τελευταία χωρις συνδρομή , και δεν εχει κάποια σημαντική διαφορά.
 4. Το πρόβλημα για την πιστοποίηση ενος εναλλάκτη για passivehaus δεν ειναι τόσο η απόδοση στην ανάκτηση της θερμότητας όσο η ηλεκτρική κατανάλωση , που πρέπει να είναι χαμηλότερη από 0.45 Wh/m3. Το σύστημα θέρμανσης είναι απαραίτητο hkamp αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό , και συνήθως προβλέπεται ένα μόνο στοιχείο Α/Θ (1-3)KW μετά τον εναλλάκτη , αλλά υπάρχει και σενάριο passivhaus που η θέρμανση πχ γίνεται με αντικατάσταση των λαμπών φωτισμού με λάμπες πυρακτώσεως , κάτι που δεν προτείνεται βέβαια ...Στα θερμά κλίματα η ψύξη είναι πιο δύσκολη και πιο ενεργοβόρα . εδώ ειναι η λίστα των πιστοποιημένων εναλλακτών για όποιον ενδιαφέρεται. fun fact : Σε προπέρσινη σχετική έκθεση , μεγάλη ελληνική εταιρία του κλάδου , έκανε παρουσίαση και σεμινάριο κάποιου από αυτούς τους εναλλάκτες (έχοντας την αντιπροσωπεία κλπ) και η γερμανική εταιρία που τους κατασκευάζει δεν είχε ιδέα οτι είχε αντιπρόσωπο στην ελλάδα , ούτε είχαν εκπαιδεύσει κάποιον σχετικά 😃
 5. Αν δεν έχω χάσει επεισόδια εξακολουθούν να επιτρέπονται RCD τύπου AC...
 6. Aμα αλλάξεις πλακάκια έχε υπόψη οτι υπάρχουν προδιαγραφές για τα δάπεδα που είναι βρεγμένα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος ξυπολητος (DIN 51097) . Σε ξενοδοχεία κλπ τα ζητάνε η ασφαλιστικές.
 7. Μεσα στο 2020 θα βγει ο νεος ΚΕΝΑΚ βάσει της 2018/844/EU και εκει (στην οδηγία) είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση σημείων φόρτισης (πχ σε κάθε garage με πάνω από 10 θέσεις) .
 8. Δες αν σώνει obj , το 3ds θα ανοίγει σίγουρα obj. Αλλιώς σώσε σαν ifc και χρησιμοποιήσε τα ifcconvert η ifcmax (καταπληκτικά και free ) για να κάνεις export σε obj. Δες και εδώ
 9. καλή τιμή για το glm 120c : https://www.amazon.de/Bosch-Professional-Entfernungsmesser-Funktion-Messbereich/dp/B07BRS1N19 ps : λήγει σε 12 ώρες περίπου
 10. Tα Φ.Ε. έχουν συσκεκριμένη μορφή , βλ. Παράρτημα Ι του φεκ 2654β/2011 (που νομίζω είναι ακόμα σε ισχύ) Από το εν λόγω φεκ: 4. Ο κάθε αδειούχος συντηρητής, υποχρεούται να δι− αθέτει τυπωμένα ατομικά μπλόκ με φύλλα συντήρησης κατά το πρότυπο του Παραρτήματος 1 (δίφυλλα με πρω− τότυπο και αντίγραφο), με αριθμημένα κατά αύξοντα αριθμό τα φύλλα συντήρησης, στα οποία θα υπάρχουν εκτυπωμένα τα πλήρη στοιχεία του συντηρητή. Τα μπλόκ με τα φύλλα συντήρησης ο συντηρητής θα μπορεί να τα προμηθεύεται από το επαγγελματικό του σωματείο, το οποίο θα τα σφραγίζει και θα τηρεί πλήρες αρχείο για τα διανεμόμενα φύλλα συντήρησης. Εναλλακτικά, μπλόκ με φύλλα συντήρησης που δεν προέρχονται από επαγ− γελματικά σωματεία θα πρέπει να σφραγίζονται και να θεωρούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφε− ρειακής Αυτοδιοίκησης με την επίδειξη της ισχύουσας άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του κάθε συντηρητή. Ειδικά για τις περιπτώσεις των Διπλωματούχων Μη− χανικών ή Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ που διενεργούν νομίμως οι ίδιοι εργασίες συντήρησης – ρύθμισης των εγκαταστάσεων του άρθρου 1, η θεώρηση των μπλόκ που θα χρησιμοποιούν, θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ή τις αρμόδιες υπηρεσίες των κατά τόπους Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, με την επίδειξη της άδειάς τους από την αρμόδια ΔΟΥ για έναρξη επιτηδεύματος. Απαγορεύεται η συμπλήρωση φύλλου συντήρησης σε φωτοτυπία.
 11. Γνωρίζω τι είναι επιστασία tetris , αλλά και με την απλή επίβλεψη , δεν εχει ευθύνη ο μηχανικός αν δεν έχει ειδοποιηθεί να παραλάβει.
 12. Αμα θες να απευθυνθείς σε κάποιον συγκεκριμένα υπάρχουν και τα PM , αμα θες να το κάνεις δημόσια θα δεχθείς και τα σχόλια των υπολοίπων.
 13. Πολλοί ιδιοκτήτες όμως έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η αμοιβή του επιβλέποντος είναι ίδια , είτε κάνει μία επίσκεψη γιατί τα συνεργεία ειναι καλά , είτε κάνει 3 γιατί τα συνεργεία ήταν φθηνά...
 14. H βαφή δεν αντέχει για πάντα , και έχει και (μικρή) αρνητική επίδραση στη θέρμανση το χειμώνα. Η θερμομόνωση έχει μόνο θετικά.
 15. Αμα βάλεις ανακλαστική θα είναι καλύτερο. edit : το καλύτερο είναι να βάλεις εξτρα θερμομόνωση , όπως σου είπαν και παραπάνω. Αμα θες κεραμίδια τουλάχιστον βάλε ανακλαστική
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.