Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωματόδρομος εντός αγροτεμαχίου


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι

Ιδιοκτησία εκτός σχεδίου εμβαδού 4500τμ τέμνεται (χωρίζοντάς την σε τμήματα <4000τμ) από υφιστάμενο χωματόδρομο ο οποίος χρησιμοποιείται από όμορες ιδιοκτησίες (από πολύ παλιά). Ο φαινόμενος ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι η ιδιοκτησία είναι ενιαία και ότι ο παππούς του αρχικά άνοιξε το χωματόδρομο για την δική του εξυπηρέτηση και στη συνέχεια αυτός παρέμεινε ως έχει. Υπάρχει μόνο μία αποδοχή κληρονομιάς που το περιγράφει ως ενιαίο.Στο κτηματολόγιο δηλώθηκε ενίαιο.

 

Τελικά η ιδιοκτησία θεωρείται ενιαία, οπότε και άρτια και οικοδομήσιμη;

Link to comment
Share on other sites

Κάπου το ξανασυζητήσαμε, θυμάμαι οτι εκφράστηκε μια άποψη, να "μετακινήσει" ο ιδιοκτήτης την όδευση της άτυπης αυτή διόδου στο κοντινότερο όριο του ενιαίου αγροτεμαχίου, ακόμα και με δικά του έξοδα, προκειμένου να γίνει και στην πράξη ενιαίο κι αδιαίρετο (που λέει το γράμμα του νόμου).

Συν Αθηνά και χείρα κίνει... (ωραίο ακόμα και για υπογραφή :!: )

Link to comment
Share on other sites

οι αγροτικοι δρομοι εχουν ορισμο μονο στο Π.Δ 25/28-11-1929

αν ο αγροτικος δρομος δεν τεκμηριωνεται απο συμβολαια,στοιχεια κτηματολογιου,αεροφωτογραφιες η τελεσιδικες δικαστικες αποφασεις για το χρονο δημιουργιας και επιπροσθετα δεν υπαρχει βεβαιωση κοινοχρησιας απο τον οικειο ΟΤΑ μαλλον ειναι ιδιωτικος

σε περιπτωση αναγκων προσβασης ομορων μπορει να γινει συσταση δουλείας

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη,

αν και συμφωνώ μαζί σου.... το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ας πούμε στη περιοχή σου, καθαρά αγροτική, μπορείς να μου απαριθμήσεις τους αγροτικούς δρόμους που καλύπτουν τον ορισμό του '23? Πόσοι είναι αυτοί που εμφανίζονται σε συμβόλαια, α/φ, δικαστικές αποφάσεις κλπ, όλα μεταγενέστερα του '23... έχουν αποκτήσει κοινόχρηστο χαρακτήρα αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιοι.??

Άποψή μου είναι πως μετά τον 3212 και την απαίτηση που τέθηκε, θα έπρεπε το ΥΠΕΧΩΔΕ να είχε διευθετήσει με κάποιο ποιο επίσημο και οριστικό τρόπο το θέμα των αγροτικών οδών και της κοινοχρησίας τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.