Μετάβαση στο περιεχόμενο

Passive WiFi: Νέα τεχνολογία καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία


Engineer

Recommended Posts

Το WiFi είναι απαραίτητο για κάθε σημερινή συσκευή και σχεδόν κάθε σπίτι με σύνδεση στο Διαδίκτυο διαθέτει από ένα WiFi router. Ωστόσο αυτή η τεχνολογία καταναλώνει πολλή ενέργεια και είναι ένας από τους κυρίους υπαίτιους για τη χαμηλή διάρκεια ζωής των smartphones μας.

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον τώρα κατάφεραν να δημιουργήσουν μία νέα έκδοση του WiFi, με όνομα Passive WiFi, η οποία καταναλώνει απειροελάχιστη ενέργεια από τη μπαταρία του κινητού. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι είναι 10,000 φορές λιγότερο ενεργοβόρο από το συμβατικό WiFi και 1,000 λιγότερο από τα Bluetooth LE ή ZigBee που καταναλώνουν λίγη ενέργεια.

 

Οι Αμερικάνοι ερευνητές προσπάθησαν να δημιουργήσουν το λιγότερο ενεργοβόρο WiFi και τελικά κατάφεραν να ρίξουν τη κατανάλωση ενέργειας στα 10μW για μετάδοση με ταχύτητα 11Mbps σε απόσταση έως 30 μέτρα. Φυσικά οι επιδόσεις δεν μπορούν να φτάσουν αυτές των συμβατικών routers, όμως μπορεί να καλύπτει τον διπλάσιο χώρο από το Bluetooth και έτσι αποτελεί την ιδανική λύση για τις συσκευές του Internet of Things και το ‘έξυπνο σπίτι.

 

 

Πηγή: http://www.xblog.gr/...-wifi-unveiled/

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πανέξυπνο, διαμορφώνουν το impedance της κεραίας με το baseband signal του Wi-Fi και έτσι ξεφορτώνονται το linear για τα 2.4GHz που είναι το πιο ενεργοβόρο υποσύστημα που εξαντλεί/αδειάζει την μπαταρία.
Η impedance της κεραίας επηρεάζει την ανάκλαση (backscatter) του εκπεμπόμενου Wi-Fi σήματος απο τον router και αυτό αποκωδικοποιείται απο τους δέκτες.
Υπάρχουν κάποιοι συμβιβασμοί, workarounds. ευφυείς λύσεις σε πρακτικά προβλήματα, απώλειες, ευτυχείς συμπτώσεις αλλά το όλο σύστημα απο ότι δείχνει το video λειτουργεί.
Ισως περάσει λίγος καιρός για να γίνει IEEE 802.11.κάτι standard για passive Wi-Fi και να το δουμε στα ράφια.

.

Εδώ το paper τους.
Εν ολίγοις χρησιμοποιούν την αρχή λειτουργίας του Radar αλλά 'παιζοντας' με την ανάκλαση(backscatter) απο τον "στόχο"(=antenna) πίσω προς τον δέκτη είναι εφικτή η μετάδοση δεδομένων χωρίς εκπομπή.
Clever.

.

http://passivewifi.cs.washington.edu/

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.