Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρασφάλεια Σοφίτας


TomA

Recommended Posts

Καλησπέρα, 

σε ένα κτίριο με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο τελικό όροφο έχει κατασκευαστεί μια ανοικτή σοφίτα (εκμεταλλευόμενοι τη ευνοϊκή νομοθεσία του ΝΟΚ με το 1/2 του χώρου της υποκείμενης κάτοψης, μη μετρούμενο στον Σ.Δ.) με Βοηθητική Χρήση (αφού δεν έχει το προβλεπόμενο ύψος). Ο χώρος της σοφίτας συνδέεται λειτουργικά με τον χώρο της υποκείμενης κάτοψης (που έχει και τη χρήση "ενοικιαζόμενα δωμάτια")  και δεν αποτελεί ανεξάρτητο όροφο. Αυτό αναφέρεται και στον ΝΟΚ.

Από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία μου έχουν βγάλει παρατήρηση ότι πρέπει να το θεωρήσω ως όροφο. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας? Για την επικοινωνία της σοφίτας με τον κύριο χώρο δεν χρησιμοποιείται σκάλα που να μπορεί να περάσει η όδευση. Έχει πλάτος μόλις 0,60 μ.  

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρατηρήσεις της Πυροσβεστικής.

Στη περίπτωση που στη σοφίτα ο χώρος χρησιμοποιείται από τους ενοικιαστές (λειτουργική σύνδεση), η πυροσβεστική τον αντιμετωπίζει σαν χώρο κύριας χρήσης παρόλο που στη πολεοδομία χαρακτηρίζεται σαν βοηθητικός. Πρόσεξε το γιατί μπορεί να υπάρξει κόλλημα.

Link to comment
Share on other sites

επιπλέον σκέψου οτι ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπορεί να φτάσει τα 110 κιλά και το 0,60 θεωρείται λίγο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.