Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προκηρύξεις μελετών


xsiel78

Recommended Posts

Δηλαδή για να ξεκινήσει κάποιος χωρίς μπάρμα δεν παίζει?Όσο για τους διαγωνισμούς μήπως ξέρετε αν κατέβω μόνος, το σχήμα (άλλες ειδικότητες μηχανικών που απαιτούνται), μπορεί να δημιουργηθεί απο ξέμπαρκους (όπως εγώ...) ή πρέπει οπως δήποτε το σχήμα να έχει δημιουργηθεί απο πρίν΄?

Κάποια πρόταση για το πώς να ξεκινήσω, απο ποιά πόρτα να ξεκινήσω να ρωτάω και να χρυπάω...πρίν χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο:shock::shock::shock:

 

Thanks!!

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι από Κρήτη, Καλαμάτα ή Μυτιλήνη (όπου έχουν καλό λάδι) τότε κάτι γίνεται.

Γενικά το σχήμα μπορεί να φτιαχτεί από παντελώς ασχετους μεταξύ τους μηχανικούς αρκεί να γίνει σύμπραξη.

Όσον αφορά διαγωνισμούς "κανονικούς" να ξέρεις ότι χρειάζεται τεχνική έκθεση και έκθεση μεθοδολογίας, ενώ στις απευθείας αναθέσεις δε χρειάζεται συνήθως. Βέβαια κατά 90% των απευθείας δεν πρέπει να ασχοληθείς.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα!Εχω μια ερώτηση. Αναφέρεται πουθενα ότι απαγορεύεται απευθείας ανάθεση σε μελετητή με πτυχίο Γ τάξης και άνω, δηλαδή ότι απευθειας αναθέσεις γίνονται μόνο σε Α' και Β' τάξεις πτυχίων;Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3463 (ΦΕΚ Α 114 8.6.2006) Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

 

Αρθρο 209

3. Με απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ή του κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί εκπόνησης μελετών, η απευθείας ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του Δήμου ή Κοινότητας σε πτυχιούχο μελετητή ή μελετητικό γραφείο Α ή Β΄ τάξης πτυχίου, εφόσον η προεκτιμώμενη αμοιβή όλων των σταδίων της μελέτης δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το τριάντα τοις εκατό (30%) του ανώτατου ορίου αμοιβής πτυχίου Α΄ τάξης που κάθε φορά ισχύει για την αντίστοιχη κατηγορία μελέτης. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, προκύψει μεγαλύτερη αμοιβή από αυτή που προεκτιμήθηκε και που έγινε αποδεκτή από τον ανάδοχο με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η επιπλέον διαφορά θεωρείται ποινική ρήτρα, σε βάρος του, για εσφαλμένη προεκτίμηση. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και από τα δημοτικά και κοινοτικά ιδρύματα, τα δημοτικά και κοινοτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους κάθε είδους συνδέσμους Δήμων και Κοινοτήτων.

 

N3316/2005 Ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις.

'Αρθρο 10

2. Επιτρέπεται η χρήση της διαδικασίας με διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευση σχετικής προκήρυξης μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:......

"στ) Οταν συντρέχει επείγουσα περίπτωση για την ανάθεση μελέτης με συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή μέχρι 30.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), ή σύμβασης παροχής υπηρεσιών μέχρι 15.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται γνωμοδότηση του αρμόδιου Τεχνικού Συμβουλίου σχετικά με τη συνδρομή της επείγουσας περίπτωσης και σχετική αναγγελία με τα κρίσιμα στοιχεία της σύμβασης (ποσό σύμβασης, ανάδοχος κ.λπ,), η οποία αποστέλλεται προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ε. δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν την υπογραφή. Η καθορισμένη από την υπηρεσία προεκτιμώμενη αμοιβή αποτελεί το ανώτατο όριο της συμβατικής αμοιβής του αναδόχου. Με βάση την παρούσα διάταξη μπορούν να ανατεθούν από τις αναθέτουσες αρχές κατ` έτος μία ή περισσότερες συμβάσεις μελετών και υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι ποσοστού 10% των πιστώσεων της αναθέτουσας αρχής του τρέχοντος έτους, για ανάθεση συμβάσεων μελετών και υπηρεσιών. Συμβάσεις που συνάπτοντάι κατά παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης αυτής είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα."

 

Αν ακολουθηθεί η διαδικασία με τον Ν.3464 ναι.

Εάν ακολουθηθεί η διαδικασία με τον Ν.3316 όχι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

προεκλογική περίοδο έχουμε

όποιος ενδιαφέρεται ας τρέξει σε κανένα υποψήφιο!!!!!

κι η κάλπη βοηθός!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.