Μετάβαση στο περιεχόμενο

DimitrisPAP

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

DimitrisPAP's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή dimitris GM, αν καταλαβαίνω καλά εφόσον εχει γίνει σύσταση, χάνω τη ΘΣΑ η οποία κατελήφθη απο το κτίριο και μάλλον πρεπει να κάνω νέα σύσταση, αφού βρει χώρο για τη χαμένη θέση,ε? Ο Νόμος που αφορά το νομικό καθεστώς των ΘΣΑ είναι ο 1221/81?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ένα κτίριο αποτελούμενο απο δυο ανεξάρτητες ιδιοκτησίες συνοδεύομενο απο δύο θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο, αυθαιρέτως έχει μετατοπισθεί και "πατάει" πλέον πάνω στη μία θέση στάθμευσης. Ισχύει ότι οι θέσεις στάθμευσης οι οποίες φαίνονται στις κατόψεις της άδειας δεν μετατοπίζονται μαζί με την αυθαίρετη μετατόπιση του κτιρίου, αλλά παραμένουν ώς περιγράφονται στα εγκεκριμένα σχεδια?
  3. Συνάδελφοι καλησπερα, Αγροτεμαχιο 30 στρ τέμνεται απο ΖΟΕ και εμπίπτει σε δύο διαφορετικούς τομείς, εναν 15 στρ "Μέσης Όχλησης" και έναν 15στρ "Γεωργικής Γης". Σε περίπτωση που θελει να εκδόσει άδεια για Βιομηχανία Μέσης Όχλησης, επιτρέπεται? Απλά η θέση του κτιρίου θα πρέπει να πεφτει στο τμήμα της Μέσης Όχλησης?
  4. Ορθή επανάληψη του προηγούμενης ανάρτησής μου: Η άδεια είναι του 1993, δεν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης θέσεων στάθμευσης. Και οι θέσεις έχουν γίνει αποθήκες....
  5. Στην περίπτωση που η άδεια είναι πριν τον 1221/1981 και απλά οι ΘΣΑ φαίνονται στην κάτοψη της άδειας ενώ στην πράξη ο χώρος των θέσεων έχει γίνει αποθήκη, ως τι το δηλώνω?
  6. @ΚΑΝΑ: Στο κάτω δεξί μέρος της εικόνας γράφει: Ημερομηνία εικόνων: 7/22/2010. Αλλά σε άλλες περιοχές είναι πιο παλιες οι τελευταίες εικόνες που έχουν
  7. @letom: Το πρόβλημά μου είναι ότι η πιο πρόσφατη Αεροφωτογράφηση της ΓΥΣ είναι το 2006, του Google Earth ειναι του 2010 και σε αυτές δεν φαίνονται. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι τα κατασκέυασε το χειμώνα 2010-2011... Γιαυτό έχω κολλήσει και δεν ξέρω τι να κάνω...
  8. Συνάδελφοι ένας πελάτης μου σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων θέλει να τακτοποιήσει μία πισίνα και μία αποθήκη. Ισχυρίζεται ότι κατασκευάστηκαν πρίν τις 28.7.2011. Επειδή σε αυτό το νησί έχουν ακουστεί πολλά, τι κάνω...? Πως κατοχυρώνομαι ότι είναι κατασκευασμενα πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία??
  9. Η γνωστοποίηση του Αρθ 4 Παρ.3 Ν.4067/12 με καλύπτει και για εργασίες που περιλαμβάνονται σε 2 ή 3 περιπτώσεις (π.χ. γκρέμισμα 1 τοίχου, αλλαγή δαπέδων και εσωτερικούς χρωματισμους) ?
  10. Προκειμένου για κατάθεση για έγκριση δόμησης, δίαβασα παραπάνω, ότι υπολογίζουμε τις εισφορές για την αμοιβή του Τοπογραφικού και του 35% των Αρχιτεκτονικών. Η απορία μου είναι ότι το 35% το υπολογίζω επί της νόμιμης ή της συμφωνηθείσας αμοιβής?
  11. Συνάδελφοι μία απορία: Για κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου επί ταράτσας σε δυόροφο κτίσμα με Ο.Α., για τον υπολογισμό της αμοιβής, βάζω "Αντικατάσταση στέγης" ....τ.μ., οπότε έχω Αρχιτεκτονικά Κατ.3 ,Στατικά Κατ.1, Χρονικό Προγραμματισμό και Τεύχη Δημοπράτησης.Σωστά? Ή είναι και κάτι ακόμα?
  12. Συνάδελφοι, μου προέκυψε μία περίπτωση και επειδή παει καιρός απο την τελευταία αποπειρα για εκδοση αδειας ήθελα τα φώτα σας: Εκδόθηκε Αδεια το 1990 για ανεγερση δυοροφης κατοικίας επι Pilotis, κατασκευάστηκε όμως ο ένας όροφος μόνο. Τωρα θέλει ο πελάτης να φτιάξει και το δεύτερο όροφο. 1) Απαιτείται η έκδοση νέας άδειας (προσθήκης)? 2) Αν ναι, προφανώς αυτή θα βγει σύμφωνα με το ΝΟΚ, άρα θα έχει και ελεγκτη δόμησης? 3) Επειδή έχει μειωθεί το επιτρ.ύψος της περιοχής απο το 1990 μέχρι σήμερα, ποιο ύψος παίρνω εγω, το παλιο η το νέο? Ευχαριστώ
  13. Δυστυχώς, η επιβολή της απαλλοτρίωσης έγινε λόγω τροποποίησης του ρυμοτομικού το 2009 κ ο πελάτης θέλει να το προχωρήσει. Οποτε πρέπει να συντάξω πράξη αναλογισμού
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.