Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευη στεγάστρου σε ταρατσα


Recommended Posts

Καλησπέρα

Μένουμε σε 3οροφη οικογενειακή πολυκατοικία (ισόγειο, 1ο, 2ο όροφο). Θέλουμε να φτιάξουμε στην ταράτσα στέγαστρο ωστε να φτιάξουμε οργανωμένο bbq (με ψησταριές, νεροχύτης κ τραπεζαρία). Θέλουμε να το κλείσουμε περιμετρικά με τζάμι ωστα να καθόμαστε κ το χειμώνα κ για προστασία από βροχή. Χρειαζεται άδεια? Ή γυναίκα μου μου είπε ότι στην άδεια του σπιτιού δεν μπορεί να χτιστεί κ 3ος όροφος. Αυτό περιλαμβάνει κ την κατασκευή που προαναφέρα? Αν μπορεί να εκδοθεί αδεια, πόσο περίπου το κόστος έκδοσης? (Για 20-25 τμ2. Ή ταράτσα είναι 100τμ2).

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι απαιτείται άδεια δόμησης για μια τέτοια κλειστή κατασκευή (ακόμη και με τζάμια). Το καθόλου σίγουρο είναι το αν επιτρέπεται λόγω υφιστάμενης άδειας και όρων δόμησης να εκδοθεί. 

Επίσκεψη λοιπόν σε τεχνικό γραφείο μηχανικού για ανάθεση του θέματος και πληροφόρησή σου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

συγγνώμη που επανέρχομαι. Αν υποθέσουμε ότι η κατασκευή που προανέφερα δεν μπορεί να γίνει, αυτό εδώ   τότε μπορεί? (Νόμιμα πάντα). Με μια απλή τέντα θα μπορούσα να λύσω το πρόβλημα της προστασίας κ της σκιάς από πάνω και να το φτιάξω? (χωρίς περίφραξη).

post-107093-0-57225200-1465329184_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τέντα μπορείς να βάλεις χωρίς άδεια. Αρκεί να έχεις κάπου τοίχο να στηρίξεις τα μπράτσα της τέντας.

Τύπου "τέντα" όμως που μπορεί να είναι και λίγο πέργολα ή λίγο στέγαστρο κλπ δεν μπορείς.

 

Θα έχεις πρόβλημα. 

Το τι είναι πέργολα και τι στέγαστρο κλπ υπάρχει στους ορισμούς του Οικοδομικού Κανονισμού και δεν είναι απλά λέξεις.

 

Οπότε ή το τσεκάρεις με μηχανικό στη περιοχή σου τι θές να κάνεις που θές να το κάνεις και πως ή το ρισκάρεις αν δεν είναι σαφέστατα τέντα νέτα σκέτα.

 

 

(υπερβολικό το δείγμα στη φωτογραφία που μας έδειξες και δεν είναι σε στέγη αλλα σε ακάλυπτο. Άλλα τα επιτρεπόμενα στο ένα άλλα στο άλλο. Ασε που με αυτό ταίζεις 50 και άτομα άνετα.... οπότε για εστιατόριο μια χαρά είναι)

 

Λύσεις όμως υπάρχουν αρκεί να γίνουν όπως πρέπει, ειδικά αν είσαστε οπως λες οικογενειακή πολ/κία άρα προβλήματα συναίνεσης δεν υπάρχουν.

και να μη σας πιάνει βροχή και ήλιος και μια μερική προστασία για τα περιμετρικά... μερική όμως όχι ολική διότι μετά είναι οικία κλπ

Και για το κάθε ακίνητο είναι ειδική περίπτωση και όχι γενική.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι υπερβολικό αυτό στη φωτό, απλώς ήθελα να δείξω τι περίπου έχω στο μυαλό μου (κάτι που να έχει ψησταριά αερίου + κάρβουνου + ξυλοφουρνο με νεροχυτη κ ντουλάπι ώστε να μην ανεβοκατεβαίνω συνέχεια στο σπίτι για υλικά).

Μπορείτε να μου υποδείξετε καποιες από τις λύσεις που αναφέρετε, ώστε κ να ικανοποίησω -οσο γινεται- την επιθυμία μου, αλλά συγχρόνως να μην έχω κ νομικό πρόβλημα? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να πω, μένουμε κοντά στο κέντρο της Αθήνας κ οι διέξοδοι για λίγη απόδραση από την καθημερινότητα (που μας αρέσει) ως γνωστόν είναι λίγες. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που θα μπορούμε να το χαιρόμαστε τα καλοκαίρια αλλά κ γιατί όχι όσο γίνεται κ το χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

....

Μπορείτε να μου υποδείξετε καποιες από τις λύσεις που αναφέρετε, ...

 

Προσωπικά δεν μπορώ.

Οι λύσεις δεν είναι λόγια αλλά αρχιτεκτονικός σχεδιασμός διαμόρφωσης της ταράτσας σου με βάση τις ανάγκες σας και τις οικονομικές δυνατότητες από την μια μεριά αλλά και πολεοδομικά επιτρεπόμενα από την άλλη με βάση το ακίνητο και την άδεια οικοδομής που έχει. Και πιθανά να βγεί μια άδεια μικρής κλίμακας.

Όπως σου έγραψα το κάθε ακίνητο είναι ειδική περίπτωση και όχι γενική. Δεν  χρειάζεσαι ένα πουκάμισο από το πανέρι της λαϊκής και να μη ξέρεις και τις διαστάσεις αυτού που θα το φορέσει, αλλα κουστουμάκι παραγγελιά στα μέτρα σας.

 

Οπότε δεκάδες μη σου πω εκατοντάδες μελετητικά ή τεχνικά γραφεία στη Αθήνα να απευθυνθείς για αυτό.

 

(αν σου επαρκεί το πουκάμισο από το πανέρι πας σε τενταδες, περγολάδες, ξυλουργούς, ανθοκόμους κλπ αν πας θα βολευτείς μόνο που ο καθένας θα σου προβάλει ότι έχει ως εμπόρευμα για βέλτιστη λύση και καμία σιγουριά αν είναι πολεοδομικά επιτρεπτό με κλασική ατάκα που θα ακούσεις, έλααα όλοι το κάνουν κλπ κλπ)

Σου έδωσα και έμμεσα συστατικά της συνταγής των λύσεων.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ! να κάνω μια τελευταία ερώτηση? αν μπορεί να εκδοθεί μια άδεια μικρής κλίμακας όπως είπατε, πόσο είναι περίπου το κόστος έκδοσης? (για 20-25 τμ2). Αν έχει σημασία η περιοχή, είμαστε στη Νέα Χαλκηδόνα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούμε να δώσουμε τιμές έργο μηχανικού αλλα ούτε μπορει να υπολογιστεί αν δεν ειναι γνωστά ολα τα δεδομένα

 

99% θα ειναι μικρότερο το κόστος της απο το μπάρμπεκιου σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.