Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδειες Ηλεκτρολογου Τει


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός από ΤΕΙ και έχω κάποιες απορίες σχετικά με το τι πρεπει να κανω τωρα και με τις άδειες.
Την άδεια άσκησης επαγγέλματος πρέπει να την βγάλω υποχρεωτικά και να ασφαλιστώ μετά στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. αλλιώς δεν μπορώ να δουλέψω σαν ηλεκτρολόγος πουθενά ή δεν χρειάζεται;

 

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχάς ξεκαθάρισε ποιό τμήμα έχεις τελειώσει γιατί αλλού γράφεις διπλωματούχος κι αλλού από ΤΕΙ. Μόνο αν είσαι διπλωματούχος μπορείς και πρέπει να ασφαλιστείς στο τσμέδε προκειμένου να ασκήσεις το επάγγελμα. Αν όχι, τότε απευθύνεσαι σε άλλους φορείς. Δε γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά σίγουρα το ερώτημα έχει απαντηθεί και άλλες φορές σε τούτο το φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα αναζήτηση αλλά δεν βρήκα ακριβώς αυτό που θέλω εγώ . Δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται η άδεια άσκησης επαγγέλματος και αν χρειάζεται υποχρεωτικά να βγάλω  ώστε να ακολουθήσω το επάγγελμα αυτό ή αν μπορώ να δουλέψω και χωρίς να βγάλω.

Link to comment
Share on other sites

Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός τε χρειάζεσαι οπωσδήποτε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και τις αναγγελίες των ΠΔ για τους εγκαταστατες. Η εγγραφή στην ΕΕΤΕΜ είναι απαραίτητη στο επίπεδο που χρειάζεται να υπογράφεις ΥΔΕ. Αν δεν υπογράφεις εσύ ΥΔΕ δε χρειάζεται η ΕΕΤΕΜ. Ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ ως μισθωτός, στον ΟΑΕΕ ως ελευθερος επαγγελματίας και στο ΤΣΜΕΔΕ ως εργολήπτης δημοσίων έργων. Διαλέγεις το φορέα που θα ασφαλιστείς με βάση τις δραστηρίοτητες σου.

Edited by stayros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ σταυρό για την απάντηση σου. Να σε ρωτήσω και κάτι αλλά πράγματα:

 

1o Εγώ μόλις πηρά το πτυχίο μου και δεν έχω κάποια δουλεία τώρα , θα πρέπει να ασφαλιστώ κάπου ή να βγάλω κάρτα ανεργίας;

 

2o Αν δουλεύω όχι σαν ηλεκτρολόγος σε κάποιο εργοστάσιο και παράλληλα παίρνω καμία δουλεία ηλεκτρολόγου στην περιοχή κατοικίας μου τότε που πρέπει να ασφαλιστώ; Γιατί στην ουσία θα είμαι μισθωτός στο εργοστάσιο και ελεύθερος επαγγελματίας αν παίρνω καμία δουλειά μονός μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.