Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκύκλιος 1/5468/3-2-09 περί καθορισμού αιγιαλού


ARS

Recommended Posts

όχι δεν λέει αυτό μην πανικοβάλεσαι

λέει θεωρητικά ότι θα έπρεπε να είχε γίνει καθορισμός πριν βγει η πρώτη άδεια

 

τον καθορισμό αιγιαλού δεν τον γλυτώνεις

τώρα ο καθορισμός αυτός να σου δημιουργήσει προβλήματα στην αρτιότητα

και στην κυριότητα από το τοπογραφικό που βλέπω το πιο πιθανό είναι όχι

 

αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε μηχανικοί και το πιθανό δεν είναι σοβαρή τεχνική απάντηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι γραμμές του αιγιαλού και της παραλίας ορίζονται με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 9 και ενδεικτικά: 1) τη γεωμορφολογία του εδάφους, 2) την ύπαρξη, τα όρια και το είδος των παράκτιων φυσικών πόρων, 3) τα μετερεωλογικά στοιχεία της περιοχής, 4) τη μορφολογία του πυθμένα, 5) την ανάπτυξη του κυματισμού σε σχέση με το μέτωπο της ακτής, 6) τα τεχνικά έργα που υφίστανται νομίμως, 7) τις εγκεκριμένες χωροταξικές κατευθύνσεις και χρήσεις γης, 8 την ύπαρξη δημόσιων κτημάτων, 9) το Κτηματολόγιο, 10) την ύπαρξη οικοσυστημάτων και προστατευμένων περιοχών.

 

Με βάση το άρθρο 8, πριν από την έκδοση ΟΑ σε ακίνητο που απέχει μέχρι 100 μ από την ακτογραμμή απαιτείται ο καθορισμός των γραμμών.

 

ΥΓ Όταν ολοκλήρωσα το κείμενο, διάβασα και το κείμενο του chrisven που είχε προηγηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Αν το δεύτερο - πίσω γεωτεμάχιο είναι αναξάρτητο και απέχει από την ακτογραμμή περισσότερο από 100 μ. δεν χρειάζεται να προηγηθεί η χάραξη των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε αυτό. Την απόσταση την πιστοποιεί ο μηχανικός που συντάσει το τοπογραφικό διάγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η εγκύκλιος αυτή αφορά σε γήπεδα που τέμνονται από τη γραμμή παραλίας, η οποιία έχει καθοριστεί με τις διατάξεις του α.ν. 2344/1940.

Link to comment
Share on other sites

Η εγκύκλιος χαρακτηρίζεται ευεργετική για τις περιπτώσεις που οι γραμμές έχουν καθοριστεί με τις προηγούμενες διατάξεις, και ενώ ο ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να επικαλεστεί την άρση της απαλλοτρίωσης, οπότε θα περνούσε μεγάλο χρονικό διάστημα για τον επανακαθορισμό με τις νέες διατάξεις και στη συνέχεια την έκδοση ΟΑ, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης ΟΑ, με τη διαδικασία που περιγράφεται στην εγκύκλιο.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικό (με αιγιαλούς) και άσχετο με το θέμα:

Την προηγούμενη (αν δεν κάνω λάθος) Τρίτη, ψηφίσθηκε από τη βουλή (!) (Των Ελλήνων ???) τροπολογία όπου πλέον τα διαγράμματα των Αιγιαλών .... ΔΕΝ θα περνάνε από το Γ.Ε.Ν. !!!!!

Αυτή η εξέλιξη κατά τη γνώμη μου είναι ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ καθώς το ΓΕΝ ως στρατιωτική αρχή είχε τις λιγότερες "δοσοληψίες" με τον πολίτη και γνωμοδοτούσε πάντα με σοβαρότητα (όσο κι αν μας είχε ενοχλήσει στις υποθέσεις μας στο παρελθόν) και υπέρ του Κράτους!!

 

Αυτό πλέον σε συνδυασμό με τις γενικότερες εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο ... με το νέο πλέον επιβεβλημένο (έξωθεν) και εφαρμοστέο "(Ξε)Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο .. με χιλιάδες αναμνήσεις (...ιστορία) φορτωμένο...." καθώς σε συνδυασμό με το νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων....... μου φαίνεται πως ανοίγουν μία μία οι κερκόπορτες - αγκάθια σε ανύποπτο χρόνο, ώστε οι νέοι "στρατηγικοί" επενδυτές να κάνουν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ πλέον αυτό που θέλουν, όπου θέλουν και όπως το θέλουν!!!

Περισσότερες λεπτομέρειες από Δευτέρα που θα μάθω και σε ποιο νόμο, ποια παράγραφο, ποια υπόπαράγραφο, ποια ενότητα, ποια υποενότητα, ποιο εδάφιο και υποεδάφιο, του κυρίως εδαφίου ... έχει ψηφισθεί!!!

 

Συγνώμη για το spam .... αλλά θεώρησα καλό να το πω μιας και σχετική κουβέντα περί αιγιαλών διεξάγεται αυτή τη στιγμή σε αυτό το θέμα στο φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικό (με αιγιαλούς) και άσχετο με το θέμα:

Την προηγούμενη (αν δεν κάνω λάθος) Τρίτη, ψηφίσθηκε από τη βουλή (!) (Των Ελλήνων ???) τροπολογία όπου πλέον τα διαγράμματα των Αιγιαλών .... ΔΕΝ θα περνάνε από το Γ.Ε.Ν. !!!!!

 

 

Πέρα από τη συμφωνία μου στο σχόλιό σου, αποφάσισα να ψάξω στο site της Βουλής για να βρω τη διάταξη που αναφέρεις. Την ημέρα εκείνη ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μελέτησα τις 3 τροπολογίες αλλά και όλο το νόμο που ψηφίστηκε.

 

Διάβασα και το σν του ΥΕΘΑ που περιλαμβανόταν στην ΗΔ της 25.5.2011 αλλά και σ' αυτό δεν περιλαμβανόταν η ζητούμενη διάταξη.

 

Δεν βρήκα τη διάταξη που αναζητούσα αλλά στο νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση βρήκα άλλες που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες για τις Πράξεις Εφαρμογής κλπ που ορίζονται στον Καλλικράτη. Όλες αυτές τις διατάξεις τις ανάρτησα στο αντίστοιχο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια, για το πόσο αμερόληπτο είναι το ΓΕΝ έχω πάρα πολλές ενστάσεις. Καλύτερο θα ήταν νομίζω να υπάρχει η γνωμοδότηση του ΓΕΝ που έχει μεγάλη εμπειρία, να λαμβάνεται υπόψη της επιτροπής που κάνει την αυτοψία και έχει καλυτερη άποψη για την περιοχή που γίνεται ο καθορισμός αλλά όχι να απαιτείται η "σύμφωνη γνώμη". Οπως είναι σήμερα η κατάσταση έτσι και η επιτροπή και το ΓΕΝ έχουν διαφορετικές απόψεις ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες χωρίς ο ένας ν αμπορεί να πείσει τον άλλο, ο καθορισμός δεν προχωρά. Το συνηθέστερο βέβαια από την αμπιρεία μου είναι ότι το ΓΕΝ εμμένει σε απαρχαιωμένες και μη σύμφωνες με το νόμο απόψειςχωρίς να εξετάζει ουσιαστικά την άποψη της επιτροπής. Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.