Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εγω φαγητο δε βαζω.

Εχω καποια επαγγελματικα γευματα που τα τα κοβω τιμολογιο, αλλα ειναι 2-3 το χρονο. (χωρις εκπτωση ΦΠΑ φυσικα).

Αν ειναι να τα κοψουν, ας τα κοψουν.

Εννοώ φαγητο εκτός εδρας. Αυτά μπορεί ναν μαζεψουν εξοδα 500/ετος, δεν ειναι αμελητέα ποσότητα! :smile:

Δημοσιεύτηκε

Διάβαζα τις προάλλες ότι με "απόφαση ορόσημο" ανωτάτου δικαστηρίου, ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι υπεύθυνος να αποδείξει την νομιμότητα ή όχι δαπανών σε βάθος 10ετίας, και όχι ο φορολογούμενος που ίσχυε μέχρι πρότινος. 

Μιλάμε για μεγαλομεσαία ψαράκια ρε παιδιά, εμεις οι μαρίδες λετε να έχουμε πρόβλημα? 

Εγώ πάντως μέχρι τώρα, έδω που έχει φτάσει η κουβέντα, το τιμολόγιο της aegean θα το β'αλω στα έξοδα....

Η νομιμότητα της δαπάνης προκύπτει από το γεγονός ότι η δαπάνη (η έκπτωσή της) προέρχεται από διάταξη νόμου. Αυτί ίσχυε και συνεχίζει να ισχύει ,επομένως αδυνατώ να καταλάβω την αναφορά  στην απόφαση ορόσημο . Η δαπάνη αν προβλέπεται από διάταξη νόμου ή εναλλακτικά αν η έκπτωσή της δεν απαγορεύεται σε διάταξη νόμου θα εκπέσει όταν πληρεί και τα υπόλοιπα κριτήρια έκπτωσης που θέτει ο εκάστοτε φορολογικός νόμος.

• 2 years later...
Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα, δαπάνη για αεροπορικό ταξίδι (για επαγγελματικό λόγο βέβαια) την περνάμε στις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ? δηλαδή αν είναι 100 ευρώ + ΦΠΑ 24 ευρώ περνάμε τα 124 ευρώ?  ευχαριστώ

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.