zefuros Δημοσιεύτηκε September 19, 2016 at 09:58 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2016 at 09:58 πμ Εγω φαγητο δε βαζω. Εχω καποια επαγγελματικα γευματα που τα τα κοβω τιμολογιο, αλλα ειναι 2-3 το χρονο. (χωρις εκπτωση ΦΠΑ φυσικα). Αν ειναι να τα κοψουν, ας τα κοψουν. Εννοώ φαγητο εκτός εδρας. Αυτά μπορεί ναν μαζεψουν εξοδα 500/ετος, δεν ειναι αμελητέα ποσότητα!
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε September 19, 2016 at 03:10 μμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2016 at 03:10 μμ Διάβαζα τις προάλλες ότι με "απόφαση ορόσημο" ανωτάτου δικαστηρίου, ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι υπεύθυνος να αποδείξει την νομιμότητα ή όχι δαπανών σε βάθος 10ετίας, και όχι ο φορολογούμενος που ίσχυε μέχρι πρότινος. Μιλάμε για μεγαλομεσαία ψαράκια ρε παιδιά, εμεις οι μαρίδες λετε να έχουμε πρόβλημα? Εγώ πάντως μέχρι τώρα, έδω που έχει φτάσει η κουβέντα, το τιμολόγιο της aegean θα το β'αλω στα έξοδα.... Η νομιμότητα της δαπάνης προκύπτει από το γεγονός ότι η δαπάνη (η έκπτωσή της) προέρχεται από διάταξη νόμου. Αυτί ίσχυε και συνεχίζει να ισχύει ,επομένως αδυνατώ να καταλάβω την αναφορά στην απόφαση ορόσημο . Η δαπάνη αν προβλέπεται από διάταξη νόμου ή εναλλακτικά αν η έκπτωσή της δεν απαγορεύεται σε διάταξη νόμου θα εκπέσει όταν πληρεί και τα υπόλοιπα κριτήρια έκπτωσης που θέτει ο εκάστοτε φορολογικός νόμος.
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε February 9, 2019 at 02:48 μμ Δημοσιεύτηκε February 9, 2019 at 02:48 μμ καλησπέρα, δαπάνη για αεροπορικό ταξίδι (για επαγγελματικό λόγο βέβαια) την περνάμε στις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ? δηλαδή αν είναι 100 ευρώ + ΦΠΑ 24 ευρώ περνάμε τα 124 ευρώ? ευχαριστώ
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα