Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκίνησε το έργο του αυτοκινητοδρόμου Struma στην Βουλγαρία


Engineer

Recommended Posts

Η κατασκευή του τμήματος 3.3 του αυτοκινητόδρομου Struma, κύριου οδικού άξονα προς την Ελλάδα ξεκίνησε πρόσφατα.

 

Το τμήμα, μήκους 23,6 χιλιομέτρων, θα συνδέει την Kresna με το Sandanski ενώ ανάδοχος έχει αναδειχθεί η κοινοπραξία GBS Infrastructure Construction, Patstroy 92, Glavbolgarstroy και Geostroy. Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ανέρχεται σε περίπου € 120 εκατ., χωρίς ΦΠΑ, και η επίβλεψη της κατασκευής (από την Patinvestengineering) θα κοστίσει € 1,5 εκατ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018.

 

Το νέο οδικό δίκτυο θα περιλαμβάνει στο σύνολό του τουλάχιστον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, καθώς και πέντε μικρές σήραγγες. Οι δύο κατευθύνσεις θα είναι αμοιβαία εναλλακτικές σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού, θα κατασκευαστεί πρώτα το νέο τμήμα και εν συνεχεία να αποκατασταθεί το παλιό. Σημειώνεται ότι προσφορές για το διαγωνισμό κατασκευής της σήραγγας Zheleznitsa (μεταξύ χλμ. 366 και χλμ. 370 του αυτοκινητοδρόμου), η οποία ανήκει στο τμήμα 3.1, αλλά δημοπρατήθηκε χωριστά κατέθεσαν προσφορά συνολικά 17 εταιρίες.

 

Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε, επίσης, έντονο ενδιαφέρον από την Ιταλία, καθώς σε 7 από τις 17 προσφορές που κατατέθηκαν υπάρχει ιταλική συμμετοχή. Σύμφωνα με την CAPITAL, οι βουλγαρικές κατασκευαστικές επιδίωξαν τη συνεργασία με ιταλικές εταιρείες, λόγω της εμπειρίας των τελευταίων στην κατασκευή σηράγγων. Η σήραγγα συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων (+2 χλμ. ανοιχτού δρόμου) θα είναι δίδυμη με το εκτιμώμενο κόστος του έργου να ανέρχεται σε € 130 εκατ. Ο αυτοκινητόδρομος Struma, που εντάσσεται στον Πανευρωπαϊκό Άξονα ΙV, αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα προς τη Ελλάδα συνδέοντας τη Σόφια με τα σύνορα Kulata – Προμαχώνα.

 

Posted Image

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...dromou_Struma_/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Σε ποσα χρονια θα μπει η Βουλγαρια σε μνημονιο αραγε;

Ποτέ! Δεν δανείζεται και έχει ανάπτυξη.

 

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.