Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επανα-οριοθέτηση οικοπέδων οικισμού.


Recommended Posts

η απορια μου σχετιζεται με οικοπεδο σε εντος σχεδιου περιοχη στην Ευβοια. Τα όρια σε όλο τον οικισμο έχουν κουνηθεί ή χαθεί, και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ζητησει επαναοριοθέτηση από το στρατό (είναι οικισμος του ΟΣΜΑΕΣ). Εγω τωρα καλούμαι να βγάλω άδεια ανέγερσης.Πηγα με τον τοπογραφο και τους ιδιοκτήτες, βρήκαμε κάτι όρια και τα μετρήσαμε...οκ μεχρι εδώ.Εστω ότι βγάζω την άδεια. Σε κάποια στιγμη θα γίνει η επαναοριοθέτηση (πριν την κατασκευη φαντάζομαι). Τι γίνεται στην περίπτωση που αλλάξει η επιφάνεια του οικοπέδου? θα επηρεάσει καθόλου την υπάρχουσα΄άδεια?

 

Παρατήρηση : Οι τίτλοι πρέπει να είναι τονισμένοι. Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής.Για την διόρθωση : avgoust

Link to comment
Share on other sites

αν ειναι οικισμος του ΟΣΜΑΕΣ εχει γινει σιγουρα εξηρτημενη απο το κρατικο δικτυο της ΓΥΣ εργασια

θα υπαρχουν σιγουρα οροσημα,πινακας συντεταγμενων,διαστασεις

τετοιες εργασιες γινοταν απο την μοιρα κτηματογραφησεως της ΓΥΣ η την ΤΟΜΣ (Τοπογραφικη Μοιρα Στρατου)

μπορειται να δουλεψετε αναλυτικα και οχι με γραφικες η ημιγραφικες μεθοδους

αναζητειστε τα διαγραμματα, το συστημα προβολης θα ειναι μαλλον hatt

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα λέει το συνάδελφος ΘΕΟΧΑΡΗΣ. Από τη μέχρι στιγμής εμπειρία μου σε τοπογραφικά εντός οικισμών ΟΣΜΑΕΣ είναι πως υπάρχει δίκτυο τριγωνομετρικών και όλη η αποτύπωση είναι σε ΗΑΤΤ.

Τώρα στη περιπτωση επαναοριοθέτησης (δεν ξέρω αν αυτή είναι εφικτή για διάφορους λόγους) στη περιοχή, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα πάρεις οικόπεδο μικροτέρου εμβαδού και διαστάσεων.

Όμως .... λέω στην περίπτωση που εσύ δομήσεις αφήνοντας Δ και με τη "μετακίνηση" έχεις υποχώρηση του πλαγίου ορίου εντός του Δ..... τί γίνεται τότε??? Έχει βγεί ή όχι το κτίριο αυθαίρετο???

Link to comment
Share on other sites

Για τις συντεταγμενες το γνωριζω οτι υπαρχουν...το θεμα ειναι να μου βαλουν τα ορια για αυτες τις συντεταγμενες για να ξερω ποιο ειναι ακριβως το "γηπεδακι" μου....

αυτο που ειναι σημαντικο ειναι το να μην φανει διαφορετικου εμβαδου...Σχεδιαζω να αφησω αποστασεις μεγαλυτερες απο Δ οποτε μαλλον δε θα αντιμετωπισω καποιο προβληματακι αρκει να γινει η οριοθετηση πριν την εναρξη εργασιών...!!

(ποτε δε ξερεις που θα σου το πανε το οικοπεδο...ιχιχιχ)

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι

αν υπαρχουν προβληματα επανεφαρμογης και σε τετοιες περιπτωσεις μετα δεν ξερω τι να

προσθεσω

τοπογραφος μηχανικος με ολα αυτα τα στοιχεια στη διαθεση του και με στοιχειωδεις ελεγχους και μια αποτυπωση ευρυτερης περιοχης σε λογικα πλαισια ΔΕΝ γινεται

να 'πεσει εξω΄ προς ΘΕΟΥ

Link to comment
Share on other sites

Μη το λες Θεοχάρη. Μπορώ να σε πάω σε περιοχή εντός σχεδίου (σχέδιο συνεταιρισμού που εντάχθηκε την περίοδο 70-71) με τοπογραφική αποτύπωση σε προβολή ΗΑΤΤ και με ορόσημα σε ΟΛΑ τα οικόπεδα. Με τη μόνη λεπτομέρεια ... ότι είναι διπλά!!! σε απόσταση 1,5 ~2,0 μ να υπάρχουν 2 ορόσημα τα οποία υλοποιούν το ΙΔΙΟ σημείο επί του εδάφους.

Ποιά επιλέγεις?? Οέο???

Link to comment
Share on other sites

αγαπητε συναδελφε GRTOPO

αλλο συνεταιρισμος και αλλο ΟΣΜΑΕΣ και εργασια απο την ΓΥΣ

κατα την γνωμη μου με οσα προανεφερα θα πρεπει να βρεθει λυση

σε καθε περιπτωση ο συναδελφος elli_summers ας μας ενημερωσει για το τι στοιχεια βρηκε, για την υφισταμενη κατασταση,για αλλες οικοδομικες αδειες που εχουν εκδοθει

ετσι ωστε να διαμορφωσουμε καλυτερη αποψη και να συνδραμουμε

Link to comment
Share on other sites

Λογικά αν τα υπάρχοντα όρια που βρήκατε και μετρήσατε, σας καθότανε με τη διανομή και ο τοπογράφος έκανε και 2-3 άλλους ελέγχους να σιγουρευτεί πως κάθονται με την γενικότερη λογική της διανομής,

τότε είστε καλά και ο στρατός θα σεβαστεί την υπάρχουσα κατάσταση που θα βρεί από εσάς αρκεί να μην έχετε μεγάλες διαφορές .

 

Όταν τα σημάδια πέφτουν κοντά η αμφιβολία δημιουργείται και στον στρατό .

 

Το ζήτημα είναι να έχετε στοιχεία που συνηγορούν πως είστε σωστοί και πως οι εργασίες επανατοποθέτησης γίνονται επειδή τα τα τότε όρια χάθηκαν

και όχι επειδή μπήκανε λάθος !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.