Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.


mkara

Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι..Πολλα ακουγονται για τα μεταπτυχιακα σε διαφορες χωρες(Αμερικη Αγγλια) και για το τι απαιτησεις εχουν...

Θα ηθελα μια βοηθεια στο τι ακριβως χρειαζονται τα πανεπιστημια (τα σχετικα γωστα)(mit , imperial , columbia , sheffield).

 

1.Ειναι απαραιτητος ο βαθμος??? Κατω απο ποσο να μην ελπιζουμε????

2.Ειναι απαραιτητο το gre και αν ναι ποια ειναι η διαδικασια να το δωσουμε και τι περιεχει???

3.Ποσο μεγαλο ειναι περιπου το κοστος???

4.Αν καποιος δεν υπολογιζει το κοστος μπορει να γινει δεκτος πιο ευκολα???

5.Ποσο καιρο πριν πρεπει να κανουμε τις αιτησεις??

6.Μεγαλη διαφορα Αγγλιας - Αμερικης???

 

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Πολλά απ' τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν αν επισκεφτείς τους ιστότοπους των πανεπιστημίων για τα οποία ενδιαφέρεσαι.

Επίσης, πληροφορίες θα βρεις και στο Βρετανικό Συμβούλιο. Κάθε χρόνο διοργανώνουν και κάποιες ενημερωτικές εκδηλώσεις για όσους ενδιαφέρονται για σπουδές στο Η.Β.

Για ΗΠΑ και υποτροφίες δες στο Fulbright.

Υποτροφίες δίνουν και πολλοί άλλοι, ψάξε στα γραφεία διασύνδεσης των πανεπιστημίων.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω Χαρη..το προσπαθω καιρο αυτο αλλα ειναι πολλα πανεπιστημια που δεν δινουν ακριβεις απαιτησεις και γι αυτο απευθυνομαι στους συναδελφους...

Link to comment
Share on other sites

Πολλά απ' τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν αν επισκεφτείς τους ιστότοπους των πανεπιστημίων για τα οποία ενδιαφέρεσαι.

 

Καλύτερα να ακούσει απόψεις απο άτομα με ανάλογες εμπειρίες γιατί οι σχολές είναι χιλίαδες και είναι πολύ μπέρδεμα γενικά , είχα δοκιμάσει να ψάξω και εγώ και δεν έβγαλα άκρη

Link to comment
Share on other sites

Mkara,

Αυτή την περίοδο κανω Msc structural engineering στο Sheffield. Σχετικα με αυτά που ρωτάς, και εν συντομία:

Ο βαθμός του πρώτου σου πτυχίου έχει σημασία αν είσαι κοντά στον "πάτο"....

Δεν ξέρω τι είναι το gre, αν αναφέρεσε σε γνώση αγγλικών, τα ποιό πολλά παν. στην Αγγλία ζητούν TOEFL η κάτι παρόμοιο, άλλα δεν είναι κρίσιμο.

Το κόστος τώρα: Χωρίς υποτροφία, υπολόγισε 3.700-4.000 λίρες δίδακτρα το έτος (1 έτος). Κόστος ζωής σε flat όχι πανεπιστημίου, ~1000 λίρες το μήνα, ή καλύτερα 600~1000 αναλόγως το πόσες θυσίες θες να κάνεις.

Οι αιτήσεις, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, λογικά αυτή την περίοδο είναι ανοιχτές για το 2009/2010.

Προσωπική μεγάλη διαφορα Αγγλίας-Αμερικής: Δεν γουστάρω τους αμερικάνους και απο Αγγλία, σε 3-4 ώρες είσαι Αθήνα, απο Αμερική βάλε +6 τουλάχιστον.

 

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

1. Ο βαθμος που δηλωνουν στα sites των πανεπιστημιων ειναι ενας μεσος ορος των εισακτεων την προηγουμενη χρονια.Δεν σημαινει δλδ οτι αν ζηταει 7.0 και εσυ εχεις 6.8 δεν θα σε παρουν ντε και καλα γιατι δεν εχεις 7.0 .

Επισης τα πανεπιστημια εξω ειναι επιχειρησεις.Μην το ξεχνας αυτο.Ολο και καποιο θα βρεις.

Στην Αμερικη παιζει μεγαλο ρολο αν εχεις κανει καποια παρουσιαση ή εχεις διαπιστευτηρια απο καποια ερευνα στην οποια συμμετειχες κτλπ.

Αυτα μετρανε πιο πολυ και απο τον βαθμο σου.Θελουν να δουν οτι εισαι ετοιμος/η και με ικανοτητα σκεψης και κρισης ,παρα ενα "Φυτο"(αδοκιμος ορος, συγγνωμη).

 

2.

Το GRE αποτελει ζητουμενο συνηθως στα πανεπιστημια της Αμερικης και οχι τοσο στα Ευρωπαικα.

Μοιαζει με το GMAT σε φιλοσοφια.Υπαρχουν φροντιστηρια που μπορουν να σε προετοιμασουν.Ενα καλο σκορ ειναι καλοδεχουμενο (το λαμβανουν αρκετα υποψιν) αν δεν εχεις μεγαλο βαθμο πτυχιου.

Ψαχνοντας λιγο στο GOOGLE θα βρεις οτι πληροφορια χρειαζεσαι γυρω απο το GRE.

 

3. Το κοστος φυσικα ποικιλει και ειναι κατι που θα το βαλεις κατω και θα παρεις τις δικες σου αποφασεις (η οποιος τελος παντων χρηματοδοτει το μεταπτυχιακο σου) Καποια μεγεθη ενδεικτικα σου εδωσε ο φιλος Αρης παραπανω.Σιγουρα βρισκεις και ποιο χαμηλες και πιο υψηλες τιμες σε διαμονη.

 

Εχε στο νου σου οτι στην Αγγλια ,για τα πανεπιστημια θεωρεισαι "ντοπιος"(πολιτης δλδ EU) ενω αντιθετα για την Αμερικη εισαι Overseas student που σημαινει αν δεις τα διδακτρα οτι ειναι κατα πολυ υψηλοτερα απο οτι για τους ιδιους τους Αμερικανους.

Επισης το κοστος μεταφρασεων/αποστολης αιτησεων κτλπ θα πρεπει να το λαβεις υποψιν σου ,ποσο μαλλον οταν για αμερικη οι αιτησεις ειναι κατα πολυ περισσοτερες (συστατικες ,χαρτια-χαρτακια και παει λεγοντας)

 

4Για να σε δεχθουν σε πολλα πανεπιστημια (κυριως Αμερικη) θα χρειαστουν χαρτι απο την τραπεζα οτι εχεις τα χρηματα για τα διδακτρα για να ειναι σιγουροι.( ειπαμε ,ειναι επιχειρησεις)

Σιγουρα αλλο να τα εχεις και αλλο ισως να κυνηγας υποτροφιες,χωρις να σημαινει βεβαια οτι αν χρειαζεσαι υποτροφια δεν θα σε παρουν.

 

5Τα deadlines των αιτησεων θα τα βρεις στις εκαστοτε σελιδες των πανεπιστημιων που ενδιαφερεσαι.Οργανωσου και ξεκινα οσο πιο γρηγορα νομιζεις οτι μπορεις γιατι ειναι λιγο χρονοβορες διαδικασιες (ειδικα για την αλλη μερια του ατλαντικου) Στην ευρωπη οι διαδικασιες ειναι πιο γρηγορες.

 

6Θα λαβεις διαφορες αποψεις πανω σε αυτο το θεμα.Ακουγεται οτι στον τομεα της διασυνδεσης με την αγορα εργασιας ειναι καλυτερα τα πανεπιστημια της Αμερικης, αλλα μπορεις να βρεις και αλλους που να ισχυριζονται το αντιθετο.Ολοι εχουν δικιο και ολοι εχουν αδικο...

 

Βρες αντικειμενο που σε ενδιαφερει πραγματικα , ολα τα αλλα ειναι ψιλα γραμματα.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα MSc in Structural Steel Design and Business Management πριν 3 χρόνια στο Ιmperial.

Αναφορικά με τις ερωτήσεις σου:

1) Συνήθως ένας βαθμός >7,3 είναι υπεραρκετός αλλά εξαρτάται από τη ζήτηση. Αν δεν συμπληρώνουν τις προβλεπόμενες θέσεις κατεβάζουν το όριο, στην τελική επιχείρηση είναι. Στη χρονιά μου υπήρξε περίπτωση παιδιού που απορίφ8ηκε με βαθμό 7,2 αλλά τότε είχαν πολλές αιτήσεις. Από την άλλη αρκετές φορές δέχονται για MSc και άτομα από άσχετα αντικείμενα (πχ φυσικούς) εφόσον δεν καλύπτουν τις προβλεπόμενες θέσεις.

2)Για επάρκεια γλώσσας στην Αγγλία σε καλύπτει Proficeincy και TOEFL.

3)Για το Imperial που γνωρίζω το κόστος είναι £4500 τα δίδακτρα και από εκεί και πέρα υπολόγιζε £500 για ενοίκιο αν μείνεις σε εστία και αρκετά παραπάνω αν νοικιάσεις σπίτι (αναλόγως περιοχής, αν καιν πόσους συγκατοίκους θα έχεις κλπ).

4)Είτε το υπολογίζεις το κόστος είτε όχι θα το πληρώσεις οπότε δεν λαμβάνεται υπόψην τέτοιος παράγοντας.

5)Αιτησεις γίνονται ήδη σε πολλά πανεπιστήμια και ηλεκτρονικά. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και σύντομη (για Αγγλία για Αμερική δεν ξέρω)

6)Από φίλους μου που πήγαν Αμερική άκουσα διφορούμενα πράγματα. Άλλοι έμειναν ικανοποιημένοι και άλλοι όχι. Για αγγλία, υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό το θετικό ότι έβρισκες γρήγορα και καλοπληρωμένη δουλειά μετά το τέλος τους MSc τώρα δυσκόλψαν τα πράγματα. Αν σκέφτεσαι να μείνεις και να δουλέψεις μερικά χρόνια μετά μάλλον δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή. Επίσης στην Αμερική υπάρχει και το πρόβλημα της ασυμβατότηαας των κανονισμών.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραθέτουμε ξανά ολόκληρο το μήνυμα κάποιου άλλου. Για λόγους οικονομίας χώρου και σωστότερης εμφάνισης της συζήτησης διαγράφηκαν οι παραθέσες αυτές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χαιρετώ την κοινότητα.

 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και σε 4 μέρες ορκίζομαι (auth). Τον τελευταίο καιρό και μετά από διάλογο με αρκετούς καθηγητές μου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το μεταπτυχιακό είναι σημαντικό, ωστόσο δεν είναι μονόδρομος προκειμένου να έχω καλές επαγγελματικές προοπτικές, όπως και πίστευα μέχρι τώρα. Αντίθετα η προυπηρεσία είναι πολύ σημαντικότερη και ο χρόνος είναι υπερπολυτιμός για να καταφέρω να την αποκτήσω. Για να μην τα πολυλογώ πλέον αποφάσισα πως αν κάνω μετεκπαίδευση δεν θα αφιερώσω περισσοτέρο απο ένα ακομα χρόνο της ζωής μου.

Έτσι, και αφού γνωρίζω πως για εμάς τους ηλεκτρολόγους δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στην Ελλάδα, μια από τις κυριότερες έγνοιες μου αυτή την περίοδο είναι να βρω ένα αξιόλογο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Και επειδή αυτό θέλω να είναι μονοετές καταλήγω σιγά σιγά προς Αγγλία μεριά. Μάλιστα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον συγκεκριμένα προγράμματα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα πανεπιστήμια Loughborough (MSc Renewable Energy Systems Technology) και Manchester (MSc Electrical Energy Conversion Systems ή MSc Electrical Power Systems Engineering) στην Αγγλία. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα κάποιες πληροφορίες από όποιον συνάδελφο γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτα τα Πανεπιστήμια. Αξίζουν; Υπάρχει μήπως κάποιο γραφείο/ίδρυμα στην Ελλάδα (συγκεκριμένα Θεσσαλονίκη) που να μπορεί να με κατατοπίσει σε ότι χρειάζομαι για την αίτηση μου εκεί (πχ entry requirements) ή για πιθανές υποτροφίες;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.