Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση Ν.4178/13 - τροποποιημένη Ο.Α.


Recommended Posts

Καλημέρα σας και καλή χρονιά,

 

Πραγματοποίησα αυτοψία σε διαμέρισμα με Ο.Α. η οποία τροποποιήθηκε σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του μελετητή μηχανικού όσον αφορά μόνο την εξάντληση των δικαιούμενων εξωστών, χωρίς (όπως αναφέρεται) να επηρεάζεται ούτε ο Σ.Δ. ή η κάλυψη ή ο όγκος της οικοδομής καθώς και η σχετική μελέτη.

 

Για τον όροφο στον οποίο ανήκει το διαμέρισμα που με αφορά (τυπικός όροφος), υπήρχαν στο φάκελο 2 κατόψεις. Μία πριν την τροποποίηση και μία μετά.

 

Στις 2 αυτές κατόψεις όμως, πράγματι βλέπω τη διαφορά στους εξώστες (οι οποίοι όντως κατασκευάστηκαν σύμφωνα με την τροποποίηση), αλλά υπάρχει και μία άλλη αλλαγή στο wc του διαμερίσματος.

 

Η αλλαγή αυτή έχει να κάνει με το ότι στη νεότερη κάτοψη εμφανίζεται φωταγωγός να συνορεύει με το wc, ο οποίος δεν υπάρχει σήμερα (αποτελεί μέρος του wc). Στην παλαιότερη κάτοψη όμως δεν εμφανίζεται ο φωταγωγός (όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή).

 

Το ερώτημά μου είναι τι λαμβάνω υπόψη εγώ; Την τροποποιημένη κάτοψη και να τακτοποιήσω το μέρος του wc που κατέλαβε το φωταγωγό ή να στηριχτώ στην τεχνική έκθεση της τροποποίησης σύμφωνα με την οποία δεν επηρεάζεται η μελέτη;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

τα νέα σχέδια (αυτή είναι η καθ' αυτού γλώσσα των μηχανικών!)

και με αυτά κυρίως απεικονίζεται η προς ανέγερση κατασκευή

Link to comment
Share on other sites

.....κι απ' ότι, καταλαβαίνεις στο διαμέρισμα αυτό, εκτός από οτιδήποτε άλλο, έχεις και την αυθαιρεσία της "κατάληψης του φωταγωγού", η οποία αν δεν φαίνεται στα σχέδια της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, για τη ρύθμισή της, απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των 501 χιλιοστών των συνιδιοκτητών του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.