Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με θερμοπρόσοψη;


doxaios

Recommended Posts

Είδα το εξής και δε ξέρω αν ευθύνεται η θερμοπρόσοψη που έχει μπεί ή όχι. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 2ο όροφο 4οροφης οικοδομής. Η διπλανή οικοδομή είναι 2όροφη και η ταράτσα της φτάνει θα λέγαμε στο ύψος του δαπέδου της 4όροφης οικοδομής. Στην 4όροφη έχει μπεί θερμοπρόσοψη που φτάνει με λίγα λόγια από τον 4ο όροφο μέχρι το δάπεδο του 2ου ορόφου(αφού πιό κάτω δε μπορεί να πάει γιατί είναι η διπλανή οικοδομή). Στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου έχει υγρασία και μούχλα και το ερώτημα είναι αν ευθύνεται το γεγονός που προσπαθώ να περιγράψω ή είναι κάτι τυχαίο από τη "χρήση" του διαμερίσματος κτλ. Υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορώ να το ελέγξω ή να το αντιμετωπίσω; Υπάρχει περίπτωση πχ νερό να γλύφει τον τοίχο και τελικά να καταλήγει στον 2ο όροφο που δε μπορεί να πάει και πιό κάτω αφού είναι η πλάκα της διπλανής οικοδομής αλλά ούτε προς τα έξω λόγω θερμοπόσοψης οπότε αυτός να είναι ο λόγος;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καταλαβαίνεις νομίζω ότι δε μπορεί να απαντηθεί τέτοιο ερώτημα εξ αποστάσεως. Κάλεσε κάποιον μηχανικό που ασχολείται με επισκευές η κάποιο συνεργείο μονώσεων κλπ. η προέλευση υγρασιας δεν αποδεικνύεται 100% εύκολα χωρίς καμεερες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει το ενδεχόμενο της ύπαρξης παραμένουσας υγρασίας στην υφιστάμενη τοιχοποιία και ειδικότερα στο εξωτερικό επίχρισμα, οπότε θα έπρεπε κατά την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης (και ανάλογα τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής) να καθαιρεθεί το εξωτερικό επίχρισμα πρώτα και μετά να μπει η εξωτερική θερμοπρόσοψη.

 

Έγιναν μετρήσεις υγρασίας στην τοιχοποιία πριν την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης και μελέτη για την διάχυση των υδρατμών με διαγράμματα Glaser?

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

κανεις κάτι ερωτήσεις ρε akaliak... :smile:

glaser ειναι btw

Οκ, διορθώνω.

 

Σε άλλο thread μέχρι και Excel έχει δοθεί για Glaser παντως...

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.