Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για πέργκολα


Recommended Posts

Καλησπέρα, ξεκίνησα την διαδικασία για να τοποθετησω πέργκολα (σταθερη κατασκευη με ανοιγόμενη τέντα) στο μπαλκόνι μου και πριν βγει η αδεια μικρης κλίμακας έγινε η τοποθέτηση της. Δεν περίμενα να καθυστερήσει τόσο πολύ και για αυτο ξεκίνηση και τη παραγγελία της. Δεν πήρα γνωμοδότηση επειδή είχε ήδη τοποθετηθεί από ότι είπαν αν και δεν ειχαν πρόβλημα με την κατασκευή

 

Υπάρχει διαδικασία νομιμοποίησης εκ των υστέρων (το κτισμα ειναι του 2000)? Πώς υπολογίζεται το πρόστιμο αν βγει από την πολεοδομία? 

Δυστυχώς δεν περίμενα να πάρει πάνω από 2 εβδομάδες μια απλή άδεια τοποθέτησης τέντας 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

 

 

Υπάρχει διαδικασία νομιμοποίησης εκ των υστέρων (το κτισμα ειναι του 2000)? θα νομιμοποιηθεί? είναι σε όψη συνιδιόκτητου? έχεις συναίνεση? είναι σε μονοκατοικία?

 

Πώς υπολογίζεται το πρόστιμο αν βγει από την πολεοδομία? με αναλυτικό προϋπολογισμό

 

Link to comment
Share on other sites

Συναίνεση έχω. Ειναι σε 2ώροφη κατοικία στον 2ο όροφο.

Σχετικά με την όψη συνιδιότητου δεν το κατάλαβα. Το μπαλκόνι που τοποθετήθηκε βλέπει σε δρόμο

Link to comment
Share on other sites

εαν η περγκολα κατασκευαστηκε μετα τον 6/2011 δεν μπορει να νομιμοποιηθει, θα πρεπει να γινει εκθεση αυτοψιας απο την πολεοδομια να επιβληθει το προστιμο ανεγερσης και καθε χρονο θα πληρωνεις προστιμο διατηρησης. 

Link to comment
Share on other sites

εαν η περγκολα κατασκευαστηκε μετα τον 6/2011 δεν μπορει να νομιμοποιηθει, θα πρεπει να γινει εκθεση αυτοψιας απο την πολεοδομια να επιβληθει το προστιμο ανεγερσης και καθε χρονο θα πληρωνεις προστιμο διατηρησης. 

γιατί το λες αυτό?

με τον ΝΟΚ αρ.2 παρ. 60 και αρ.4 παρ.2 ιστ. και παρ.6 μπορεί αν καλύπτει τις προϋποθέσεις

 

Ωραία! Τι τάξη μεγέθους είναι το πρόστιμο?

όπως είπα πριν προσδιορίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό

ως εκ τούτου εξαρτάται από το μέγεθος και τον τρόπο (υλικά) κατασκευής

ο μηχανικός σου θα μπορεί να το υπολογίσει

 

υ.γ. η όψη του κτιρίου ανήκει στα κοινόχρηστα μέρη γι αυτό χρειάζεσαι τη συναίνεση

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

imhotep

Σύμφωνα με την παρ 6 άρθρου 4 ΝΟΚ συμφωνώ στο ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί η αυθαίρετη πέργκολα με ΕΕΜΚ πλην όμως θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης για κάθε χρόνο που δεν κατεδαφίζεται ή δεν νομιμοποιείται.

Υποθέτω ότι αυτό εννοείς στην παραπάνω δημοσίευση.

 

ΝΟΚ άρθρο 4 παρ 6

6. Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας δόμησης "είτε μετά από την έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για τις εργασίες των παρ.2 και παρ.3 του παρόντος άρθρου. Στις περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων εργασιών της παρ.3 εκδίδεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μόνο με την υποβολή τεχνικής έκθεσης."(*) 
Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω άδειας δόμησης, η κατασκευή παύει να είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα. 
Πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου. 
Link to comment
Share on other sites

ακριβώς

 

ο φίλος μας θα βγάλει -όπως λέει- την ΕΕΜΚ που καθυστέρησε, εκ των υστέρων πλέον, θα πληρώσει το πρόστιμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

ποιες ειναι οι προϋπποθέσεις "ΝΟΚ αρ.2 παρ. 60 και αρ.4 παρ.2 ιστ. και παρ.6" ? Ειχα ήδη καταθέσει ΕΕΜΚ. Πρέπει να ξανακαταθέσω?

Edited by karkaletsis
Link to comment
Share on other sites

αρ.2 παρ. 60.

Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής.

 

αρ.4 παρ.3ιστ

ιστ. Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους ακάλυπτους χώρους ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο ή στην πρασιά ή στο δώμα ή στους ανοιχτούς εξώστες ή σε βεράντες ισογείων και ορόφων.
Για τις κατασκευές του εδαφίου 3ιστ απαιτείται η προσκόμιση συναίνεσης των συνιδιοκτητών της οικοδομής εφόσον οι κατασκευές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου) ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου (όψεις, φέρων οργανισμός κλπ).
Στην περίπτωση που από τις εν λόγω κατασκευές επηρεάζεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου, συνυποβάλλεται στην ΥΔΟΜ τεχνική έκθεση Μηχανικού στην οποία τεκμηριώνεται η μη επιβάρυνση τις στατικής επάρκειας του κτιρίου, διαφορετικά ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην παρ. 1ε του παρόντος άρθρου.
Κατατίθενται τα εξής :
1) κάτοψη και όψη σε κλίμακα 1:100,
2) αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται ή του προσαρτώμενου σε δικαιοπραξία, με την υπό κλίμακα, αποτύπωση των εγκαταστάσεων (Θέση, διαστάσεις, αποστάσεις κτλ).
3) δήλωση του Μηχανικού ότι δεν παραβιάζεται το ιδεατό στερεό του κτιρίου.
 
αν έχεις καταθέσει αυτά δεν θα καταθέσεις τίποτα άλλο 
αν γίνει αυτοψία από την ΥΔΟΜ (ή καταγγελία) 
ή αν αυτοβούλως δηλώσεις ότι την κατασκεύασες
θα πληρώσεις πρόστιμο
 
αν δεν γίνει αυτοψία ....  8-)
 
για την παρ. 6 βλ. το ποστ του Pavlos33
Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.