Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποστύλωμα χωρίς επικάλυψη


 

Recommended Posts

Έχω κάνει εγώ πείραμα παρόμοιο. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απόλυτη μονολιθικότητα, όμως η αποκόλληση του πρόσθετου κονιάματος γίνεται σε σχετικά μεγάλα επίπεδα παραμόρφωσης. Πάντως πιο βαβούρα νομίζω ότι είναι η αποξήλωση του μονωτικού, παρά η εφαρμογή του κονιάματος :smile:

Link to comment
Share on other sites

Η συνεργασία νέου(επισκευαστικο κονίαμα) και υπάρχοντος σκυροδέματος δε νομίζω να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό εαν δε τοποθετηθούν έστω κάποια βλήτρα.

Όσον αφορά την τοποθέτηση της νέας πλάκας πολυστερίνης,αφού περάσεις το επισκευαστικό κονίαμα και όσο θα ειναι ακόμα νωπό, δεν μπορείς με προσοχή να την τοποθετήσεις και να δέσει με το κονίαμα?

Γιατί να μην αναφέρουμε συγκεκριμένα υλικά και μάρκες που θα φανούν χρήσιμα σε όλους σε αντίστοιχες περιπτώσεις?Ποιο επισκευαστικό κονίαμα προτείνετε ή έχετε χρησιμοποιήσει και είστε ευχαριστημένοι?

Link to comment
Share on other sites

Το Sika Top -121 δύο συστατικών το χρησιμοποιώ για επισκευαστικό - επιδιορθωτικό προστατεύοντας ταυτόχρονα το υπόστρωμα από περιβαλλοντικές επιδράσεις. Προσοχή όμως, δεν κάνει για πλήρωση φωλιών μεγάλου βάθους - εκεί χρησιμοποιώ το 122. Επειδή το 121 έχει και καλές συγκολλητικές ιδιότητες, αμέσως πριν τραβήξει ενσωματώνεις επάνω στην επιφάνεια το shapemate.

Το πιθανότερο όμως στο τέλος είναι να έχεις ένα δόντι δύο εκατοστά περίπου, έξω από την περασιά που ορίζεται από τα υπόλοιπα μονωμένα στοιχεία του πλαισίου. Αν είσαι τυχερός και έχεις χρησιμοποιήσει εκεί μονωτικό 5 εκ, βάζοντας τοπικά φύλλο των 3 εκ. θα πρέπει να έρχεσαι περίπου περασιά, διαφορετικά ο σοφατζης...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγω βρίσκω μεγαλύτερο πρόβλημα ότι λόγω μηδενικής επικάλυψης ο οπλισμός δεν έχει συνάφεια αφού περιβάλλεται από τίποτα κι επομένως δεν θα δουλέψει 100% , αλλά όσο του επιτρέπει η συνάφεια προς το ψαχνό της κολώνας δηλ. θα έχουμε φαινόμενα ολίσθησης οπλισμού.Επομένως κρίνω απαραίτητη την βλήτρωση και κατόπιν την επίστρωση με το επισκευαστικό ινώδες τσιμέντο.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο axoul, αλλά τελειώνοντας με βλήτρωση, επισκευαστικό και μόνωση πόσο έχει μεγαλώσει η διατομή του στοιχείου;

Εγώ τον φουκαρά τον σοφατζή σκέφτομαι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.