Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πραξη Εφαρμογης και Ομορες Ιδιοκτησιες


Recommended Posts

Εγω εχω κανει, θυμαμαι τουλαχιστον 2.

Υπηρχε λαθος στο μεταξυ οριο των ομορων ιδιοκτησιων.

 

Στη μια συναινεσε ο ομορος και διορθωθηκαν και τα δικα του στοιχεια.

Στην αλλη δεν συναινεσε ο ομορος και του επιδοθηκε η διορθωση με δικαστικο επιμελητη.

 

ΥΓ Η τελευταια που βρηκα.

Χωρίς τίτλο.png

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβα την συγκεκριμενη περιπτωση.

Προφανως δε νοειται διορθωση οριων, οταν η μετατοπιση εγινε για να τακτοποιησει καποια ιδιοκτησία ή αν αυτη η επιφανεια των 80τμ φαινεται στις αντιστοιχες στηλες των προσκυρωσεων.

Αν ειναι λαθος η αρχικη ιδιοκτησια, προφανως και μπορει να γινει διορθωση.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Στα αρχικά διαγράμματα της ΠΕ το ακίνητο φαινόταν με την ίδια επιφάνεια όπως και σήμερα (240 τ.μ., ήτοι 12μ Χ20) αλλά ήταν ολόκληρο 4 μέτρα ανατολικότερα. Πριν την 1η ανάρτηση ο όμορος ανατολικά έχτισε (στην ουσία καταλαμβάνοντας 80 τ.μ. μέσα από το ακίνητο των 240). Στην 1η ανάρτηση δλδ η οικοδομή του εν λόγω έμπαινε μέσα στο ακίνητο των 240 τ.μ. Με τη 2η ανάρτηση, χωρίς να γνωρίζω το λόγο, μετατοπίσθηκε το ακίνητο των 240 τ.μ. και η πλευρά των 12 μέτρων αρχίζει από την οικοδομή που χτίσθηκε, με αποτέλεσμα να εισέρχεται στο όμορο που είναι άγνωστος. Από τους πίνακες της ΠΕ δεν προκύπτει καμία τακτοποίηση ή προσκύρωση. Αρχική ιδιοκτησία 240 ,όπως και τελική, αλλά με μετατόπιση οικοπέδου. Ο ιδιοκτήτης των 240 τ.μ. δλδ εάν δεν υπήρχε η ΠΕ σήμερα θα είχε ακίνητο μόνο 160 τ.μ. αλλά για καλή του τύχη η ΠΕ του έδωσε σε βάρος άλλου ακινήτου αυτού που είχε χάσει προηγουμένως.

Αυτός είναι και ο ενδοιασμός μου, ότι εγώ (που είμαι ιδιοκτήτης διπλανού οικοπέδου) γνωρίζω πως κατά κάποια τρόπο η ΠΕ δεν εναρμονίζεται με την πραγματική κατάσταση.

 

 

Ξέχασα να αναφέρω πως όταν έγινε δεκτή η έντσαση και μετατοπίσθηκαν τα όρια η απόφαση η κυρωτική αναφέρει πως γίνεται δεκτή εφόσον δεν θίγονατι εμπράγματα δικαιώματα τρίτων (που εν προκειμένω μάλλον θίγονται)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Μετα τα παραπανω  -αν τελικα εχω καταλαβει καλα-   το τελικο οικοπεδο που αποδοθηκε ειναι, εν μερει, μεσα απο την περιφραξη, παιρνοντας μια λωριδα απο το διπλανο, όπως γινεται συνηθως στις ΠΕ.

 

 Κι αν καταλαβα καλα, ο αληθης/φερομενος  κυριος  του διπλανου δεν το εχει δηλωσει,  διοτι απουσιαζει στο εξωτερικο εδω και 60 χρονια...ισως και να μην ζει και φερεται στην ΠΕ σαν "αγνωστος"

 

Και γιατι να μην ισχυρισθει ο πελατης σου οτι "αυτος" εχει κανει την περιφραξη

ή ο πατερας του πριν πόσατοσα χρονια.....?

Εν τελει,

  Οταν υπαρχει "αγνωστος" δεν υπαρχει ιδιοκτητης..

 

Ο "τριτος" που ξερωγωτιεκανε-και μαλλον επωφθαλμια το ακινητο, [πλην δεν εχει κανει καμμια νομικη ενεργεια...]-

 

δεν εχει κανενα εγγραφο που να τον  φερει σαν ιδιοκτητη...

 

Ούτε εναγει  ουτε εναγεται....αφου νομικα/ιδιοκτησιακα ειναι ανυπαρκτος.

Οπερ σημαινει οτι γκρεμιζεις την δικη σου περιφραξη

 

ο "τριτος"   ας κανει τα παραπονα του  στο ...Δημαρχο

πολύ σωστα κατάλαβες. Αναγράφεται άγνωστος και μόνον στις παρατηρήσεις αναφέρει Φερόμενους ιδιοκτήτες αυτόν που απουσιάζει και αυτόν που έβαλε την περίφραξη (χωρίς τίτλο χωρίς τίποτα). Υπάρχει μόνο διαθήκη του 75 με την οποία το ακίνητο περιέρχεται στον αλλοδαπό, χωρίς όμως να έχει γίνει αποδοχή μέχρι σήμερα, αυτός με την περίφραξη δεν έχει τίτλο

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Νίκο καλημέρα. Για να το δώσει το οικόπεδο έτσι ο μελετητης είχε τους λόγους του. Σε κάθε Ο.Τ. και για όλα τα οικόπεδα υπάρχει λίστα συντεταγμένων των κορυφών των οικοπέδων. Ο τοπογράφος σου θα σχεδιάσει στο τοπογρ. διάγραμμα τις ΤΕΛΙΚΕΣ ιδιοκτησίες του οικοπέδου σας καθώς επίσης και τις όμορες ιδιοκτησίες, θα κάνει τον έλεγχο των αρχικών και τελικών εμβαδών (αυτό είναι συνάρτηση των εισφορών γης,  ρυμοτομούμενων κλπ και θα καταθέσετε αυτό το τοπογραφικό για οικ. άδεια. Εννοείται και ο "άγνωστος" όμορος θα παίρνει την τελική του ιδιοκτησία, που πρέπει και αυτός να μπορεί να την πασσαλώσει σύμφωνα με τις συν/νες της μελέτης !

Επίσης θα δεις αν στο φάκελο της μελέτης αυτής της Π.Ε. υπάρχει "μελέτη επικειμένων". Εκεί θα δεις τι προβλέπει για τους φράχτες. Αν όχι θα το συζητήσεις με τον νομικό σύμβολο του δήμου (σε κάπου 30 με 40% δεν κάναμε μελέτη με λίστα επικειμένων). Στην περίπτωση αυτή όποιος έβγαζε πρώτος ο.α. έκανε και τον ...διπλανό φράχτη.

 

Πάντως, για να το ξέρεις : Πολλά οικόπεδα δόθηκαν, σε όλες σχεδόν τις Π.Ε., μετακινημένα στα διπλανά οικόπεδα. Ή μάλλον λίγα (όσα ήταν στα όρια της κατά περέκκλισης αρτιότητας) δόθηκαν στην αρχική θεση.

Διορθωτική στην περίπτωσή σου δεν βλέπω (?) γιατί δεν μιλάς ...για κάποιο σφάλμα στα όρια που πρέπει να διορθωθεί.

Αν χρειαστεί τα ξαναλέμε. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.