Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων Οφειλων (στους ιδιοκτήτες)


samanvi

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ήθελα, αν μπορείτε, να με ενημερώσετε σχετικά με μια υπόθεση που αφορά σε ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές. Τις συγκεκριμένες οφειλές, τις οποίες δημιούργησε ο εργολάβος, καλούνται, μέσω της ειδοποίησης του ΚΕΑΟ, να πληρώσουν εντός 20 ημερών οι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Το οποίο δεν έχει καν παραδοθεί ακόμη. Στην ειδοποίηση, κάτω από το όνομα του κάθε ιδιοκτήτη, ως ιδιότητά του αναφέρεται αυτή του κυρίου του έργου.

 

Μιας που δε γνωρίζω καθόλου περί αυτών των θεμάτων, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς γίνεται να επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες με οφειλές τις οποίες δημιούργησε ο εργολάβος; Αυτό ορίζει ο νόμος γενικά ή με κάποιον τρόπο φρόντισε ο εργολάβος να φορτώσει αυτό το βάρος στους ιδιοκτήτες;

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν είναι πολυκατοικία με αντιπαροχή, πολυκατοικία  ιδιόκτητη που πουλήθηκε ή πρόκειται για εργολαβία που ανέλαβε ο εργολάβος να παραδώσει στους ιδιοκτήτες?

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή την περίπτωση το ΙΚΑ γνωρίζει μόνο τους ιδιοκτήτες και όχι τον εργολάβο ανεξάρτητα τι είδους συμφωνητικό έχετε υπογράψει. Το ποιο ανώδυνο για όλους είναι να παρακρατήσετε το τίμημα των οφειλών από τον εργολάβο, αλλιώς θα πρέπει να βγάλετε άκρη δικαστικά όταν τελειώσει η υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Το έργο βγαίνει στο όνομα του εργολάβου και αυτός είναι υπεύθυνος για την εξόφληση των εισφορών.

Link to comment
Share on other sites

George, συγγνώμη για την κούραση! Τελικά, πρόκειται περί αντιπαροχής. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, πώς γίνεται η ειδοποίηση να έρθει στους ιδιοκτήτες; Πρόκειται για ενέργεια του Ε.Φ.Κ.Α. ή του εργολάβου; Μπορεί να γίνει κάτι ώστε να μην πληρώσουν αυτοί τα ποσά;

Link to comment
Share on other sites

Και πως αγόρασαν χωρίς να έχει ο εργολάβος ασφαλιστική ενημερότητα?

 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ενέργεια του ΕΦΚΑ . Από το πληκτρολόγιο και χωρίς να ξέρω όλα τα δεδομένα της υπόθεσης δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο. Συμβουλέψου αρχικά ένα δικηγόρο που μπορεί να σε καθοδηγήσει καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

samanvi διαβαστε κι εδω

https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/97649-υποχρέωση-πληρωμής-εισφορών-ενσήμων-σε-ανέγερση-οικοδομής-επι-αντιπαροχή/

Ισως βρειτε κατι που ταιριάζει στην περιπτωση σας, αφου δεν γνωριζουμε ολα τα στοιχεία της υποθεσης, οπως ειπε κι ο Γιωργος.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.