Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Στεφανε για πιο λες? την ειδοποίηση ότι η μεθοδος αναλυσης δεν ειναι κατάλληλη?

-Εσένα σου εχουν ξαναβγεί σε διοροφο φ12/10...9...7 κτλ σε μεγαλα τοιχεια και να μην βελτιώνεται με τίποτα?

 

- Στο φακελο τις αναλυσης βρισκω τα αρχεια με μετακινήσεις/περιστορφες το Ι000S.ΟUT το Ι001S.ΟUT Ι002S.ΟUT τo Ι003S.ΟUT.

Στον φορέα μου αν εξαιρέσουμε το Ι002S.ΟUT που δίνει αξιοπρπεις μετακίνησεις π.χ 1.8εκ (αυτό που αναφέρει αποτελέσματα για 5φορτίσεις), τα υπολοιπα δίνουν κατι χιλιοστά...Το τευχος διαβαζει στις εκτυπώσεις τις μετακινήσεις που δινουν λιγα χιλιοστα όμως... τι ειναι αυτα τα διαφορετικά αρχεία ξερει κανεις?? Μηπως είναι σωσμένα απο παλιότερες επιλύσεις μου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στεφανε για πιο λες? την ειδοποίηση ότι η μεθοδος αναλυσης δεν ειναι κατάλληλη?

-Εσένα σου εχουν ξαναβγεί σε διοροφο φ12/10...9...7 κτλ σε μεγαλα τοιχεια και να μην βελτιώνεται με τίποτα?

 

..είναι σχετικά με την ερώτηση που έκανε ο Delisal, σε θέμα (κάτω από το γενικό scadapro κ.τ.λ) , απάντησα εδώ για να τα έχουμε μαζεμένα, αν θέλει μπορεί με edit να φέρει την ερώτηση εδώ.

 

-σχετικά με τα μεγάλα διατμήσεως, με ικανοτική προσάυξηση και α=0.24-0.36,ναι, βγαίνουν και εμένα,

δοκίμασε να παχύνεις το τοίχωμα, να μην έχεις μεγάλες εκκεντρότητες κ.τ.λ - αν δεν φτιάχνει ..κάντο με το χέρι π.χ Φ10/10...

Link to comment
Share on other sites

Κάτι έχεις κάνει στην εισαγωγή των δεδομένων στην σύνδεση δοκών και στύλων και σου εμφανίζει με αυτό τον τρόπο τα κόκκινα rigid offsets. Ξαναπέρνα την, είναι μικρή ούτως ή άλλως. Υποψιάζομαι ότι πρώτα δημιούργησες το μαθηματικό μοντέλο και μετά αντέγραψες και επικόλλησες την θεμελίωση, το οποίο είναι λάθος.Πρώτα φτιάχνεις πλήρως τον φορέα σου και μετά , στο τέλος πάντα, το μοντέλο.

Link to comment
Share on other sites

...τουλαχιστόν δεν ειμαι ο μόνος!!

εβγαλα και την ικανοτική μεγέθυνση τεμνουσας και δεν αλλαζει.. κατι πρεπει να εχει στον αλγόριθμο της διαστασιολόγησης των τοιχείων..

Τα φαρδυνα κατα 5εκ για να παει απο το φ12/9 στο φ12/10...

ενα αλλο απο 1.20 το εκανα 1.50 και δεν αλλαξε τιποτα στο τσερκι

Μηπως να βγαινει απο τις απαιτησεις περίσφιγξης?

Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει συνεχεια και ενας φίλος μου ανεγερτης μεταλλικών κατασκευών (από τους ελαχιστους πραγματικους μαστορες που υπάρχουν) σε περιπτώσεις π.χ που δεν του κουμπώνουν τα χιαστα, δεν χωρανε να περαστουν κοχλιες και αλλες τετοιες ωραίες καταστασεις..:

" κλαφτε πουλια και αηδονια....."

 

 

Αυτό που σου λεει ο noutsaki ειναι σωστο, μπορείς αλλίως να επιλέξεις απο τα φιλτρα το μαθμητικό μοντελο ή τους κομβους και να το διαγραψεις και στην συνεχεια να πατησεις υπολογισμο οποτε ξαναυπολογίζεται το μαθηματικο μοντέλο θεωρητικά αλλα εχω βασιμες υποψίες ότι καποια στοιχεια μενουν και η πιθανότητα να μην τρεχει και παλι σωστα το αρχειο ειναι μεγάλη. Η καλυτερη λυση να το περασεις απο την αρχη όπως λεει παραπάνω..

Σε μεμονωμενες περιπτωσεις προβλήματος μπορέις να διαγραψεις τα συγκεκριμενα γραμμικά μελη (αξονας δοκού) και με το κουμπί συνδεση δοκου -υποστυλώματος και ενημέρωση - υπολογισμός να το κανεις να διαβασει σωστα τον κόμβο.

Link to comment
Share on other sites

έκανα ένα δοκιμαστικό με τοιχοία με κολονάκι (εννιαία διατομή Τ) για αγκύρωση δοκού και α= 0.24 και όντως βγάζει πολύ πυκνούς συνδετήρες - όμως στα αποτελέσματα (txt) δεν βγάζει έλεγχο περίσφιξης,όλα είναι 0 ! ,συμβαίνει και σε εσάς; -ενώ στα αποτελέσματα των στύλων έχει κανονικά τον έλεγχο

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παίδες. Είδα τα posts για την διάτμηση σε τοιχείο υπογείου (όχι περιμετρικό τοιχίο υπογείου), και συγκινήθηκα γιατί θυμήθηκα την στιγμή που πήγα να σπάσω τον υπολογιστή πριν κανα δυο μέρες. Έβγαζε συντριπτικότατη διάτμηση και τσέρκι Φ12/2 σε τοιχίο 25/150!!!Του άλλαξα πάχος έως και +10εκατοστά και μήκος έως και +10εκ και δεν βελτιωνόταν τίποτα!!Έκλεισα το pc και ξαναασχολήθηκα την επόμενη μέρα, και όλα normal....ό,τι να'ναι...Να κάνω μια δυο διευκρινιστικές ερωτήσεις:

1) Όταν η μελέτη μου απαιτεί ικανοτικό, αφού ολοκληρώσω με διαστασιολόγηση δοκών και τακτοποίηση σιδήρων, επιλέγω ικανοτικός-επίλυση επιλεκτικά, και δείχνω έναν έναν τους κόμβους στην στάθμη που θέλω ικανοτικό. Γιατί μου κάνει ικανοτικό και στις άλλες στάθμες?(πχ υπόγειο και τελευταίο όροφο που εξαιρούνται.)

2) Γενικά κάνετε ικανοτικό δοκών?? (ξέρω ότι ακούγεται μπακαλοερώτηση αλλά την τόλμησα..)

Link to comment
Share on other sites

...Γενικά κάνετε ικανοτικό δοκών?? (ξέρω ότι ακούγεται μπακαλοερώτηση αλλά την τόλμησα..)

 

καλημέρα,

οπωσδήποτε ικανοτικό τέμνουσας στις δοκούς και για να έχει νόημα ο ικανοτικός κόμβων(εφόσον απαιτείται), αλλά και για αποφυγή διατμητικής αστοχίας(ψαθυρή αστοχία) σε κάθε άλλη περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.