Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

ειναι ένα θέμα αυτό τώρα. το μυνημα να σου πω στεφανε μου το'χει βγάλει πολύ σπάνια γιατι στην συντριπτικη πλειοψηφία έχω υπόγειο ενω συνήθως λύνω έτσι κι'αλλιως με πάκτωση

 

αν βγει ? αρχίζω και βάζω λιγο βαρύτερες τις γαίες (sic) από πάνω, κάνω λίγο βαρύτερο το πέδιλο, λίγο βαθύτερο, λίγο μεγαλύτερα τα συνδετήρια, λίγο σκαλίζω τα k και αφού γίνουν όλα αυτά και επιμένει.........το πακτώνω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αποδεκτό αυτό που κάνει το next...και μετά εσύ αποφασίζεις πως θα το διορθώσεις χωρίς να προσθέσεις αβεβαιότητες...

@Στέφανε η λύση για αλλάγή του σεναρίου οπλισμού και ξαναόπλιση είναι η μόνη με βάση αυτά που προσφέρει το Scada, αλλά αυτά είναι πρωτόγνωρα για ένα λογισμικό που θεωρείται ότι σου δίνει παραπάνω δυνατότητες προσομοίωσης έναντι άλλων(ελληνικών) αλλά υστερεί σε θέματα ελέγχων, αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφόρων διαδικασιών...κ.α. με αποτέλεσμα να σου τρώει τζάμπα χρόνο και να χάνεσαι μέσα στη μελέτη...

Link to comment
Share on other sites

@palex

1. όταν λες απόλυτες μετακινήσεις κόμβων με διαφραγματική, εννοείς τις διαφορετικές μετακινήσεις του κάθε κόμβου του διαφράγματος που προκύπτουν από τις μετακίνησεις του master node λαμβάνοντας υπόψιν και τη στροφή του διαφράγματος?

2.δε ξέρω γιατί δε σου τρέχει η ανάλυση όταν δεσμεύεις τον master node( για ισοδύναμη στατική ή δυναμική φασματική μιλάς?) εμένα μου τρέχει κανονικά είτε τον δεσμεύσω είτε όχι για δυναμική αλλά από ότι θυμάμαι και για ισοδύναμη στατική.

3. Αλλά μετά λες ότι βγάζεις τον master node και δεσμεύεις dx,dz,rx,rz...τα rx, rz γιατί?είναι σαν να πακτώνεις το στύλο στην οροφή(και αν κάνεις και δυναμική και στη βάση) και να αναιρείς την κάμψη της πλάκας εκτός του επιπέδου της...που δεν ισχύει κάτι τέτοιο...πρέπει να δεσμεύσεις μόνο τα dx,dz,ry και τα υπόλοιπα dy,rx,rz ελεύθερα.

4.οσο για τα φ12/5 στο υπόγειο δε τα καταλαβαίνω και λόγω περιμετρικων τοιχείων αλλά και στη τελική δε βάζεις το υπόγειο στο σεισμό...άρα από που προκύπτουν? δες ποιος συνδυασμός είναι καθοριστικός στη διάτμηση...

 

 

1. Aυτες εννοω, τις ψαχνω, αγνοειται η τυχη τους..

2. Κατεβασα την τελευταια εκδοση του Ιουλιου, (που δεν με αφηναν να το καταβασω μεχρι πριν λιγο αλλα λυθηκε αυτο), και τρεχει μια χαρα και για δυναμική και για ισοδυναμη με πακτωμενο τον masternode. Για καποιο λόγο με τη προηγουμενη εκδοση απο οταν περασα τα πεπερασμενα στην θεμελίωση η ισοδυναμη δεν ετρεχε με πακτωμενο τον master node της οροφης υπογειου.

3. Εχεις δικιο θα το ξαναλυσω με τις δεσμευσης που ειπες, οποτε ακυρο και το 0.17s μεχρι νεοτερας επιλυσης (3.5ωρες με το laptop= μια επίλυση την νυχτα, τουλαχιστον ειμαι εκτος Αθηνων :smile: ).

4. Στις κολώνες ισογειου βγαιναν αλλα δεν ισχυει η προσομοιωση τις δεσμευσης οροφης με την οποία εβγαιναν.

 

και αυτο που μου λες για πακτωση της θεμελίωσης χωρις δεσμευσης οροφης θα το τρεξω αλλα τωρα με πεπερασμενα πως θα τα πακτωσω? θα βλεπει να βαλω p.o.e.f και πολυ μεγαλο Κς?

 

όταν ολοκληρωσω ολα τα τεστ (πολυ αργοτερα..) θα ανεβασω ιδιοπεριοδους, μετακινησεις και απαιτουμενα τσερκια σε συγκριτικο πινακα.

Link to comment
Share on other sites

...και αυτο που μου λες για πακτωση της θεμελίωσης χωρις δεσμευσης οροφης θα το τρεξω αλλα τωρα με πεπερασμενα πως θα τα πακτωσω? θα βλεπει να βαλω p.o.e.f και πολυ μεγαλο Κς?

 

στα πεπερασμένα στη θεμελίωση για να πακτώσεις όλους τους κόμβους πατας ''επεξεργασία πολλαπλών επιλογών'' επιλέγεις με παράθυρο όλα τα πεπερασμένα θεμελίωσης και μετά δεξί κλικ βγαίνει η γνωστή μάσκα πας στην επιλογή ''κόμβοι'' και πακτώνεις όλες τις ελευθερίες κίνησης...επίσης υποθέτω πως μετά έχεις υπόψιν ότι πρέπει να δεσμεύσεις τους κόμβους των ράβδων των στύλων με αυτούς των επιφανειακών...?

παρεπιπτόντως με τη q κάνεις σχεδιασμό?...

όσο για τις 3.5 ώρες ανάλυση σίγουρα παίζει ρόλο και το laptop, αλλά όχι και 3.5 ώρες...σίγουρα έχεις πολύ πυκνό κάναβο στα πεπερασμένα θεμελίωσης και πρέπει να των αραιώσεις, εξάλλου τα επιφανειακά που χρησιμοποιεί το Scada είναι thin plate και πρέπει το πάχος τους να είναι πιο μικρό από τις άλλες πλευρές(το πολύ ίσο με αυτές) για να μη βγάζουν περίεργα αποτελέσματα...π.χ. για κοιτόστρωση με πάχος 60cm οι πλευρές του επιφανειακού πρέπει να είναι τουλάχιστον 60cm... αυτό είναι πολύ σημαντικό και στηρίζεται στις παραδοχές που έχουν γίνει για τον αλγόριθμο αυτών των επιφανειακών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χρονοι επίλυσης για ραντίε 150μ2 με καναβο 25εκ:

laptop 2.3GH 3.5h

desktop διπύρηνο 3GH 25min, μεγάλη διαφορά.

 

Το καναβο 25εκ τον επέλεξα επειδή τα εσωτερικά υποστυλώματα θα τα συνδέσω με κρυφοδοκους πλάτους 25εκ, και ήθελα να δώ αν τα σίδερα της επίλυσης με πεπέρασμενα στον συγκεκριμένο πλάτος ταυτίζονται με αυτα τις επίλυσης που είχα κανει σε ξεχωριστό αρχείου με με πεδιλδοκους 25 πλατος.

Το ίδιο ειχα κανει σε ραντιε 40εκ όπου είχα βαλει κρυφοδοκούς 50πλατος 40ύψος και τα αποτελέσματα ταυτίζονταν δηλαδή ο μέγιστος οπλισμός που ζήταγαν τα πεπερασμενα στα σημεία αιχμης στην εδραση των υποστυλωμάτων ήταν ίδιος με αυτών τις επίλυσης με δοκούς b.e.f 50X40.

Ναι τους κόμβους των υποστυλώματων τους εχω εξαρτηση από τους πλησιέστρους του πλεγματους.

Θα το δοκιμάσω και με καναβο 50εκ για να δω διαφορές, το q στην συγκεκριμένη μελετή είναι 3.5 κ εχω 0.24g.

Πλήρης πακτωση στους κόμβους των πεπερασμενων δεν ειμαι σίγουρος αν θα βγάλει σωστή επίλυση. Αν αφαιρέσω τελειώς τα στοιχεία της θεμελίωσης για τις αναγκές τις δοκιμής νομιζω ότι θα τρέξει με τα υποστυλώματα ώς πακτώμενα ή το πολύ πολύ να πακτώσω μονο τους κομβους των υποστυλώματων αντι να τους εξαρτώ από τα πεπερασμενα και να πακτώνω αυτά, ετσι και αλλίως για την ανωδομή θελουμε να δουμε τι γίνεται για περίπτωση πάκτωσης.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας , ειμαι νεος μηχανικος και αγορασα το Scada Pro , πριν 2 μηνες και τωρα προσπαθω να κανω το πρωτο μου στατικο. Ειναι ενα πολυ απλο γκαραζ 5x6m ισογειο, του εβαλα 4 γωνιακες κολωνες 50/25 , δοκους 50x25, θεμελια πεδιλοκωνο 150/150/60/40 και 4 πεδιλοδοκους 50/40 , εκανα τα βηματα οπως λεει στο εκπαιδευτικο CD( την εκπαιδευτικη πολυκατοικια την εκανα χωρις προβλημα) , μετα πριν τρεξω την αναλυση μου βγαζει αυτο το μηνυμα οταν παταω ενημερωση δεδομενων "The Current Analysis Method is Incompatible due to (Rigid Link Constraint Absence) .Proceed?" Αμα του πατησω proceed το Report ειναι κενο.Ξερεις κανεις τι ειναι αυτο. Εβαλα και το αρχειο για οποιον ενδιαφερεται να το δει. Ευχαριστω.

 

Γεια σας, ειμαι νεος μηχανικος και μαθαινω το Scada, αυτο το Forum με εχει βοηθησει πολυ.Στα μαθηματα σε Cd που πηρα απο την ACE-Hellas εχει μαθημα μεχρι το 5_analisi_fin, μηπως εχει κανενας το επομενο μαθημα , λογικα πρεπει να ειναι της διαστασιολογησης.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

(απαντάω εδώ, ώστε να τα έχουμε μαζεμένα)

Αυτο το βγάζει όταν υπάρχει κάποιο θέμα με το διάφραγμα.

 

1.λύνεις χωρίς διάφραγμα και έχει επιλέξει, σωστά όχι διάγραγμα και στις στάθμες και στο σενάριο ανάλυσης - τότε συνεχίζεις και λύνεις κανονικά (το αγνοείς) θα σου βγάλει αποτελέσματα χωρίς κόμβο διαφράγματος.

(δεν έχεις πρόβλημα)

 

2.έχεις ναι στο διάφραγμα στην αναλυση αλλά στις στάθμες αλλάζεις κάποιο όροφο σε όχι διάφραγμμα-τότε συνεχίζεις και λύνεις κανονικά (το αγνοείς) θα σου βγάλει αποτελέσματα χωρίς κόμβο διαφράγματος,στον επιλεγμένο όροφο και με διάφραγμα στους άλλους.

(δεν έχεις πρόβλημα)

 

3. έχεις κάνει κάποια αναντιστοιχία στην επιλογή διαγράγματος π.χ όχι στις στάθμες και ναι στο σενάριο αναλυσης - τα συμβιβάζεις και κάνεις ενημέρωση.

(έχεις πρόβλημα)

 

4.έχεις κάνει αλλαγές στο φορέα-στάθμες αλλάγές -ενημερώσεις (σε συνδυασμό με το 3), ομοίως.

(έχεις πρόβλημα)

 

Γενικά αν δεν ισχύει το 1,2 θα πρότεινα καινούργιο αρχείο και ξανα από την αρχή, γενικά το πρόγραμμα είναι λίγο ευαίσθητο σε πολλές αλλάγές - ενημερώσεις κ.τ.λ

-σχετικά με video επίλυσης δεν έχω κάτι άλλο-

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.