Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α/Θ με συνδιασμο ενδοδαπεδιας και σώματα θέρμανσης


Doulinus

Recommended Posts

Λόγο αρκετών προβλημάτων που αντιμετωπισαμε στην επίλυση της θέρμανσης στην νέα μονοκατοικία 2 ορόφων και σοφίτας,καταλήξαμε με τον μηχανολογο σε μια λύση συνδιασμου ενδοδαπεδιας θέρμανσης για το ισόγειο (σαλονοκουζινα) και θερμαντικα σωματα στα υπόλοιπα δωμάτια/χώρους. Θα υπάρχει υποβοήθηση από ένα ενεργειακό τζάκι αεροθερμο και για ψύξη fancoils.

Η ερώτηση μου είναι πιο πολύ ως προς τη εμπειρία χρησης που έχετε όλοι εσείς εδώ σε παρόμοια συστήματα. Καλά είναι σε χαρτί μελετημένα όλα αυτά αλλά στη πράξη θα αντιμετωπίζω προβλήματα? Είναι μια λύση που θα με ταλαιπωρήσει ή κάτι το οποίο γίνεται συχνά και είναι αρκετά λειτουργικό?

 

Υ.Γ. προφανως ο εγκαταστατης θα πρέπει να είναι καλός

 

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μη χρησιμοποιησεις απλα θερμαντικά σώματα. Εκτος κι αν εχεις σκοπό να τα υπερδιαστασιολογήσεις πάρα πολύ. Σε κάθε περίπτωση όμως θα αναγκαστείς να δουλεύεις την αντλία σου πάνω από 40 βαθμους και τις κρύες μέρες στους 55. Το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά μειωμένο COP.

Προτείνω ενδοδαπέδια με fan coils. Τα fan coils μπορείς να τα υπερδιαστασιολογήσεις λίγο ώστε να δουλεύεις κάτω από 40 βαθμούς (μεγάλο COP). Αν δε σε βολεύει ως όγκος στο χώρο ή είναι απαγορευτικό το κόστος εγκατάστασης τοτε τα fan coils θα δουλεύουν 45 ή και 50 σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

 

Επειδή η ενδοδαπέδια δουλεύει έως 35 βαθμούς, κάνεις ανάμιξη της εξόδου της αντλίας με τα επιστρεφόμενα της ενδοδαπέδιας και αυτό το κάνεις προσαγωγή στην ενδοδαπέδια με αυτοματισμό ελέγχου της θερμοκρασίας προσαγωγής της ενδοδαπέδιας σε κάθε περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.