Doulinus Δημοσιεύτηκε January 22, 2018 at 02:20 μμ Δημοσιεύτηκε January 22, 2018 at 02:20 μμ Λόγο αρκετών προβλημάτων που αντιμετωπισαμε στην επίλυση της θέρμανσης στην νέα μονοκατοικία 2 ορόφων και σοφίτας,καταλήξαμε με τον μηχανολογο σε μια λύση συνδιασμου ενδοδαπεδιας θέρμανσης για το ισόγειο (σαλονοκουζινα) και θερμαντικα σωματα στα υπόλοιπα δωμάτια/χώρους. Θα υπάρχει υποβοήθηση από ένα ενεργειακό τζάκι αεροθερμο και για ψύξη fancoils. Η ερώτηση μου είναι πιο πολύ ως προς τη εμπειρία χρησης που έχετε όλοι εσείς εδώ σε παρόμοια συστήματα. Καλά είναι σε χαρτί μελετημένα όλα αυτά αλλά στη πράξη θα αντιμετωπίζω προβλήματα? Είναι μια λύση που θα με ταλαιπωρήσει ή κάτι το οποίο γίνεται συχνά και είναι αρκετά λειτουργικό? Υ.Γ. προφανως ο εγκαταστατης θα πρέπει να είναι καλός Ευχαριστώ για το χρόνο σας
antloukidis Δημοσιεύτηκε January 22, 2018 at 04:21 μμ Δημοσιεύτηκε January 22, 2018 at 04:21 μμ Σε τι θερμοκρασία νερού θα δουλεύει το σύστημα?
nikoskourtis Δημοσιεύτηκε February 28, 2018 at 10:23 μμ Δημοσιεύτηκε February 28, 2018 at 10:23 μμ Μη χρησιμοποιησεις απλα θερμαντικά σώματα. Εκτος κι αν εχεις σκοπό να τα υπερδιαστασιολογήσεις πάρα πολύ. Σε κάθε περίπτωση όμως θα αναγκαστείς να δουλεύεις την αντλία σου πάνω από 40 βαθμους και τις κρύες μέρες στους 55. Το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά μειωμένο COP. Προτείνω ενδοδαπέδια με fan coils. Τα fan coils μπορείς να τα υπερδιαστασιολογήσεις λίγο ώστε να δουλεύεις κάτω από 40 βαθμούς (μεγάλο COP). Αν δε σε βολεύει ως όγκος στο χώρο ή είναι απαγορευτικό το κόστος εγκατάστασης τοτε τα fan coils θα δουλεύουν 45 ή και 50 σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Επειδή η ενδοδαπέδια δουλεύει έως 35 βαθμούς, κάνεις ανάμιξη της εξόδου της αντλίας με τα επιστρεφόμενα της ενδοδαπέδιας και αυτό το κάνεις προσαγωγή στην ενδοδαπέδια με αυτοματισμό ελέγχου της θερμοκρασίας προσαγωγής της ενδοδαπέδιας σε κάθε περίπτωση.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα