Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αιτηση για εξοικονομω κατ οικον 2018


jolaz

Recommended Posts

Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω το εξης

Σε κτηριο με τρια διαμερισματα θελω να κανω αιτηση για το εξοικονομω κατ οικον. Τα τρια διαμερισματα ανηκουν εξ αδιαιρετου το 75% σε εμενα και το 25% στον πατερα μου. Οι παρεμβασεις που θελω να κανω ειναι:

 

1. Αλουμινια στο διαμερισμα του πατερα μου (δηλωση στο Ε1 ως δωρεαν παραχωρηση)

2. Αντικατασταση κεντρικης πορτας εισοδου και κουφωματος κλιμακοστασιου

3. Ηλιακος θερμοσιφωνας με συνδεση στο δικο μου διαμερισμα

4. 2 κλιματιστικα στο δικο μου διαμερισμα

5. Εξωτερικη θερμομονωση κελυφους σε ολο το κτηριο (ισογειο και 1ος οροφος - προσοψη κα ακαλυπτος) αν μου επιτρεψουν τα οικονομικα μου.

 

Η αιτηση θα γινει ως εκπροσωπος πολυκατοικιας? (αντιστοιχο εικονιδιο στο προγραμμα) ή θα γινει ως ωφελουμενος? (αντιστοιχο εικονιδιο στο προγραμμα).

 

Μπορω να κανω αιτηση για το συνολο του κτηριου με παρεμβασεις και στα δυο διαμερισματα και κοινοχρηστους χωρους?

Καπου διαβασα - δεν ειμαι σιγουρος - οτι εγινε διορθωση στο προγραμμα και αναφερεται πια ως πρωτη κατοικια και οχι κυρια.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Για όποιο τμήμα (όταν ο οδηγός λέει διαμέρισμα πάντως δεν εννοεί 2 διαμερίσματα-2 τμήματα) ή κτίριο κάνετε αίτηση:

 

1. πρέπει να έχετε δικαίωμα (επικαρπίας ή κυριότητας ανεξαρτήτως ποσοστού). Κάνει και πρόσωπο με 1% δικαίωμα την αίτηση.

2. Να είναι πρώτη κατοικία. Εάν βάλετε πολυκατοικία όλα τα μέρη της πρέπει να πληρούν το κριτήριο ή να μη συμμετέχουν (κάποια από αυτά).

3. Εάν κάνετε κοινόχρηστες παρεμβάσεις αίτηση ως ωφελούμενος (το κάθε διαμέρισμα) και ως εκπρόσωπος (αυτός που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της αίτησης πολυκατοικίας).

4. Εάν κάνετε παρεμβάσεις μόνο σε 1 διαμέρισμα σύνδεση πάλι ως ωφελούμενος και αίτηση διαμερίσματος.

5. Να έχετε ΠΕΑ. 1ο και κύριο και πολύ βασικό. Οπότε μηχανικός σας τα έχει ελέγξει αυτά και έχει εκδόσει το ΠΕΑ εκεί που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει εξασφαλίζοντας και τον ενεργειακό στόχο με τις παρεμβάσεις που θέλετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σας,

η αίτηση μου είναι στο 3.β Ειδική Περίπτωση. Το ακίνητο ανήκει σε εμένα με πλήρη κυριότητα

Στην αίτηση μου δεν έχει δηλωθεί ως κύρια κατοικία, αλλά έχει δηλωθεί:

  1. ως πρόσφατα αποκτηθέν, αν και από το 2009 ανήκει σε εμένα (έχω ανεβάσει τα σχετικά χαρτιά, απλά λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μου το περνούσε για να προχωρήσω παρακάτω, αν δεν έβαζα ότι είναι πρόσφατα αποκτηθέν) &
  2. ως κενό, λόγω του ότι έμενε η γιαγιά μου εκεί με δωρεάν παραχώρηση, η οποία πέθανε τον 1ο μήνα του 2016 και για τους υπόλοιπες μήνες το ακίνητο έμεινε όντως κενό. 

Μέχρι σήμερα δεν μπορούσα να κάνω κάποια ενέργεια. Δεν μου έχει έρθει κάποιο μήνυμα ούτε στο mail μου, ούτε στο λογαριασμό μου στο exoikonomisi.ypen.gr αλλά πριν λίγο μου εμφάνισε ένα εικονίδιο το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα για ακύρωση.

1. Πρέπει να κάνω ακύρωση της αίτησης και επανυποβολή?

2. Αν κάνω ακύρωση χάνω τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει "κερδίσει" η αίτηση μου εώς τώρα?

Η αίτηση αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τα κονδύλια της οποίας εξαντλήθηκαν μέσα σε 3 ώρες, οπότε αν χάνεται η σειρά προτεραιότητας μου με ακύρωση της αίτησης, ουσιαστικά πετιέμα έξω από το σύστημα, χάνοντας την προτεραιότητα μου.

Παρακαλώ αν γνωρίζεται κάτι έγκυρο ή αν κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα, θα χρειαστώ τη βοήθεια σας.

Σας ευχαριστώ!

 

Τα μηνύματά σας μεταφερθηκαν στην ενότητα ιδιωτών

Ευχαριστώ, danaikaterina

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, vogelena said:

Καλησπέρα σας,

η αίτηση μου είναι στο 3.β Ειδική Περίπτωση. Το ακίνητο ανήκει σε εμένα με πλήρη κυριότητα.........

 

1. Αν κάνεις ακύρωση ΣΙΓΟΥΡΑ χάνεις τον αριθμό πρωτοκόλλου και παίρνεις καινούργιο, και πας "τελευταίος" στη λίστα και εννοείτε επιλαχόντας

2. Η αίτηση σου "περιέχει" λάθη, καθώς έχει δηλωθεί ως "πρόσφατη απόκτηση" ενώ δεν είναι. Στο τέλος της αίτησης, στην ουσία αποδέχεσαι "υπεύθυνα" ότι αυτά που έχεις καταθέσει/δηλώσει είναι αληθή, στην ουσία κάνεις μια Υπεύθυνη Δήλωση ηλεκτρονιά. Οπότε το ορθό είναι να ακυρωθεί και να υποβληθεί εκ νέου η αίτηση, με τις συνέπειες που ανέφερα παραπάνω..

Τώρα, εσύ που δεν μπόρεσες να κάνεις υποβολή "εξαιτίας" προβλήματος της πλατφόρμας, έχεις κάθε έννομο δικαίωμα να διεκδικήσεις/απαιτήσεις να κρατήσεις την σειρά που είχες όταν έκανες την πρώτη (λανθασμένη) υποβολή, ωστόσο :

α. Πως θα αποδείξεις ότι το σύστημα δεν σου περνούσε την αίτηση (πως θα αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας με λίγα λόγια...)

β. Και να μπορέσεις να το αποδείξεις, οι πιθανότητες να "δικαιωθείς" προσωπικά πιστεύω είναι ελάχιστες......

3. Απο την άλλη, αν κατέθεσες όλα τα σωστά δικαιολογητικά (γιατι για την πρόσφατη απόκτηση ζητάει συμβόλαιο,κτηματολόγιο κλπ) από τα οποία προκύπτουν όλα τα αληθή στοιχεία και τους ενημερώσεις για ποιο λόγο έγινε η αίτηση με τον τρόπο αυτό, είναι κρίμα να ακυρώσεις την αίτηση και να χάσεις την σειρά σου. Ίσως να μην στην αναγνωρίσουν αργότερα και  ίσως να μην την έχανες αν το αφήσεις όπως είναι και στον έλεγχο (καθώς είσαι ειδική περίπτωση) να κάνουν και αυτοί λίγο πίσω και να στην δεχθούν κανονικά...

Το τραγικό στην υπόθεση σου ( όπως και πολλές ακόμη, δεν είσαι μόνος....) είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος να σου πει με σιγουριά πως "πρέπει" να κινηθείς... Οπότε, τα βάζεις κάτω, τα ζυγίζεις ΜΟΝΟΣ σου και αποφασίζεις..

Προσωπικά πιστεύω ότι η μόνη σκέψη "υπερ" της ακύρωσης και επαν-υποβολής είναι οτι επειδή γνωρίζουν και αυτοί ότι υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, ίσως όπως είπανε αυξήσουν τα κονδύλια και βάλουν όλους όσους έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα εξαρχής. Αν γίνει αυτό τότε καλό θα ήταν η αίτηση σου να είναι σωστή, γιατί θα ναι κρίμα να "κοπείς" στην πορεία για μη ορθή υποβολή των στοιχείων....... 

 

 

Edited by fkaminio3
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, fkaminio3 said:

....

2. Η αίτηση σου "περιέχει" λάθη, καθώς έχει δηλωθεί ως "πρόσφατη απόκτηση" ενώ δεν είναι. Στο τέλος της αίτησης, στην ουσία αποδέχεσαι "υπεύθυνα" ότι αυτά που έχεις καταθέσει/δηλώσει είναι αληθή, στην ουσία κάνεις μια Υπεύθυνη Δήλωση ηλεκτρονιά. Οπότε το ορθό είναι να ακυρωθεί και να υποβληθεί εκ νέου η αίτηση, με τις συνέπειες που ανέφερα παραπάνω..

...

 

 

Στο έντυπο της αίτησης, το οποίο εν συνεχεία σου ζητά να δηλώσεις ότι:
"1. έχω ελέγξει όλα τα υποβληθέντα στοιχεία και επιβεβαιώνω την ορθότητα των καταχωρήσεων"
δεν περιλαμβάνεται η πληροφορία περί χρόνου απόκτησης της οικίας. Πιθανώς παίζω με τις λέξεις αλλά εδώ που φτάσαμε, χρησιμοποιείς ό,τι μπορείς υπέρ σου.

Ακύρωση για αυτό το θέμα χωρίς ανάλογη και επίσημη οδηγία δε θα έκανα επ' ουδενί...μεγάλη ευθύνη και δε θα σε καλύψει κανείς! 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς δεν έχω βγάλει άκρη για το τι πρέπει να κάνω και ποια είναι η πιο σωστή κίνηση, ούτε μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον υπεύθυνο του προγράμματος που να μπορεί να μου δώσει μια έγκυρη απάντηση. 

Παρόλα αυτά αν κάποιος σας μπορέσει και μάθει κάτι περισσότερο ή αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, κάθε άποψη δεκτή και επιθυμητή.

Και πάλι σας ευχαριστώ! Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.