Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περι νομιμοποιησης αυθαιρεσιων σε κοινοχρηστο χωρο


Recommended Posts

Καλημερα,

Ενδιαφερομαι για αγορα ενος υπογειου διαμερισματος 36 τμ (δηλωμενο ως αποθηκη) του 1965 , το οποιο απο οτι καταλαβαινω εχει αυθαιρεσιες (4 τμ) επι των κοινοχρηστων χωρων. Το σπιτι ειναι τυπικα υπογειο ως προς την εισοδο της πολυκατοικιας αλλα πρακτικα ισογειο απο το διπλανο δρομο και εχει ανεξαρτητη εισοδο

Αναφορικα με το θεμα της αποθηκης, μου δηλωθηκε πως ο πωλητης θα προχωρησει σε αλλαγη χρησης απο αποθηκη σε κατοικια (πληρωνοντας το αντιστοιχο προστιμο) . Για το δευτερο θεμα (το οποιο εκ πρωτης το θεωρησα ανυπερβλητο) , μου αναφερθηκε πως αναμενεται εγκυκλιος εντος του μηνα (τοσο συντομα - ο παραγοντας χρονος εχει το νοημα του) που θα επιτρεπει την ρυθμιση αυθαιρεσιων επι των κοινοχρηστων χωρων πολυκατοικιων χωρις τη συναινεση ολων των συνιδιοκτητων (η οποια και ηξερα οτι απαιτειται απο αλλη περιπτωση) . 

Το ερωτημα λοιπον εχει να κανει αν οντως αναμενεται τετοια εγκυκλιος που να αφορα την περιπτωση μου  και αν αυτη η εγκυκλιος οντως αναμενεται τοσο συντομα ωστε να δω πως θα πραξω (δε θελω να ''περιμενω'' ενα υπογειο να ''καθαρισει'' 2-3-4-6 μηνες καθως αναζητω παραλληλα και αλλα ακινητα) .

Αν καποιος γνωριζει (καταλαβαινω πως δε θα μου απαντησει ο Υπουργος ωστε να μου πει οτι θα βγει 22/05 :) , απλα μια αισθηση/φημη κλπ αναζητω) , θα εκτιμουσα τα σχολια του επι των ανωτερω . Αν παλι δεν αναμενεται κατι τετοιο (καθως πχ αντικειται στην νομοθεσια) , προφανως με δουλευουν :)

Ευχαριστω !

Link to comment
Share on other sites

Ναι ισχυει. αναμενουμε ΦΕΚ για πολλα θεματα που μπορει να εχει και αυτο που ζητας με τους συνιδιοκτητες.

Τι ακριβως θα λεει όμως, ουδείς γνωριζει.

Για τι ποτε θα βγει....εμεις το περιμενουμε ολο το 2018 και ακομα. Ειπαν συντομα...αλλα μια βδομαδα, ενας μηνας, δυο...αγνωστο

Link to comment
Share on other sites

αν η αυθαίρετη κατασκευή που υπάρχει στον κοινόχρηστο χώρο επαναλαμβάνεται σε όλους τους ορόφους, τότε ο σημερινός ιδιοκτήτης μπορεί να το τακτοποιήσει χωρίς συναίνεση και εφόσον η αυθαίρετη αυτή κατασκευή υπάρχει από όταν χτίστηκε το ακίνητο. Αυτό ισχύει με την σημερινή νομοθεσία, σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να περιμένεις την δημοσίευση της εγκυκλίου που αναφέρει ο Συνάδελφος παραπάνω..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.