Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση 651 σε ''ημιεφαρμογή'' σχεδίου πόλεως


Recommended Posts

Λοιπόν εδώ θα χρειαστώ την αιγίδα σας...

 

Τοπογραφικό συμβολαίου για αποδοχή κληρονομιάς....

 

Τη φωτογραφία θα τη βρείτε στο λινκ που έχω αναρτήσει.

 

Αρχική ιδιοκτησία με τίτλο του 1950 η Α-Β-Γ-Δ-Α. Ε αρχ=231,00 τ.μ.

 

Σχέδιο πόλης του 1978,ίδιο έτος οι πράξεις αναλογισμού.

 

Ρυμοτομούμενο τμήμα για διαπλάτυνση του ενός δρόμου και για τη δίανοιξη του δεύτερου δρόμου το Α-Α'-Δ'-Γ'-Γ-Δ-Α. Ε ρυμ= 93,00

 

Τελική (θεωρητική,όταν ολοκληρωθεί η ρυμοτόμηση) ιδιοκτησία η Α'-Β-Γ'-Δ'-Α. Ε τελ=138,00

 

Παρέκκλιση της περιοχής =200,00 τ.μ.,ένα το κρατούμενο,το οικόπεδο που θα απομείνει είναι μή αρτιο αλλά οικοδομείται με το άρθρο 25 του 1337.

 

Ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σε κοινή χρήση το 2006 ΜΟΝΟ το τμήμα που δείχνω βαμμένο με κίτρινο, δηλ το Α-Α'-Ν-Μ-Α. Ε=52,00 τ.μ. και έχει αποζημιωθεί γι' αυτό από αυτούς που προβλέπει η πράξη αναλογισμού κ μπλαμπλαμπλα.

 

Για το υπόλοιπο κομμάτι της ρυμοτόμησης, δηλ το Μ-Ν-Δ'-Γ'-Γ-Δ-Μ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια,καθώς όπως βλέπετε υπάρχει πολυκατοικία στη μέση του υπό διάνοιξη δρόμου κ έχει μείνει ως έχει...

 

 

Η δική μου τοποθέτηση είναι η εξής:

 

1.Η επιφάνεια του οικοπέδου που αποδέχονται οι κληρονόμοι ΕΙΝΑΙ 231,00-52,00= 179,00 τ.μ.,δηλαδή η αρχική ιδιοκτησία ΜΕΙΟΝ το τμήμα που έχει δοθεί σε κοινή χρήση.

 

2.Το οικόπεδο που αποδέχονται οι κληρονόμοι είναι ΜΗ άρτιο.

 

3.Το οικόπεδο που αποδέχονται οι κληρονόμοι είναι το Α'-Β-Γ-Δ-Μ-Ν-Α',με τη διατήρηση των ενοχικών τους δικαιωμάτων.

 

4.Το οικόπεδο που αποδέχονται οι κληρονόμοι μπορεί να οικοδομηθεί με το άρθρο 25 του 1337 ΟΤΑΝ αποζημιωθούν αυτοί με βάση την τιμή μονάδος που καθοριζει ο πρόεδρος των πρωτοδικών και ταυτόχρονα εάν τεθεί σε κοινή χρήση το εναπομένον ρυμοτομούμενο τμήμα οικειοθελώς με συμβ/κη δήλωση.

 

5.Εφ'όσον έχουν σταματήσει οι παραχωρήσεις σε κοινή χρήση,ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΤΟ ΕΝΑΠΟΜΕΝΟΝ ΡΥΜΟΤΟΜΟΥΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ,έτσι ώστε να καταστεί το οικόπεδο οικοδομήσιμο???

 

6.Απορία:Με την παραχώρηση σε κοινή χρήση,το κίτρινο εμβαδό έχει αποδοθεί ως προς τη νομή του στο Δήμο.Κύριος και κάτοχος συνεχίζει να είναι ο ιδιοκτήτης,σε περίπτωση όπως αυτή, κατάτμηση δια του Νόμου???Όπως το καταλαβαίνω εγώ,έχει συντελεστεί κατάτμηση δια του νόμου,οπότε βάσει της απόφασης του ΣτΕ 2845/94 σύμφωνα με την οποία ''..οικόπεδο θεωρείται συνεχομένη έκτασις γης,υπό την έννοια ότι η συνέχειά της δεν διασπάται από χώρους ανήκοντες στην κοινή χρήση''.Άρα κύριος και κάτοχος του ρυμοτομούμενου τμήματος του τμήματος Α-Α'-Ν-Μ-Α συνεχίζει να είναι ο ιδιοκτήτης,παρ'όλο που έχει αποζημιωθεί,και νομέας αυτού είναι ο Δήμος.Σωστά????

Πότε υποτίθεται ότι συντελείται η απαλλοτρίωση λόγω ρυμοτομίας?

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.Όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες.

 

Το λινκ του τοπογραφικού:http://img9.imageshack.us/img9/1/p3210088.jpg

http://yfrog.com/09p3210088j

p3210088.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

zavi δεν νομίζω οτι ,πέρα απο το θέμα των οικισμών για πρόσωπο, έχει απαγορευθεί η παραχώρηση σε κοινή χρήση γιατί κάτι τέτοιο ετοιμάζομαι να κάνω και δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποια δυσκολία.

Η πολυκατοικία που ρυμοτομείται ποιάς χρονολογίας είναι?

Μήπως αφού το σχέδιο είναι ανεφάρμοστο να προχωρούσες σε τοπική διόρθωση του ρυμοτομικού ή να προσφύγει δικαστικά ο πελάτης για μερική ή ολική άρση της απαλλοτρίωσης?

 

Πάντως εγω θα έλεγα οτι η πιο εύκολη και απλόυστερη λύση είναι να θεωρήσεις σωστά οτι οικοδομείται με το άρθρο 25.

 

Θα ξαναρωτήσω επειδή με απασχολεί και μένα αυτό με την παραχώρηση και θα επανέλθω.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε,

όλα σωστά αυτά που λες. Αποδέχονται το όλο πλην κιτρίνου. Το κίτρινο είναι κοινόχρηστο=ιδιοκτησία του Δήμου=δεν έχει καμμιά δουλειά έκτοτε ο πελάτης σου σ'αυτό. Με την κύρωση της πράξης απ το Νομάρχη και την καταβολή αποζημίωσης στο δικαιοπάροχο του πελάτη σου συντελέστηκε η απαλλοτρίωση. Κανένα πρόβλημα στο να θέτεις σε κοινή χρήση τα ήδη κηρυγμένα σε απαλλοτρίωση. Οικοδομησιμότητα με το άρθρο 25 πιστεύω ότι παίρνεις με το εναπομένον των 138μ2 έστω κι αν δεν έχεις καθαρίσει με τους άλλους. Προχώρα και fatus olus.:D

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας κ τις προθέσεις σας,πόσο μάλλον για τη γνώμη σας.

 

Σας είμαι υπόχρεος.

 

1 Δήμος και 2 Πολεοδομίες έμειναν με το στόμα ανοικτό,εξ' ού και οι αμφιβολίες που μου δημιουργήθηκαν στη γνώμη μου.

 

Και πάλι ευχαριστώ.

 

Με τιμή

[email protected]

Link to comment
Share on other sites

Κανένα πρόβλημα στο να θέτεις σε κοινή χρήση τα ήδη κηρυγμένα σε απαλλοτρίωση. Οικοδομησιμότητα με το άρθρο 25 πιστεύω ότι παίρνεις με το εναπομένον των 138μ2 έστω κι αν δεν έχεις καθαρίσει με τους άλλους. Προχώρα και fatus olus.:D

 

επειδή δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο ως τώρα κ με συνεπήρε το hardcore του θέματος (zavi τα έλκεις ή σε έλκουν??), προσπάθησα να βρώ στη Δομική 2 μέρες τώρα κάτι πάνω σε αυτό που αναφέρει ο αξιότιμος agior.δεν βρήκα. agior το να θέτεις σε κοινή χρήση τα ήδη κηρυγμένα σε απαλλοτρίωση πρίν την ώρα τους, που το βρήκες? Μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις κάποια πηγή, για να εμπλουτίσουμε το αρχείο μας???

Link to comment
Share on other sites

ikarnaris

 

Όταν έχουμε τμήμα οικοπέδου που ρυμοτομείται με σχέδιο πόλης πριν το 83,η ρυμοτόμηση δεν εξυπακούεται,γιατί πρέπει να γίνει αποζημίωση πρώτα βάσει των πράξεων αναλογισμού.

 

Έτσι,το οικόπεδο δεν οικοδομείται αν δεν διώξει από πάνω του το ρυμοτομούμενο τμήμα,γιατί απαγορεύεται από το Νόμο η οικοδόμηση επί των ρυμοτομούμενων τμημάτων.Και πώς το διώχνει?Με παραχώρηση σε κοινή χρήση.Γιατί το διώχνει με παραχώρηση?Γιατί παραχώρηση σημαίνει ότι διώχνεις τη νομή του τμήματος που ρυμοτομείται,συνεχίζεις όμως να είσαι κύριος και κάτοχος,μέχρι ν' αποζημιωθείς.Κ επειδή για έχεις οικόπεδο ενιαίο πρέπει να έχεις 1.την κυριότητα 2.τη νομή 3 την κατοχή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,αν διώξεις τη νομή προκαλείς ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ,η οποία όμως προκαλείται από το Νόμο,βάσει του Σχεδίου Πόλεως.

 

Παραχωρείς λοιπόν σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο,επιφέρεις την κατάτμηση που προβλέπει το Σ.Π.,δημιουργείς πλέον 2 οικόπεδα και βουαλά!Το ένα που σε νοιάζει μπορεί πλέον να οικοδομηθεί!!!!Για το δεύτερο που ρυμοτομείται,διατηρείς το δικαίωμα αποζημίωσης.

 

Όλο αυτό το χάος λύνεται με τον Τρίτση που έφερε τις Πράξεις Εφαρμογής,έτσι ώστε με την κύρωση της Πράξης τα ρυμοτομούμενα τμήματα έχουν φύγει ΑΥΤΟΜΑΤΑ από τη νομή των κυρίων τους άρα και δεν αποτελούν τμήμα της αρχικής ιδιοκτησίας αλλά επιμέρους αυτοτελή οικοπεδάκια που τακτοποιούνται,προσκυρώνονται ή γίνονται κοινόχρηστοι χώροι,παρακάπτοντας όλη αυτή τη χαρτούρα των πράξεων αναλογισμού και πατώντας στο μαθηματικό τύπο των εισφορών σε γη και τη μεταφορά ιδιοκτησιών για τους αδικημένους-ΥΠΕΡρυμοτομούμενους ιδιοκτήτες.Με την κύρωση δε της Π.Ε. παύουν οι εισφορές σε γη,άρα νοούνται πλέον οι ΡΥΜΟΤΟΜΗΜΕΝΕΣ ιδιοκτησίες ΜΟΝΟ και η εισφορά σε χρήμα.

 

Αυτό όμως που με μπέρδεψε στη συγεκριμένη περίπτωση,είναι το ότι δεν είχα διαβάσει την 1828/2008 του ΣτΕ και βασίστηκα στις γνώμες των Δημοσίων Υπαλλήλων ότι έχουν καταργηθεί οι παραχωρήσεις και οπότε η υπόθεση γινόταν ΑΛΥΤΗ.Έτσι,πελάγωσα και ζήτησα εσπευσμένα βοήθεια,γιατί το συγκεκριμένο τοπογραφικό είναι για μένα πέναλτυ,όπως είπα κ σε πολλούς:αν το βάλω (το κάνω σωστά) ΔΕΝ έκανα και κάτι σπουδαίο,ενώ αν το χάσω (κάνω γκάφα στη δήλωση) είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος.....

 

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!!!

Link to comment
Share on other sites

Οι υποθέσεις σου Zavi είναι ασκήσεις επι χάρτου . Βγάλε βιβλίο πολεοδομικά προβλήματα να χ&*& στο τάλιρο .

Πάντως χαίρομαι για τον τρόπο που εξηγείς τα εκάστοτε θέματα . Με σκοπό να γίνεις κατανοητός και όχι να εντυπωσιάσεις .

 

Έτσι θα έπρεπε να είναι γραμμένοι οι νόμοι που αφορούν τα πολεοδομικά ζητήματα. Με απλό,κωδικοποιημένο και ξεκάθαρο τρόπο που να τους κατανοεί εύκολα ο καθένας μας .

 

Έτσι θα έπρεπε να διδάσκουν στα Πανεπιστήμια και όχι με τρόπο που να φαντάζει ο φοιτητής βλάκας και ο καθηγητής παντογνώστης . Το παραμύθι πως δε σου τα κάνουν λιανά για να μάθεις να σκέφτεσαι είναι μύθος .

 

Κάπου διάβασα πως δεν είναι δυνατόν έξυπνοι άνθρωποι να εξηγούν με τρόπο ακαταλαβίστικο ενώ θέλουν να περάσουν γνώσεις .

Υπάρχει σκοπιμότητα στον ξύλινο λόγο .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.