Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογισμικό μηχανικού κατασκευαστικού τομέα.


sundance

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελφοι, το πρόβλημα της αγοράς ενός προγράμματος υπολογισμού κατασκευών το αντιμετωπίζουν όλοι οι νέοι μηχανικοί σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση αν σκεφτείς ότι και κατά την διάρκεια των σπουδών μας τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου΄(Sap,ETABS,Χtract,ANSYS) με δυνατότητες ικανοποιητικής προσομοίωσης αλλά δεν παρέχουν ότι χρειάζεται ο έλληνας μηχανικός για νακάνει την δουλειά του(φάκελος πολεδοδομίας επιμετρήσεις τεύχη μελέτών κλπ). Τα ελληνικά προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά ώς επι το πλείστον ενσωματώνουν βασικούς και δοκιμασμένους κώδικες υπολογισμού κατασκευών και τα αποτελέσματα τους όσον αφορά την ένταση του φορέα είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά, κατά την άποψή μου, που κάποιος πρέπει να προσέξει πριν την αγορά ενός λογισμικού είναι :

1. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιο πρόγραμμα μετατρέπει το αρχιτεκτονικό σχέδιο σε στατικό προσομοίωμα με ειδική προσοχή στην προσομοίωση των στοιχείων της θεμελίωσης (δοκό επί ελαστικού εδάφους, κοιτώστρωση κλπ), και

2. Η διαστασιολόγηση των μελών από τα εντατικά μεγέθη της ανάλυσης διότι εκεί είναι που διαφοροποιούνται τα αποτελέσματα των περισσότερων προγραμμάτων.

Επιπλέον σε γενικές γραμμές πρέπει σίγουρα κάποιος να λαμβάνει υπόψη την επεκτασιμότητα του προγράμματος σε νέες μεθόδους ανάλυσης και προσομοίωση διαφορετικών δυναμικών χαρακτηριστικών μελών αλλά και δυνατότητα ενσωμάτωσης των Ευρωκωδίκων. Το τελευταίο κρίνεται ζωτικής σημασίας καθώς είναι πλέον δεδομένο μετά και από τα συμπεράσματα του τελευταίου Ελληνικού Συνεδρίου Σκυροδέματος του ΤΕΕ στην Αλεξανδρούπολη ότι μέχρι το 2010 θα εφαρμόζονται αυτοί για την ανάλυση και διαστασιολόγηση των κατασκευών.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω τα προγράμματα της 4Μ για φορολογικά και στατικά.

Φορολογικά είναι απλό και εύκολο αλλά μάλλον το civil (το έχω δουλέψει παλιότερα) είναι καλύτερο.

 

Στατικά, το Strad είναι πολύ καλό και αξιόπιστο πιστέυω. Απλά είναι λίγο δύσχρηστο (τουλάχιστον μέχρι να το μάθεις) και θέλει πάρα πολύ προσοχή στην αρχή γιατί σε χέρια ασχέτων γίνεται επικίνδυνο.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω.το civil ειναι ευχρηστο?δεν θελω να ταλαιπωρουμαι με τετοια δευτερευοντα προγραμματα.

επισης για θερμομονωση τι χρησιμοποιεις?

σκεφτομαι ή για civil που εχει και θερμομονωση ή για ti-soft.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα της 4Μ είναι πιο εύχρηστο αλλά νομίζω ότι και το civil είναι σχετικά εύχρηστο και πιο καλό. Το ζητούμενο είναι να κατέχεις τη διαδικασία και σε αυτό πρέπει να πάρεις κανένα βιβλίο. Υπάρχουν τα "τετράδια" της 4Μ εκ των οποίων έχω πάρει το βοηθητικό για αμοιβές αλλά δεν λέει και πολλά. Για αρχάριους είναι καλό. Καλό είναι επίσης ένα βιβλίο που γράφει μια ομάδα που κάνει σεμινάρια και τα σπονσοράρει και το ΤΕΕ. Δεν θυμάμαι όμως ονόματα κλπ.

Θερμομόνωση ή τα δίνω έξω (σε μηχανολόγο) ή άν είναι κανένα μικρό έχω ένα παλιό πρόγραμμα που διένειμε η "φιμπραν". Νομίζω ότι τώρα το πουλάει η 4Μ.

Άποψη μου είναι ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ με όλα. Κάποια στιγμή κάθησα να μάθω ακόμα και ύδρευση - αποχέτευση αλλά τελικά αποφάσισα σχεδόν όλα τα Η-Μ να τα δίνω σε μηχανολόγο και να ξεμπερδεύω.

Link to comment
Share on other sites

Για θερμομόνωση δεν το γνωρίζω το πρόγραμμα που περιέχεται στο polis.

Η θερμομόνωση με βάση τον κανονισμό του '79 είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία που μπορείς να την κάνεις ακόμα και με το "χέρι" ή αν είσαι καλός στο excel μπορείς να το τυποποιήσεις.

Και είναι καλύτερα, από την άποψη ότι το χειρίζεσαι με μεγαλύτερη άνεση αν θέλεις να "παίξεις" με διάφορες παραμέτρους.

Γνώμη μου είναι ότι τα υπάρχοντα προγράμματα θερμομόνωσης είναι εύκολα και βοηθούν στην εύκολη προώθηση από την πολεοδομία.

Αν θέλεις τώρα, να κάνεις σοβαρή μελέτη θερμομόνωσης πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό (μηχανολόγο ή ακόμα καλύτερα κάποιον που ασχολείται με βιοκλιματική αρχιτεκτονική).

Διότι έτσι όπως έχει ανέβει το πετρέλαιο αξίζει να διαθέσεις κάποια χρήματα για μελέτες προκειμένου να έχεις α) υπερδιπλάσια κέρδη από εξοικονόμηση ενέργειας β) να είσαι φιλικός με το περιβάλλον γιατί αργά ή γρήγορα θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός Ορθολογικής Χρήσης και Εξοικονόμησης Ενέργειας στα κτήρια και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.