holden Δημοσιεύτηκε September 2, 2018 at 09:59 μμ Δημοσιεύτηκε September 2, 2018 at 09:59 μμ Έχω το έξης θέμα, ελπίζω να βρίσκομαι στη σωστή ενότητα: Σε διώροφη μεζονέτα προστέθηκαν κάποια στιγμή άλλοι δύο όροφοι (με εσωτερική σκάλα), με αποτέλεσμα ο 1ος-2ος να είναι μία κατοικία, και ο 3ος-4ος άλλη μία. Στη συνέχεια, το 2010 έγινε ανακαίνιση στον 1ο-2ο και οι δύο όροφοι χωρίστηκαν, οπότε δημιουργήθηκαν δύο ανεξάρτητα οροφοδιαμερίσματα. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, οι εργασίες αυτές έγιναν χωρίς άδεια. Εγώ μένω στον 2ο και η παροχή της ΕΥΔΑΠ είναι κοινή με τον 1ο (ένα ρολόι - ένας λογαριασμός). Σημειωτέον ότι υπάρχει κι ένα κοινόχρηστο ρολόι στην πολυκατοικία για τον κήπο, καθώς και ξεχωριστό ρολόι για τον 3ο-4ο φυσικά. Υπάρχει τρόπος να βάλω ξεχωριστό ρολόι για τον 2ο; Θα χρειαστεί να πληρώσω κάποιου είδους πρόστιμο από τη στιγμή που δεν υπάρχει άδεια, ή είναι εντελώς αδύνατο; Εάν δεν υπάρχει κανένας τρόπος, φαντάζομαι ότι η μόνη επιλογή είναι να μπει ένας μετρητής στο διαμέρισμά μου. Σωστά; Ευχαριστώ!
holden Δημοσιεύτηκε September 2, 2018 at 10:30 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 2, 2018 at 10:30 μμ Τελικά μάλλον έπρεπε να βάλω την ερώτησή μου στην ενότητα "Θέματα ιδιωτών". Αν το κρίνουν σκόπιμο οι διαχειριστές, ας τη μεταφέρουν εκεί.
ppanag Δημοσιεύτηκε September 3, 2018 at 05:38 πμ Δημοσιεύτηκε September 3, 2018 at 05:38 πμ Εφόσον οι εργασίες εγιναν προ 28.7.2011 μπορείτε με υπαγωγή στον ν.4495/17 να τακτοποιήσετε την αυθαιρεσία και να ζητήσετε νέες παροχές για το διαμέρισμα αυτό.
maranti Δημοσιεύτηκε March 11, 2020 at 12:01 μμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2020 at 12:01 μμ Έχει συνδέσει κανείς ο.ι με αυθαιρεσίες Ν 4495 στην ΕΥΔΑΠ?
CivilKald Δημοσιεύτηκε June 30, 2021 at 01:36 μμ Δημοσιεύτηκε June 30, 2021 at 01:36 μμ (edited) Να επαναφέρω την ερώτηση από @maranti με κάποια extra: Ο.Ι. που προέκυψε από διαχωρισμό/διαμερισμάτωση (δηλωμένη με Ν.4178/13 και τροποποίηση σύστασης) δικαιούται νέο ρολόι ΕΥΔΑΠ? Θεωρώ πως ναι. Για την σύνδεση από το φρεάτιο (πεζοδρόμιο) μέχρι την Ο.Ι. χρειάζεται νέος αγωγός (όδευση από πρασιά, κοινόχρηστο κλπ). Η εργασία αυτή χρειάζεται οικοδομική άδεια / ΕΕΔΜΚ? Δεν προκύπτει σαφώς από το Ν.4495/17. Ωστόσο, αν γίνεται και αλλαγή χρήσης στην Ο.Ι. η διέλευση της νέας παροχής νερού από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ στην Ο.Ι. μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί "αλλαγή των τεχνικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους" (παρ.1, άρθρο 5, Ν.4067/12) και άρα χρειάζεται οικοδομική άδεια?? Έχει κάποιος συνάδελφος ασχοληθεί με τέτοια περίπτωση? Edited June 30, 2021 at 01:37 μμ by CivilKald
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα