Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέργκολα, κιόσκι, αλλαγή χρώματος όψης, τοποθέτηση κάμερας παρακολούθησης απαιτούν άδεια;


lefteris251

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την παρέα, έχω κάποια προβλήματα με τα κοινόχρηστα και τους γείτονες, ξέρω το θέμα καίει πολύ κόσμο και έχει συζητηθεί απλά θα ήθελα γνώμες από κάποιον που ξέρει πραγματικά. Λοιπόν ας ξεκινήσω με το κυριότερο.

1. Το μπαλκόνι μου είναι εντελώς ακάλυπτο αφού ρώτησα δεξιά αριστερά μου είπαν κανε κιόσκι και ότι επιτρέπεται κιόσκι λέγοντας πέργκολα ξύλινη και σκέπαστρο λαμαρίνα κόκκινη στυλ τούβλο. Είναι περίπου 7 μ. μήκος επί 2.5 μ. πλάτος 17,5 τ.μ. και θα ήθελα να το προεκτείνω λίγο ακόμα. Τι πρέπει να κάνω για να νομιμοποιηθεί και να μην έχω ανάγκη κανένα κακοπροαίρετο γείτονα? Αν ξηλώσω την λαμαρίνα μπορεί να είναι νόμιμη ως πέργκολα?

2. Μπήκα σε καινούριο σπίτι εκτός ότι με κατηγορούν ότι χαλάσαμε το ασανσέρ από την μετακόμιση, το οποίο χάλασε μετά από 10 -15 μέρες που τελείωσα, ζήτησα καταστατικό οικοδομής και μου είπαν δεν υπάρχει, τελείωσα με βαψίματα και τα σχετικά και αφού πέρασε ένας χρόνος μου λέει η διαχειρίστρια  να αλλάξω το χρώμα του εξωτερικού τοίχου τον οποίο έκανα ροζ ανοιχτό....η υπόλοιπη οικοδομή είναι κίτρινη και απεριποίητη  πολλά χρόνια.....τι πρέπει να κάνω τώρα?

3. Έβαλα κάμερες καταγραφής μόνο εικόνας, όχι ήχο στο σπίτι μου και έβαλα και στην πόρτα μου έξω η οποία κοιτάει και κοινόχρηστο χώρο...φυσικά γκρίνιαξαν και γι αυτό.....ερώτηση, επιτρέπεται να μπει κάμερα και να κοιτάει μόνο την πόρτα μου ή πρέπει να βγει εντελώς?

Ευχαριστώ πολύ πιο πολύ καίγομαι για το κιόσκι τα άλλα διορθώνονται εύκολα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν Λευτέρη μπράβο σου για το τρία στα τρία. Νομίζω ότι επάξια κερδίζεις το βραβείο του γείτονα της χρονιάς.

1. Αν έκανες την πέργκολα ή το στέγαστρο , συγχαρητήρια ! έκανες μια αυθαιρεσία. Σε αυτή την περίπτωση ρώτα "δεξιά και αριστερά" να έρθουν να σε ξεμπλέξουν αυτοί που σε συμβούλευαν. Αν δεν τα έκανες ακόμη, μάθε ότι απαιτούν έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (στην καλύτερη) ή άδεια δόμησης,στην χειρότερη περίπτωση. 

2.Για το ασανσέρ συμπάθα με δεν έχω ίδια άποψη. Για δε τους τοίχους όμως που έβαψες ροζάκι, μάθε ότι οι όψεις της πολυκατοικίας είναι κοινόχρηστες και δεν μπορεί ο καθένας να επεμβαίνει με όποιον τρόπο θέλει. Άρα +1 στο πηλίκο.

3. Τέλος τί να πρωτοπεις για την κάμερα καταγραφής σε κοινόχρηστο χώρο. Εδώ δεν χρειάζονται εξειδικευμένες πολεοδομικές γνώσεις. Είναι η στοιχειώδης αίσθηση ότι συν-βιώνουμε με άλλους ανθρώπους που πρέπει να τους σεβόμαστε. Φαντάζεσαι να ανοίγεις την πόρτα σου και μια κάμερα να σε καταγράφει?

Ωραία, όλα καλά.:mrgreen:

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για το ερώτημά σας αναφορικά στις κάμερες θα βρείτε εδώ, από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, πιστεύω όλες τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.