Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομοθεσία τοποθέτηση καμινάδας μέσα απο άλλο διαμέρισμα


Nick Oldbird

Recommended Posts

Απάντηση στο αρχικό-αρχικό σας ερώτημα, όπως ήταν, θεωρώ, αναμενόμενο, μέσα από fora δύσκολα θα λάβετε.... θεωρώ όμως ότι λάβατε απάντηση στο ερώτημά σας:

1 hour ago, Nick Oldbird said:

δεν ξέρω τι να κάνω? 

Καλή συνέχεια και καλορίζικο .... Αν δεν είναι κόπος από μέρους σας, ενημερώστε μας σχετικά με το αποτέλεσμα, να ξέρετε ότι βοηθάτε και εμάς αν το κάνετε .... Καλό ξημέρωμα ...

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση μου πιο πολύ πήγαινε στο εαν γίνετε γενικά αυτό εαν δλδ όλες οι καμινάδες περνάνε μέσα απο τα διαμερίσματα των άλλων ή ξέρω εγω πρέπει απο την αρχή να βγει ιδικός χώρος κοινόχρηστος κλειστός που θα περνάνε όλες οι καμινάδες μαζί με αλλες σωλήνες πχ. απο εκει...??

Link to comment
Share on other sites

οχι, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που πρέπει να περνάνε, ακόμα συχνά στην αρχιτεκτονική κάτοψη μερικοί μηχανικοί δεν τις δείχνουν οπότε θα πρέπει να βρειτε Μηχανικό, να δει τα σχέδια το ακίνητο αν απαιτείται να δει αν υπάρχει άλλος δρόμος διαφυγής οπότε να μην περάσει μέσα από το διαμέρισμα σας και να μην σας μυρίσει καπνός σε περίπτωση διαροής.

Να σας πω ότι κατά τα έτη που δουλευω έχω δει περι τις 50 καμινάδες να διέρχονται από ιδιοκτησίες, μάλιστα σε περίπτωση 4 ου ορόφου έχω δει να διέρχονται 3 μέσα από το διαμέρισμα συν μια την ίδια την δικιά του, ποτέ δεν συνάντησα δεν άκουσα περίπτωση διαροής. Μια φορά ομως το 2015 σε κάποιο διαμέρισμα ισογείου που είχα επισκεφτεί μου μύριζε πετρέλαιο σε ένα δωμάτιο, ψάχνω και μέσα στην ντουλάπα βλέπω κτιστό 30χ30 περίπου, υποψιάζομαι καμινάδα λεβητοστασίου και όπως αποδείχτηκε αυτό ήταν. Ο ιδιοκτήτης επέλεξε και την μόνωσε με έξοδα του, μιλάμε βέβαια για συγκρότημα 2 πολυκατοικιων με εστω 28 ιδιοκτησιες, οποτε η συνενοηση και το περασμα στα εξοδα τα κοινοχρηστα θα ηταν δυσκολο, ακομα η επισκευη δεν ήταν κατι σημαντικο.

Σε κάθε περίπτωση και στη δικιά σας, σας συμβουλευω να δειτε με Μηχανικο το θεμα σας και να κανετε κουβεντα με τον πωλητη σας να δειτε αν γινετε αλλοιως και γιατι πρεπει να γινει απο εκει...!!

Επισης ενημερώστε μας και το να γνωριζουμε μπορει να αποτελέσει ένα παράγοντα να βοηθησουμε- επιλυσουμε κατι στη συνεχεια το πιθανοτερο..

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Arche καλημέρα, ψυλλιάζομαι ότι ο από πάνω του Nick έχει τζάκι, ενώ ο διπλανός του από πάνω του δεν έχει. Ετσι ακολουθήθηκε η πράσινη διαδρομή προκειμένου να περάσει ένα μικρό τμήμα της καμινάδας από το διαμέρισμα του Nick και όχι η μωβ διαδρομή που θα περνούσε όλη η καμινάδα από το διαμέρισμα (Γ).  .... ας μας το επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ο φίλος...

 

 

 

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβετε στέλνω μια πρόσοψη  εγω δεν έχω τζάκι όπως προανέφερα. Επίσης η ερώτηση μου είναι αν θα την αφήσω έτσι (επιτρέψω να περάσει από το διαμέρισμα μου) θα εχω θέμα? Έχει μια μικρή κλήση και 2 γωνίες η καμινάδα. 

Χωρίς τίτλο.png

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όπως είπατε η οικοδομή είναι ακόμη σε κάποια φάση της κατασκευής, πολλά μπορούμε να υποθέσουμε για το συγκεκριμένο θέμα σας, όπως ήδη έχουμε κάνει στα προηγούμενα posts.

Για αυτό σας ξαναλέω (καταλήγοντας να γίνω πλέον γραφικός) επισκεφθείτε έναν μηχανικό ο οποίος θα μελετήσει τα σχέδια, τις μελέτες, συμβόλαιο, κανονισμό πολυκατοικίας, κλπ και κατόπιν αυτοψίας που θα κάνει στον χώρο, θα σας δώσει μια έγκυρη απάντηση. Με υποθέσεις μέσα από ένα forum Θεωρώ ότι δεν θα λάβετε ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα που σας απασχολεί, και ίσως οδηγηθείτε σε λανθασμένα συμπεράσματα-αποφάσεις, διότι το forum δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τον ίδιο τον μηχανικό που με ευθύνη του θα σας δώσει τεχνική απάντηση που θα προκύψει όπως έγραψα παραπάνω. Απευθυνθείτε λοιπόν σε μηχανικό της επιλογής σας.

Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην συζήτηση...και σας εύχομαι και πάλι καλορίζικο ...

Σε κάθε περίπτωση συγνώμη αν γίνομαι απότομος με το ύφος γραφής μου.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο, ποιό απότομος με το ύφος γραφής?.

Μια χαρά και κατατοπιστικός και με ωραίο τρόπο το αντιμετώπισες.

Εγώ συνφορουμίστα θέλω να πω, το διαμέρισμα από όπου ξεκινά η καπνοδόχος που διέρχεται εν συνεχεία μέσα από την δικιά σου ιδιοκτησία είναι πουλημένο?

Απάντησε μου ακόμα, πόσους ορόφους έχει η οικοδομή σας, το διαμέρισμα που βρισκεσαι εσυ σε ποιον οροφο ειναι?

Σε ποιό όροφο βρίσκεται το διαμέρισμα από όπου ξεκινά η καπνοδόχος η οποία μετά περνά από το σπίτι σου?

Και ποιό είναι περίπου το εμβαδόν την ιδιοκτησίας σου και το μέσο εμβαδόν ορόφου.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.