Μετάβαση στο περιεχόμενο

κοινοχρηστα


Dimitris_81

Recommended Posts

Καλησπέρα, μια ερώτηση για ένα φίλο μου. Νοικιάζει τον 1 όροφο σε 3 όροφη πολυκατοικία + ένα ισόγειο. Η πολυκατοικία είναι ιδιόκτητη και ο ιδιοκτήτης μένει στον 3ο. Έχει νοικιασμένο και το ισόγειο. τον δεύτερο τον έχει κλειστό αν και έχει έπιπλα για τα παιδιά του. Τώρα ζητάει κοινόχρηστα και για τον δεύτερο όροφο από τους νοικάρηδες. Δεν υπάρχει καταστατικό. Τα κοινόχρηστα δεν τα πληρώνει κανονικά ο ιδιοκτήτης για το 2ο? Ο πρώτος πληρώνει για το διαμέρισμά του το ίδιο και ο νοικάρης του ισογείου.

 

ευχαριστώ

Edited by Dimitris_81
Link to comment
Share on other sites

τι εννοεις οτι , " Τώρα ζητάει κοινόχρηστα και για τον δεύτερο όροφο από τους νοικάρηδες."

γιατι, πριν το "τωρα"  τι έκανε?

τεσπα

να πει στο νοικοκυρη οτι:

Δεν πληρωνει μεχρι να του δοσει "πινακα κατανομης δαπανων"

 
 

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα τα πλήρωνε ο ιδιοκτήτης. Στην ουσία πλήρωνε ρεύμα, νερό και θέρμανση για τον 2ο & 3ο όροφο. Και το ισόγειο και ο πρώτος αυτά που τους αναλογούσαν.

Πίνακας κατανομής δαπανών για τη θέρμανση υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Παίρνετε τον πίνακα κατανομής δαπανών της θέρμανσης αλλά και τον πίνακα των υπόλοιπων κοινοχρήστων και υπολογίζετε τί επιβαρύνει το κάθε διαμέρισμα. Αν οι μελέτες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πχ έβαλε ανελκυστήρα χωρίς να φαίνεται στον πίνακα κοινοχρήστων, τότε πρέπει να γίνει μελέτη από Πολιτικό Μηχανικό και γι' αυτό! 

 

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε και γείτονα το ξέρω (αν και δεν έχει δώσει ακόμη δαπάνες για το ασανσερ) το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το κλειστο διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Στην πολυκατοικία που είμαι τώρα είχαμε κλειστό το διπλανό διαμέρισμα για μερικούς μήνες στην αρχή του προηγούμενου έτους. Σε αυτήν την περίπτωση, ορίζονταν από το καταστατικό, ότι το κλειστό διαμέρισμα συμμετείχε με τα μισά ποσοστά του κανονικού του στα κοινόχρηστα.

 

Δηλαδή, εάν κανονικά είχε 250 χιλιοστά, με το που "έκλεινε" μειωνόταν στα 125 χιλιοστά, σε σύνολο 875 χιλιοστών. Από συμμετοχή 25% έπεφτε στο 14,3%.

 

Αυτό βέβαια προβλέπονταν από το ίδιο το καταστατικό της πολυκατοικίας.

 

Τώρα, όσον αφορά την τοποθέτηση ασανσέρ, θεωρώ ότι τα έξοδα τοποθέτησης βαρύνουν κανονικά το κάθε διαμέρισμα, χωρίς μειώσεις ποσοστών. Μάλιστα, και αυτό είναι σίγουρο, καθώς το καινούργιο ασανσέρ είναι κτήμα της οικοδομής, το κόστος βαρύνει τον ιδιοκτήτη κάθε διαμερίσματος και όχι τους ενοικιαστές. Ο ενοικιαστής βαρύνεται με την χρήση του άσανσερ (ηλεκτρισμό και μηχανολογική συντήρηση ή και ενδεχόμενες βλάβες).

 

Σε κάθε περίπτωση, ο φίλος σου θα πρέπει να ζητήσει αντίγραφο του καταστατικού της πολυκατοικίας, εάν θέλει να ελέγξει τι οφείλει να πληρώσει.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν υπαρχει κανονισμος που να οριζει κατι διαφορετικο, 

τότε, το κλειστο συμμετεχει σε  "ολα". Δεν εξαιρειται απο τπτ..

Το ασσανσερ που  ¨"εβαλε" -αν αυτο σημαινει οτι τωρα τοποθετησε ασσανσερ-

ειναι δικη του ιδοκτησια και το πληρωνει ολο αυτος

Εσεις [δλδ  όλα  τα διαμερίσματα της οικοδομης] πληρωνετε τις δαπανες λειτουργιας.

το ισογειο κανονικα δεν πρεπει να πληρωνει...

Για τα περαιτερω, συνεννοησου με τον δικηγορο σου

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

ωραια εφόσον συμμετέχει σε όλα τα κοινόχρηστα ποιος τα πληρώνει??? ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ή συμμετέχουν και οι υπόλοιποι??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.