Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ekechagi

Members
  • Περιεχόμενα

    110
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.423 profile views

ekechagi's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

31

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ανάρτηση πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης επί τοιχίων Ο/Σ είναι συμβατή με αυτή τη μέθοδο κατασκευής;
  2. Όχι, έχει μείνει διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και περίφραξης. Για αυτό έχω θέμα με τα ύψη και το πόρισμα του ελέγχου.
  3. Σε νεο-ανεγειρόμενη οικοδομή, ο ιδιοκτήτης θέλει να υποβιβάσει τον περιβάλλοντα χώρο της οικοδομής κατά 20-25cm. Μπορεί η άδεια να κλείσει; Το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης πώς υπολογίζεται;
  4. Καλημέρα στην κοινότητα, Για καινούργια οικοδομή, η οποία πέρασε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, επειδή δεν στεγάζεται εξ ολοκλήρου με στέγη, αλλά έχει σε ένα μέρος της βατό δώμα: Θέλω να μετακινήσω τη θέση των μετρητών φυσικού αερίου, καθώς και τους καυστήρες. Η ΕΔΑ έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και έχει εγκρίνει τη νέα θέση του μειωτή και των μετρητών. Ο Μελετητής-Επιβλέπων Μηχανικός, προκειμένου να αναθεωρήσει τη μελέτη και τα σχέδια φυσικού αερίου, ζητάει να αναθεωρηθούν πρώτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να συμπεριλαμβάνουν τις αλλαγές, ώστε να προχωρήσει το δικό του κομμάτι. Η αρχιτεκτονική μελέτη κατόψεων και όψεων δεν περιλαμβάνει καθόλου τα στοιχεία αυτά (καυστήρες, μετρητές, καμινάδα). Το πρώτο ερώτημα είναι εάν θα έπρεπε να φαίνονται τα στοιχεία αυτά στην μελέτη της όψης. Το δεύτερο είναι τι ενέργειες χρειάζεται να κάνω εγώ: Ενημέρωση αδείας, ώστε να φαίνονται οι καυστήρες και οι μετρητές σε κατόψεις και όψεις; Αναθεώρηση; Χρειάζεται ξανά γνωμοδότηση από Σ.Α. λόγω της αρχικής πράξης; Σας ευχαριστώ!
  5. Δικά σου έξοδα είναι. Όπως και τα έξοδα επέκτασης του δικτύου ΖΚ νερού.
  6. Καλησπέρα, Φτιάχνω πίνακα κατανομής κοινοχρήστων δαπανών. Στον τελευταίο όροφο, τα διαμερίσματα έχουν την δικιά τους σοφίτα (εσωτερική σκάλα εντός του διαμερίσματος) και κεκλιμένη στέγη. Επισυνάπτω σχηματική τομή. Χρησιμοποιώ τον πίνακα αυτό, και το ερώτημά μου είναι, τι εμβαδόν και όγκο θα αποδώσω στο συγκεκριμένο διαμέρισμα; Αυτό που έχω σκεφτεί είναι να υπολογίσω τα τετραγωνικά του ορόφου και της σοφίτας, στη στήλη 5, και τον όγκο που περικλείεται από την πλάκα και τη σκεπή, στη στήλη 7. Για την κατανομή των δαπανών, στήλες 9-11, θα δουλέψω με τον όγκο, ενώ για τις ψήφους, στήλη 14, με το εμβαδόν.
  7. Άλλαξαν τα νούμερα στο ΔΔ για να μπει το κτήριο εντός ορίων; Η ψευδής αποτύπωση στο ΔΔ συνοδεύεται από διαστάσεις ή αποτελεί σκαρίφημα; Εγώ θα πρωτοκολλούσα ερώτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ για να έχω έγγραφη απάντηση, και κατόπιν θα υπολόγιζα πρόστιμο με το πρώτο σχήμα.
  8. <1 Ω. Ό,τι συμφωνήσεις και πληρωθείς, παραδίδεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.