Jump to content

ekechagi

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Καλή

About ekechagi

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

403 profile views
 1. Ο νόμος προσδιορίζει ότι η ΜΣΕ αποτελείται από 5 τεύχη. Το 4ο τεύχος μπορεί να είναι αναλυτική αποτίμηση ή ισοδύναμος έλεγχος τέμνουσας βάσης (το χωρίο που παρέθεσες). Εξακολουθείς να παραδίδεις ΜΣΕ και, άρα, δικαιούσαι το 10% της έκπτωσης, ακόμα και εάν κάνεις μόνο έλεγχο τέμνουσας βάσης. Το ερώτημα είναι εάν θα πάρεις καρότα και θα διεξάγεις τους καταστροφικούς ελέγχους, οι οποίοι απαιτούνται στο 1ο τεύχος.
 2. Θα απευθυνθείς σε δικηγόρο ή μηχανικό, να μελετήσει τα συμβόλαια και να δει τι έχει δηλωθεί. Γενικά, το δικαίωμα υψούν δηλώνεται ως ξεχωριστή ιδιοκτησία. Καθότι, όμως, το τι ισχύει προκύπτει από το συμβόλαιο, θα πρέπει κάποιος να το διαβάσει πρώτα, για να σου δώσει μια ορθή απάντηση στο τι έγινε και εάν σωστά έγινε.
 3. Σε αυτές τις περιπτώσεις θυμόμαστε απλά ότι και ο μηχανικός, άνθρωπος είναι! Το γιατί και πώς έγινε το λάθος, ΙΣΩΣ να μπορεί να το λύσει ο ίδιος ο μηχανικός. Οι υπόλοιποι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εικασίες.
 4. Από αυτό το βιβλίο διαβάζω: Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι εάν η τέμνουσα βάσης είναι μέχρι και 15% παραπάνω της τέμνουσας σχεδιασμού, δεν χρειάζεται να γίνει λεπτομερής αποτίμηση, βάση ΚΑΝΕΠΕ ή άλλου κανονισμού, και λαμβάνεται και η σχετική έκπτωση 10% του προστίμου τακτοποίησης. Το πρόβλημά μου είναι ότι για το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν υπάρχει κάποια παραπομπή στον 4495/2017, κάποια εγκύκλιο ή τον ΚΑΝΕΠΕ. Ξέρει κάποιος εάν ισχύει το παραπάνω απόσπαμσα;
 5. Κανονικά, θέλει τριγωνάκια (30 και 45 μοίρες) και μετά μεταφορά των φορτίων της πλάκας στη δοκό. Απλοποιητικά, ναι, μπορείς να θεωρήσεις ότι η δοκός Δ6 λαμβάνει ολόκληρο το φορτίο του προβόλου Π2 και το μισό φορτίο της πλάκας Π1.
 6. Ο Γαβρόγλου ετοίμαζε πέρσι τέτοια εποχή επιτροπή για να ισοτιμήσει το ΠΑΔΑ με τα υπόλοιπα Πολυτεχνεία... αλλά τον πρόλαβαν οι εκλογές. Πλέον είναι άγνωστο τι πτυχίο δίνει το ΠΑΔΑ και τα "καινούργια Πολυτεχνεία".
 7. Δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν οι 67 ώρες για την απόδοση των 200 ευρώ, απλά να τικαριστούν οι υποενότητες του κάθε μαθήματος. Άντε βγάλε άκρη μετά.
 8. Μεταβίβαση αυθαιρέτου είναι εκ των πραγμάτων άκυρη. Μεταβίβαση που γίνεται με ψευδή βεβαίωση μηχανικού (με ή χωρίς δόλο) είναι μεταβίβαση αυθαρέτου και, συνεπώς, άκυρη. Ο αγοραστής νομίζει ότι αγόρασε, ο πωλητής ότι πούλησε, αλλά στη "φούσκα" των συμβολαιογράφων αυτό δεν έγινε ποτέ και "θεωρείται" ότι ο πωλητής κατέχει ακόμα το ακίνητο και οφείλει να το τακτοποιήσει για να το μεταβιβάσει. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι αμοιβές μηχανικού, συμβολαιογράφου, υποθηκοφυλακείου, φόροι μεταβίβασης, ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό άλλες ενέργειες που έγιναν από την ημέρα "πώλησης" και μετά αποτελούν αντικείμενο αντιδικίας, μεταξύ πωλητή και αγοραστή, στην οποία εμπλέκεται ο μηχανικός και ο συμβολαιογράφος. Μεγάλη προσοχή στο τι πιστεύεις και το τι γίνεται επί του πρακτέου, γιατί όταν μιλάμε για λάθη και λεφτά, εκεί είναι που βγαίνουν τα μαχαίρια. Και όποιος έχει ευθύνη, τελικά, πληρώνει. Μεγάλη προσοχή, εφόσον ασχοληθείς, να μην αποκτήσεις ευθύνες σε λάθη.
 9. Ο πατέρας αφήνει το 1977 το αγροτεμάχιο εξ ολοκλήρου στον γιο. Στη συνέχεια ο γιος πεθαίνει και αφήνει 25% στη σύζυγο και από 25% σε καθένα από τα τρία παιδιά. Κανονικά. Στη συνέχεια έκαναν συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς για το 1/2, από 25% ο καθένας φαντάζομαι (12,5% του όλου). Θα πας με βάση το συμβόλαιο. Στη διαθήκη ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι του κατέβει, το ίδιο και στο Ε9. Αφού υπάρχει συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς, το δηλώνεις με βάση το συμβόλαιο, με τα ποσοστά του συμβολαίου. Τους στέλνεις να κάνουν και διόρθωση το Ε9 και τελειώνει η δουλειά εκεί. Προσωπικά, όταν υπάρχει τίτλος, αποφεύγω ένορκες και χρησικτησίες, για να παρουσιαστεί μπέρδεμα στη συγχώνευση Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογίου.
 10. Θα ήθελα λίγη βοήθεια με τον υπολογισμό της υπέρβασης δόμησης και κάλυψης: Έχω οικόπεδο 900 με επιτρεπόμενη κάλυψη 540 τμ. Εκδόθηκε οικοδομική άδεια για ισόγεια κατασκευή 80 τμ. Αντ' αυτού χτίστηκε ισόγειο+1ος και 3 ισόγειες αποθήκες, 25+25+5 τμ. Την υπέρβαση δόμησης την υπολογίζω ως τα 80 τμ της αδείας για κάθε κατασκευή ξεχωριστά ή αθροιστικά; Δηλαδή, ο 1ος θα πάρει 100% και κάθε αποθήκη <50% ή θα πάνε όλα με υπέρβαση 170%; Η υπέρβαση κάλυψης ορίζεται ως προς την μέγιστη επιτρεπόμενη ή ως προς της αδείας; Έχω πάρει το βιβλίο της Μάρας Σοφίας, εκδόσεις Δεδεμάδη, από το οποίο καταλαβαίνω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω υπέρβαση κάλυψης, αλλά συνάδελφοι μου είπαν να πάω με βάση τα τετραγωνικά της αδείας και να βάλω υπέρβαση 70% της κάλυψης στις αποθήκες.
 11. Κάνω τακτοποίηση σε κατασκευή προ του 1983. Η εσωτερική σκάλα που φαίνεται στην άδεια δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Αντ' αυτού, κατασκευάστηκε εξωτερική σκάλα, η οποία δεν φαίνεται στην άδεια. Η επιφάνεια του κτηρίου, πέραν της σκάλας, είναι όπως στην άδεια. α) Χρειάζεται να κάνω κάποιου είδους τακτοποίηση για την εσωτερική σκάλα που δεν κατασκευάστηκε; β) Η εξωτερική σκάλα τακτοποιείται ως υπέρβαση δόμησης ή πάει με αναλυτικό;
 12. Επαναφέρεται η διαμάχη Μηχανικών και Δικηγόρων.
 13. Να ξεκινήσει να κάνει έγγραφες καταγγελείες στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι πώς θα αποδειχθεί στο δικαστήριο η διατάραξη της κοινής ησυχίας. Εάν καλυφθεί αυτό, μετά, οι έγγραφες καταγγελείες εκθέτουν όλες τις υπηρεσίες, τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους τους, οι οποίοι πιθανότατα θα κάψουν το δήμαρχο, για να σωθούν οι ίδιοι. Κατ' εκτίμηση, ο προεδρεύων τη δίκη δεν επηρεάζεται τόσο από τοπικούς άρχοντες, τύπου δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος. Για το όλο εγχείρημα θα χρειαστεί σίγουρα δικηγόρος που να μην επηρεάζεται από το δήμαρχο (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης; δικηγόρος από διπλανή πόλη;) και οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα χρισθεί απαραίτητη στην πορεία. Το όλο εγχείρημα απαιτεί πρωτίστως κεφάλαιο (καθώς συμψηφισμός δαπανών και αποζημιώσεις έρχονται στο τέλος), στη συνέχεια υπομονή (χρονικές καθυστερήσεις δικάσιμων) και κυρίως ανάθεση σε σωστούς επαγγελματίες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.