Μετάβαση στο περιεχόμενο

ekechagi

Members
 • Περιεχόμενα

  28
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

7 Ουδέτερη

Σχετικά ekechagi

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Φοιτητής
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

116 profile views
 1. Με το που κατωχυρωθούν τα τμήματα μηχανικών του ΠΑΔΑ ως 5ετή, θα αναγνωριστούν τα επαγγελματικά τους ως ισάξια των Διπλοματούχων των υπόλοιπων σχολών. Το ΠΔ που βγήκε το Νοέμβριο ορίζει τα κριτήρια για να αναγνωρίζεται κάποιος ως Διπλωματούχος Μηχανικός και το ΠΑΔΑ πλέον θα τα πληροί.
 2. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ετοιμάζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και από εκεί να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση με fast-track διαδικασίες νέο σχέδιο νόμου που προβλέπει να αναβαθμιστούν σε πενταετή τα τμήματα μηχανικών του ΠΑΔΑ και των υπόλοιπων τμημάτων μηχανικών που προέκυψαν από συγχωνεύσεις ΤΕΙ. Πηγή.
 3. @Coroner Το χωράφι θα δηλωθεί από τα δύο αδέρφια που εξακολουθούν να κατέχουν μέρος του. Ως επιφάνεια θα οριστεί η συνολική, 5 στρέμματα, και στο ποσοστό κτήσης ο ένας θα πάρεις 80% (4 στρέμματα) και ο δεύτερος 20%. Ως δικαιολογητικά, ο πρώτος θα έχει την αποδοχή κληρονομιάς και τη δωρεά. Ο δεύτερος μόνο την αποδοχή. Αυτά για την περίπτωση που στην διαθήκη το αγροτεμάχιο δόθηκε εξ αδιαιρέτου. Εάν έγινε κατάτμηση, τότε μιλάμε πλέον για 3 ξεχωριστά τεμάχια. Ο πρώτος θα δηλώσει τα 2,5 και 1,5 στρέμματα ως 2 δικαιώματα με 100% και ο δεύτερος το 1 στρέμμα με 100%.
 4. Έχω το εξής θέμα: Το 1995 είχαμε το μεγάλο σεισμό σε Κοζάνη και Γρεβενά. Πολλά κτήρια κρίθηκαν κατεδαφιστέα, ενώ χωριά τέθηκαν στην κόκκινη ζώνη και απαγορεύτηκε η δόμηση σε αυτά. Σήμερα έχω περιπτώσεις σε τέτοια χωριά όπου: 1) Το κτήριο κρίθηκε κατεδαφιστέο, αλλά δεν κατεδαφίστηκε. Σε συμβόλαιο γονικής παροχής του οικοπέδου αναγράφεται ρητώς ότι το κτίσμα καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό. 2) Σε χωριό που απαγορεύεται η δόμηση, έγινε ανέγερση ορόφου, πάνω από το ισόγειο, χωρίς οικοδομική άδεια και το οποίο δεν νομιμοποιείται. Σε τέτοια περίπτωση τι γίνεται; Δηλώνεται μόνο το οικόπεδο; Ή δηλώνεται και το κτίσμα, χωρίς να προκύπτει από κάπου πώς αυτό χτίστηκε;
 5. Έχω περίπτωση Ο.Ε., που απαρτίζεται από 3 άτομα, η οποία θέλει να δηλώσει οικόπεδα στο Κτηματολόγιο. α) Συμπληρώνω έντυπο Δ1 ή Δ2? β) Πρέπει ο καθένας από τους 3 ιδιοκτήτες να υποβάλλει ξεχωριστή δήλωση?
 6. Εφόσον δεν γίνει δήλωση της επικαρπίας τώρα, όταν με το καλό θα θέλετε αυτή να μεταβιβαστεί, μέσω διαθήκης για παράδειγμα, αυτή θα εμφανίζεται ως αδήλωτη στο Κτηματολόγιο και θα πρέπει να πληρώσετε τότε το τέλος Κτηματογράφησης συν το προβλεπόμενο πρόστιμο, το οποίο ξεκινάει από τα 50 ευρώ. Αν και δεν το συνιστώ, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να διασταυρωθεί κάπως ποιος υπέγραψε τη δήλωση Δ1, ούτε και την εξουσιοδότηση, η οποία δεν απαιτεί καν γνήσιο της υπογραφής....
 7. Συμφωνούμε σε αυτό. Τώρα ξαφνικά σε νοιάζουνε τα επαγγελματικά. Το 3+2 είναι που κάνει όλη την αλλαγή στα ΕΔ? Εάν κρατήσουμε το ενιαίο 5ετές και οριστεί ότι ο Δομοστατικός κάνει στατικές μελέτες, το ίδιο δεν είναι?
 8. Συνάδελφε παραλογίζεσαι. Εκατοντάδες διπλωματούχοι φεύγουν κάθε χρόνο από την Ελλάδα και πάνε να εργαστούν στο εξωτερικό. Μην εξάπτεσαι και μην τα ισοπεδώνεις όλα. Κανείς δεν σου απαγορεύει να σηκωθείς να φύγεις, κανείς δεν σε εμποδίζει να κοιτάξεις κάτι κάπου έξω επειδή τελείωσες στο δήθεν απαρχαιωμένο ελληνικό σύστημα. Θέλεις 3+2 συνάδελφε? Μπράβο σου. Το 3+2 συνεπάγεται διάσπαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Και, αντικειμενικά, το θέμα συζήτησης είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα, όχι εάν τα πανεπιστήμια κάνουν 3+2, 4+1 ή ενιαίο 5ετές. Δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να γίνει το πτυχίο 3+2? Ωραία. Ο απόφοιτος Υδραυλικού τα έφερε η μοίρα έτσι και τώρα εργάζεται σε γραφείο και αναλαμβάνει δημόσια έργα, οδοστρωσίες και συντηρήσεις οδοστρωμάτων. Και είναι καλός στη δουλειά του. Με το σύστημά σου μένει άνεργος. Αυτήν είναι πραγματικότητα. Το 3+2 είναι θεωρία. Μπορεί εσένα να μην σε νοιάζει, αλλά για τον μηχανικό που οι θεωρίες σου τον αναγκάζουν να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα, εύκολα ή δύσκολα, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Θέλεις εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος? Τότε άλλαξε στάση, γιατί η μεταρρύθμιση σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από το πόσα χρόνια θα σπουδάζεις. Διαφορετικά δεν πρόκειται ούτε για εκσυγχρονισμό, ούτε για εξευρωπαϊσμό
 9. Μηχανικός που έχει τελειώσει τομέα Δομοστατικής, έχει κάνει μεταπτυχιακό και έχει εμπειρία στο αντικείμενο, εάν μιλήσει με Συγκοινωνιολόγο και στο 5λεπτο δεν καταλάβει ότι ο δεύτερος δεν έχει ιδέα από γέφυρες, συγγνώμη αλλά είναι άξιος της μοίρας του. Δηλαδή, τι θέλεις να μας πεις συνάδελφε, ότι τρώμε 2 χρόνια εξειδίκευση στις βασικές σπουδές, 1-2 χρόνια στο μεταπτυχιακό, επιπλέον χρόνο στο αντικείμενο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο άλλος μας πουλάει παπά? Εμένα τουλάχιστον αυτό το πράγμα με προσβάλλει. Όχι το ότι θα έρθει ο Συγκοινωνιολόγος να το παίξει γνώστης στα χωράφια μου, αλλά το ότι υποστηρίζεις μετά πάθους ότι δεν θα μπορώ να το καταλάβω. Εάν ο άλλος έχει πάρει Συγκοινωνιακά δεν ξέρει Πεπερασμένα, δεν ξέρει για γέφυρες. Εάν έρχεται και σε πείθει ότι ξέρει, το πιθανότερο είναι ότι ούτε και εσύ ξέρεις κάτι επί αυτών. Φιλικά πάντα...
 10. Εάν κάποιος έχει τελειώσει Πολιτικός Μηχανικός, στην αναλυτική του φαίνεται ο τομέας ειδίκευσης που επέλεξε. Το ΕΜΠ αναγράφει κιόλας την κατεύθυνση στο βασικό δίπλωμα. Εάν μετά την αποφοίτηση έχει κάνει και μεταπτυχιακό, πιστεύω ότι σαν επαγγελματίας το γνωστοποιεί σε πελάτες και συνεργάτες, δεν το βάζει στη ντουλάπα να κάθεται. Άρα το να ξέρεις με το τι μηχανικό έχεις να κάνεις, είναι κάτι που γίνεται ήδη. Επομένως, η όλη κουβέντα που προωθείς είναι καθαρά γύρω από το διαχωρισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων του μηχανικού. Ο Δομοστατικός ΜΣΕ, ο Γεωτεχνικός γεωτεχνικές μελέτες, ο Συγκοινωνιολόγος δρόμους κ.ο.κ. Τα υπόλοιπα, ότι δήθεν πήγες να συνεργαστείς με μηχανικό που έλεγε ότι είναι Δομοστατικός και στην πορεία αποδείχτηκε ότι είναι Υδραυλικός είναι ξεκάθαρα ιστορίες για αγρίους.
 11. Πού έχουν ονομάσει τη Δυναμική των κατασκευών Στατική 5; Δεδομένου ότι η Δυναμική λέγεται Στατική 5, η Στατική 6 τι είναι; Συνάδελφε, έχεις απαριθμήσει ένα πλήθος μαθημάτων, τα οποία ως αντικείμενο διδάσκονται σε άλλες σχολές με διαφορετικό όνομα. Το Μπετό 3 και Μπετό 4 που λες διδάσκονται ως Προεντεταμένο Σκυρόδεμα και Γέφυρες Σκυροδέματος. Η Στατική 4 λέγεται Αριθμητικές Μέθοδοι Ανάλυσης Κατασκευών και εμπεριέχει και SAP2000. Τα Μέταλλα 3 και 4 ως Σιδηρές γέφυρες και Σύμμεικτα κτήρια και γέφυρες. Ανάθεμα δηλαδή τώρα εάν αρχίσουμε να λέμε ότι εγώ πέρασα 4 Στατικές και ο άλλος 3 Στατικές και 1 Δυναμική και να ψάχνουμε ποιος έχει εντρυφίσει περισσότερο στον τομέα της Δομοστατικής με βάση τους τίτλους των μαθημάτων.
 12. Τμήμα ΠολΜηχ ΕΥ στο ΑΤΕΙΘ. Εξαγγελείες του Υπουργού Παιδείας, που προώθησε το νομοσχέδιο για το ΠΑΔΑ και το ΠανΘεσσαλίας, που λέει ρητώς ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ΕΔ των αποφοίτων των ΤΕΙ, λόγω συγχώνευσης των τμημάτων. Το είπα παλαιότερα, το ξαναλέω τώρα, οι προσωπικές μας επιθυμίες δεν αποτελούν πραγματικότητα. Οι νόμοι του κράτους αποτελούν την πραγματικότητα, είτε λογική είτε παραλογισμούς. Το Τμήμα ΠολΜηχ στο ΑΤΕΙΘ λειτουργεί ακόμα, άρα δεν έχουμε πλήρη κατάργηση της Τεχνολογικής εκπαίδευσης. Ο αρμόδιος Υπουργός έχει κάνει διάφορες εξαγγελείες από το καλοκαίρι και έπειτα, όπου διαφένεται ότι θα διατηρήσει αρκετές από τις διαφορές μεταξύ Διπλωματούχουν και Πτυχιούχων. Εάν έχεις οποιαδήποτε πληροφορία ότι ο Υπουργός ψεύδεται δημοσίως και σκοπεύει να νομοθετήσει πράγματα εντελώς διαφορετικά από αυτά που παραθέτω παραπάνω, σε προτρέπω ιδιαίτερα να τα μοιραστείς μαζί μας. Αλλά αυτά που λες συνάδελφε, μέχρι στιγμής, είναι στην καλύτερη ανακριβή, στην χειρότερη επικίνδυνα.
 13. 1) Υπάρχουν ακόμα τμήματα Μηχανικών ΤΕΙ.... 2) Στο έχω ξαναπεί, περίμενε να βγει το ΠΔ, λες πράγματα που απλά δεν ισχύουν.
 14. Επειδή θεωρώ ότι κάποιοι προσπαθούν να περάσουν προσωπικές απόψεις ως γενικές αλήθειες, ας μην λησμονούμε ότι: 1) Αυτήν την στιγμή υφίστανται ακόμα τμήματα ΤΕΙ μηχανικών. Η συγχώνευση του Διεθνούς έχει ανακοινωθεί και δεν έχει ξεκινήσει καν. Επειδή ανακοινώθηκε ότι τα τελευταία τμήματα ΤΕΙ θα συγχωνευθούν, δεν σημαίνει ότι μαγικά σταμάτησαν να υφίστανται. 2) Ακόμα και αν εκλείψουν τελείως τα τμήματα ΤΕΙ, υπάρχουν οι απόφοιτοί τους, για τους οποίους πρέπει να ψηφισθεί συγκεκριμένο πλαίσιο νόμου, για να μπορούμε να μιλάμε για πλήρη κατάργηση των ΤΕΙ. 3) Εφόσον επιλυθούν όλα τα παραπάνω υπάρχει το βασικότερο πρόβλημα όλων: Το ΠΑΔΑ δίνει τετραετή πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου, το ΕΜΠ πενταετή. Μπορεί να θεωρηθούν και τα δύο πανεπιστημιακού επιπέδου και να δίνουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα που δίνουν τώρα τα διπλώματα πολυτεχνείου. Μπορεί, να βγει ο υπουργός και να πει ότι αφού το ΠΑΔΑ προέκυψε καθαρά από συγχώνευση ΤΕΙ, ναι μεν αποδίδει πτυχίο ισότιμο των πανεπιστήμιων και ακαδημαϊκά είναι το ίδιο, επαγγελματικά όμως λογίζεται διαφορετικά. Οι συνάδελφοι που υποστηρίζουν ότι επειδή ο Τσίπρας ανήγγειλε τη συγχώνευση του Διεθνούς και την πλήρη εξάλειψη των ΤΕΙ, ας μην ξεχνάνε ότι την ίδια μέρα παραγματοποίησε τα εγκαίνια του Μετρό στη στάση Συντριβάνι. Έχει περάσει κανείς έκτοτε από τη στάση να δει πόσο ωραία και καλά συνεχίζει το εργοτάξιο τις εργασίες του, ενώ υποτίθεται ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί (αφού του κάναμε εγκαίνια..)? Για να μην παρεξηγηθώ, δεν παρουσιάζω τις προσωπικές μου επιθυμίες. Απλώς κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν πολιτικές εξαγγελείες σαν νομοθετικά τετελεσμένα, το οποίο είναι, κατά τη γνώμη μου, παράλογο. Το ΠΑΔΑ ψηφίσθηκε πέρσι και ακόμα έχει ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα. Επειδή κάποιοι θέλουν να αναγνωρισθεί το ΠΑΔΑ ως ισότιμο με τα 5ετή (είτε γιατί ζουν για το 3+2/4+1 είτε γιατί ανήκουν στην ομάδα αποφοίτων από τα συγχωνευμένα ΤΕΙ που θέλουν να εξισωθούν με το ΠΑΔΑ και επωφελούνται), δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα γίνει. Μπορεί να γίνει, μπορεί να μην γίνει. Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχθώ σαν γενική αλήθεια τις πολιτικές εξαγγελείες της οποιαδήποτε κυβέρνησης, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να πράττει όπως νομίζει. Φιλικά πάντα...
 15. Αυτό καραμπινάτα δεν ισχύει: 1) Το ΠΑΔΑ προσφέρει 4ετή πτυχία μηχανικών. 2) Το τι θα γίνει μετά την συγχώνευση του Διεθνούς με το ΤΕΙ ας το αφήσουμε πρώτα να εξελιχτεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτρέχουμε το τι θα γίνει με μια συγχώνευση που δεν έχει κατατεθεί καν ως σχέδιο νόμου για συζήτηση. 3) Αναμένουμε ακόμα το ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το ΠΑΔΑ να εντάσσεται μέσα σε αυτό.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.