Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bug συστήματος και αναίδεια υπαλλήλων ΕΤΕΑΝ


Recommended Posts

Θα σας εξιστορήσω μα πολύ περίεργη περίπτωση και την δυσκολία που αντιμετώπισα προσπαθώντας να επιλύσω το πρόβλημα. 

Σε αίτηση πελάτη μου επιλέξαμε δανειοδότηση.

Μας ζητήθηκε εγγυητής, τον οποίο ορίσαμε, επειδή όμως τα δικαιολογητικά που ζητούνταν ήταν αρκετά αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το αίτημα δανειοδότησης και να συνεχίσουμε με ίδια κεφάλαια.

Στην συνέχεια ήρθε έγκριση της αίτησης και η συμπερίληψη στην απόφαση υπαγωγής.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Στο σημείο λοιπόν αυτό υπάρχουν δυο επιλογές:

·         Αποδοχή

·         Απόρριψη

της απόφασης υπαγωγής.

Επιλέγοντας το πεδίο της αποδοχής (για την ακρίβεια το πεδίο αναγράφει "συνέχεια") προκύπτει μήνυμα ότι τα στοιχεία δεν είναι πλήρη και ότι υπολείπονται 2 δικαιολογητικά.

Πηγαίνοντας στο πεδίο των δικαιολογητικών διαπιστώνει κανείς ότι τα δικαιολογητικά που είναι σε εκκρεμότητα αφορούν τον εγγυητή (Στην ουσία τον λόγο για τον οποίο ακυρώσαμε την αίτηση δανείου και επιλέξαμε την συνέχιση με ίδια κεφάλαια).

Επιπρόσθετα στο πεδίο των εκκρεμούντων δικαιολογητικών δεν δίνεται η δυνατότητα να ανέβει κάποιο αρχείο (ούτε από τον λογαριασμό του εγγυητή).

Το τελευταίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα δικαιολογητικά που ζητούνται είναι άσχετα με την αίτηση μας, μιας και έχουμε επιλέξει πλέον συνέχιση με ίδια κεφάλαια, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πρόβλημα του πληροφοριακού συστήματος που μόνο χειροκίνητα μπορεί να αλλάξει.

 

Έχω στείλει mail τόσο στην φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας του εξοικονομώ, όσο και στο γνωστό mail [email protected] εδώ και ένα μήνα και δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Εντωμεταξύ η προθεσμία πλησιάζει απειλητικά.

 

Τα μάζεψα λοιπόν και κατέβηκα στο ΕΤΕΑΝ προ 10ημέρου, παρεμπιπτόντως δεν είμαι από Αθήνα.

Η αντιμετώπιση εκεί?

Δεν με δέχτηκαν καν στα γραφεία τους. (1-0)

Μιλούσα τηλεφωνικά από το θυρωρείο του κτηρίου, το οποίο φυλάσσετε από σεκιούριτι, με μια αντιπαθέστατη και αναιδέστατη υπάλληλο η οποία δεν άκουγε καν τι της έλεγα. Υποστήριζε δε ότι το πληροφοριακό σύστημα, άκουσον άκουσον, δεν κάνει λάθη (!) και ότι κατά 99% τα λάθη τα κάνουμε εμείς οι μηχανικοί. (2-0)

Με παρότρυνε δε να στείλω email και όταν της απάντησα ότι έχω ήδη στείλει (2-1) μου απάντησε ότι έχουν δικαίωμα να απαντήσουν εντός 2 μηνών. Ζάτς! (3-1)

Αφού της επανέλαβα καμιά 10αρια φορές ότι δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος και ότι τα δικαιολογητικά που ζητάει το σύστημα είναι άσχετα με την αίτηση μας μάλλον κατάλαβε ότι μπορεί να έχω και δίκαιο και υποτίθεται ότι μπήκε στο σύστημα να δει τις πταιει.

Αφού ασχολήθηκε με τον εξωφρενικό χρόνο των 32 δευτερολέπτων με το ζήτημα μου ζήτησε να αφήσω το τηλέφωνο μου όπου όπως καταλαβαίνετε δεν με πήρε ποτέ!

 

Για του λόγου του αληθές παραθέτω και screenshot της αιτήσεως.

 

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

 

Καλό ΠΣΚ σε όλους.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Edited by qwert
Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα (με δική σου ευθύνη πάντα και εφόσον εννοείται είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για άσχετα με την περίπτωσή σου δικαιολογητικά) να ανεβάσεις κάποιο απλό αρχείο 1 σελίδας στα συγκεκριμένα άσχετα δικαιολογητικά, μέσα στο οποίο να γράφεις με μεγάλα γράμματα (για να μπορεί να τα διαβάσει η συγκεκριμένη κυρία) ότι:

"Το ζητούμενο δικαιολογητικό δεν απαιτείται καθώς η συγκεκριμένη περίπτωση δικαιούχου αποφασίστηκε να συνεχιστεί με ίδια κεφάλαια και όχι με λήψη δανείου, σύμφωνα με τη δυνατότητα που περιγράφεται στο σχετικό εγχειρίδιο (βλ. εγχειρίδιο με τίτλο ... και ημερομηνία έκδοσης....). Η απαίτηση του συγκεκριμένου δικαιολογητικού παρά την τελική επιλογή ίδιων κεφαλαίων αποτελεί σφάλμα της πλατφόρμας του εξοικονομώ, για το λόγο αυτό επιλέχθηκε να ανέβει το παρόν διευκρινηστικό σημείωμα"

..ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων..

Αυτό για να ξεκολήσει η διαδικασία και να μην αγχώνεσαι για την καταληκτική ημερομηνία. Μπορείς να γράψεις και το ιστορικό της έγκαιρης επικοινωνίας σου με το ΕΤΕΑΝ για να αποφύγεις τη λήξη της προθεσμίας, όπως και την απόκριση που έλαβες (όρεξη να έχεις να γράφεις!!). Μετά από όλα αυτά δεν νομίζω να τολμήσει κανείς να σου ζητήσει τα ρέστα.

Edited by kirman
Link to comment
Share on other sites

@kirman ευχαριστώ για την συμβολή σου!

Παρολαυτά αναφέρω και παραπάνω ότι το σύστημα δεν σου επιτρέπει να ανεβάσεις τπτ στα εκκρεμή δικαιολογητικά!

Επομένως είναι αναπόφευκτη η παρέλευση της προθεσμίας χωρίς χειροκίνητο ξεμπλοκάρισμα του συστήματος, το οποίο δεν είμαι βέβαιος αν οι υπάλληλοι του ΕΤΕΑΝ, αρχικά γνωρίζουν και εν συνεχεία έχουν διάθεση να κάνουν.

Πολύ φοβάμαι οτι θα μου πουν, όταν φιλοτιμηθούν να απαντήσουν, να ακυρώσω και να ξαναυποβάλω την αίτηση, οταν και αν ξανανοίξει για νέες αιτήσεις!:cry:

Edited by qwert
Link to comment
Share on other sites

Σε ίδια περίπτωση ανέβασα τα άσχετα δικαιλογητικά που είχαν μείνει από την αίτηση δανείου και προχώρησα! Γιατί δεν σε αφήνει; Πρέπει να συνδεθείς ως ωφελούμενος. 

Link to comment
Share on other sites

@cve20126 εχω συνδεθεί και ως ωφελούμενος αλλά και ως εγγυητής (μιας και τα ζητούμενα δικαιολογητικά αφορούν το εγγυητη-βλεπε και τελευταία φωτογραφία απο αυτές στο αρχικό μου πόστ).

Εκει που λέει ανεβασμένο αρχείο δεν δίνεται η δυνατότητα να ανέβει κάτι.

Γενικά στον λογαρισμό του εγγυητή, αν και ενεργός, φαίνεται να μην μπορείς να αλλάξεις τπτ.

 

Edited by qwert
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1,5 μήνα μετά το 1ο μου email και μετά από αλλεπάλληλες κρούσεις στο ΕΤΕΑΝ δια της ορθής αλλά και δια της "πλαγίας" οδού τελικά το ζήτημα μου λύθηκε σήμερα!

Η λύση ήρθε από το μαγικό χέρι κάποιου υπαλλήλου που ξεμπλόκαρε το σύστημα χειροκίνητα.

Τον ευχαριστώ από εδώ και ας μην ξέρω ποιος είναι! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.