Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είναι απαραίτητος ο αρχιτέκτονας σε άδεια οικοδομής;


Charter

Recommended Posts

 

Γεια σας, 

Αρχικά έχω εναν φίλο μου αρχιτέκτονα από το εξωτερικό (δεν γνωρίζει τίποτα από πολεοδομικούς νόμους, άδειες, διαδικασία στην ελλάδα κλπ.) που θέλει να μου σχεδιάσει την οικεία μου.

Η ερώτηση μου είναι: Στην έκδοση οικοδομικής άδειας πέρα από τον πολιτικό μηχανικό, είναι απαραίτητος και ο αρχιτέκτονας; Θα μπορούσα για παράδειγμα να προωθήσω τα σχέδια του φίλου μου στον πολιτικό μηχανικό και να έβγαζε την άδεια χωρίς κάποιον αρχιτέκτονα στα έγγραφα της άδειας;  Ή θα πρέπει να συμπεριληφθεί έστω και τυπικά κάποιος αρχιτέκτονας με στοιχεία ΤΕΕ etc.;

Ευχαριστώ και καλές γιορτές!

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται σε ποια περιοχή πρόκειται να κτιστεί και με ποιους όρους. Για  μια ολοκληρωμένη μελέτη θα χρειαστούν 4 ειδικότητες, Αρχιτέκτονας, Πολιτικός, Μηχανολόγος και Τοπογράφος. Το να αλληλοκαλύπτει ο ένας τη δουλειά του άλλου δεν είναι καλή λύση. Ενδεχομένως για τυπικούς λόγους να μπορεί να εκδοθεί η άδεια χωρίς κάποιους μηχανικούς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι Πολιτικοί μηχανικοί έχουν πλήρη δικαιώματα υπογραφής αρχιτεκτονικών μελετών (εκτός αν πρόκειται για ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες). Για την περίπτωσή σου όμως θα πρέπει ο φίλος σου αρχιτέκτονας να έχει συνεχή καλή συνεργασία με τον μηχανικό που θα ολοκληρώσει τις μελέτες για την έκδοση αδείας (εκτός των τυπικών αρχιτεκτονικών σχεδίων απαιτούνται διαγράμματα κάλυψης βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας κλπ). Αν ο φίλος σου δεν έχει γνώσεις Οικοδομικών Κανονισμών, εικάζω ότι θα χρειαστούν αρκετές τροποποιήσεις στα αρχιτεκτονικά σχέδια....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.