spaniol7 Δημοσιεύτηκε January 18, 2019 at 10:13 πμ Δημοσιεύτηκε January 18, 2019 at 10:13 πμ Γειά σας, θέλω την βοήθεια σας! Ήρθε ο μηχανικός μέτρησε τα κουφώματα και έβγαλε το έντυπο παρεμβάσεων την δαπάνη και το κόστος ποσότητα( m2 ). Τα στοιχεία αυτά τα έδωσα στον αλουμινά και μου έβγαλε την ανάλογη προσφορά. Υστέρα ήρθε ο αλουμινάς να πάρει τα τελικά μέτρα, και βρίσκει αποκλείσει από τον μηχανικό στο ύψος του κουφώματος . Διότι ο αλουμινάς μετράει καθαρά την μπαλκονόπορτα και βγάζει 220cm ενώ ο μηχανικός το μετράει μαζί με το ρολό (πάνω κουτί από το κούφωμα) και βγάζει 240cm, o μηχανικός υποστηρίζει ότι είναι και αυτό είναι μέρος του κουφώματος και δεν θα ύπαρξη κανένα απολυτός πρόβλημα. Ενώ ο αλουμινάς υποστηρίζει ότι τα τελικά m2 διαφέρουν και θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στην αίτηση παρεμβάσεων και ότι στην απόδειξη που θα κόψει θα φανεί η διαφορά. Ευχαριστώ!
gsaraf Δημοσιεύτηκε January 19, 2019 at 10:29 πμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2019 at 10:29 πμ Το ρολό είναι μέρος του κουφώματος. Μάλιστα, ο αλουμινάς θα πρέπει να λάβει υπόψη του κ' το ρολό για τον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας Uw που θα πιστοποιήσει.
spy1612 Δημοσιεύτηκε January 19, 2019 at 02:52 μμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2019 at 02:52 μμ Στην δική μου περίπτωση τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν εγκριθεί προς παρέμβαση είναι περισσότερα από τα πραγματικά τετραγωνικά που πραγματοποιηθήκανε στα κουφώματα. Εάν βάλω στο 2ο ΠΕΑ τα πραγματικά της παρέμβασης θεωρείται ότι θα υπάρξει πρόβλημα ως προς την έγκριση ή θα πρέπει ο αλουμινάς να κουμπώσει στο τιμολόγιο πάνω στα δικά μου τετραγωνικά μέτρα?
Georgia S Δημοσιεύτηκε January 19, 2019 at 04:53 μμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2019 at 04:53 μμ 6 ώρες πριν, gsaraf said: Το ρολό είναι μέρος του κουφώματος. Μάλιστα, ο αλουμινάς θα πρέπει να λάβει υπόψη του κ' το ρολό για τον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας Uw που θα πιστοποιήσει. Επομένως τι υπολογίζεται και γράφεται σε παραστατικά και ΠΕΑ ; Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων ή οι διαστάσεις που περιλαμβάνουν και το ρολό; Και στο πρόγραμμα; υπάρχει η κατηγορία 1.Α1 και 1.Α.2 πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπινακα παράθυρο - εξωστοθυρα και 1.Ε1 εξωτερικό προστατευτικό φύλλο ( σύστημα κουτί-ρόλο ή εξώφυλλο). Στις κατηγορίες 1.Α1 και 1.Α2 βάζουμε τις διαστάσεις των ανοιγμάτων ή τις διαστάσεις που περιλαμβάνουν και τα ρολά ;
Georgia S Δημοσιεύτηκε January 23, 2019 at 10:27 πμ Δημοσιεύτηκε January 23, 2019 at 10:27 πμ On 19/1/2019 at 6:53 ΜΜ, Georgia S said: Επομένως τι υπολογίζεται και γράφεται σε παραστατικά και ΠΕΑ ; Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων ή οι διαστάσεις που περιλαμβάνουν και το ρολό; Και στο πρόγραμμα; υπάρχει η κατηγορία 1.Α1 και 1.Α.2 πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπινακα παράθυρο - εξωστοθυρα και 1.Ε1 εξωτερικό προστατευτικό φύλλο ( σύστημα κουτί-ρόλο ή εξώφυλλο). Στις κατηγορίες 1.Α1 και 1.Α2 βάζουμε τις διαστάσεις των ανοιγμάτων ή τις διαστάσεις που περιλαμβάνουν και τα ρολά ; Υπάρχει κατι σχετικό για το εν λόγω θέμα; Ευχαριστώ.
comba Δημοσιεύτηκε January 31, 2019 at 06:02 μμ Δημοσιεύτηκε January 31, 2019 at 06:02 μμ σαφώς και δεν μετράμε το κουτί του ρολού στο κούφωμα αλλιώς εκείνο το εμβαδόν το πληρώνεσαι 2 φορές : μια σαν ρολό + μια σαν κούφωμα. το ρολό είναι επικαθύμενο δεν έχει σχέση με το κούφωμα ( το ότι το λαμβάνουμε ενεργειακά υπόψη στο U δεν έχει καμιά σχέση με την επιμέτρηση)
mechgiann Δημοσιεύτηκε January 31, 2019 at 09:46 μμ Δημοσιεύτηκε January 31, 2019 at 09:46 μμ On 19/1/2019 at 12:29 ΜΜ, gsaraf said: Το ρολό είναι μέρος του κουφώματος. Μάλιστα, ο αλουμινάς θα πρέπει να λάβει υπόψη του κ' το ρολό για τον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας Uw που θα πιστοποιήσει. Τα πιστοποιητικά του αλουμινά με τα Uw θα πρέπει να είναι ξεχωριστά για τα κουφώματα πχ αλουμίνια με διπλό υαλοπίνακα -παράθυρα (1.Α1) και ξεχωριστά για τα επικαθήμενα ρολά (1.Ε1). Είναι διαφορετικές κατηγορίες παρέμβασης και πρέπει να πιστοποιηθεί το κούφωμα σε ποια υποκατηγορία ανήκει πχ U<2 ή 2<U<3. Αυτό αφορά το κούφωμα σκέτο χωρίς ρολό. Ο μόνος που χρειάζεται να υπολογίσει το συνολικό Uw του κουφώματος μαζί με το ρολό είναι ο ενεργειακός επιθεωρητής στο ΠΕΑ. Ομοίως και η μέτρηση των διαστάσεων γίνεται ξεχωριστά για τα κουφώματα και ξεχωριστά για τα ρολά. Είναι διαφορετικές κατηγορίες παρέμβασης και πρέπει να υπολογιστεί ξεχωριστά το κόστος καθεμίας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα