Jump to content

mechgiann

Core Members
 • Content Count

  339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by mechgiann

 1. Καλησπέρα, Επομένως για τις πληρωμές εισφορών (φορολογική βάση) προτείνεις μία τελική εγγραφή στο τέλος με το συνολικό ποσό των πληρωμών του 2021...σωστά? Στον αριθμό παραστατικού μπορούμε να βάλουμε 0... στην ημερομηνία έκδοσης?
 2. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα έχω και εγώ με την πληρωμή του 4/2020. Μάλλον είναι πρόβλημα γενικό. Εστειλα και εγώ email στον ΕΦΚΑ στις 15/1 στο οποίο εξήγησα το πρόβλημα και ακόμη περιμένω.... Οποιος έχει κάποιο νέο, σχετικά, ας ενημερώσει εδώ...
 3. Ναι το μήνυμα αφορά το ΑΦΜ της επιχείρησης στην οποία έκοψα το τιμολόγιο (κατασκευαστικής). Εγώ είμαι σε κανονικό καθεστώς 24% άρα κάτι παίζει με την επιχείρηση αυτήν...
 4. georgegaleos ευχαριστώ! Ξεκαθάρισα κάποια πράγματα σχετικά με τα έξοδα....περιμένουμε να δούμε και τον τρόπο καταχώρησης των εξόδων τηλεφωνίας.... Μια ερώτηση σχετικά με τα έσοδα. Εκοψα τιμολόγιο ΠΥ προς μια κατασκευαστική εταιρεία. Στον χαρακτηρισμό αυτού του εσόδου επιλέγω: πωλήσεις αγαθών & υπηρεσιών χονδρικές / επιτηδευματιών Ε3_561_001 ή πωλήσεις αγαθών & υπηρεσιών λοιπά Ε3_561_007 Επίσης μου βγάζει μήνυμα ότι το καθεστώς ΦΠΑ της παραπάνω εταιρείας δεν είναι αποδεκτό...τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
 5. Πολύ ωραία η περιγραφή του georgegaleos! To θέμα των εξόδων λιγάκι με μπερδεύει... Εχουμε κάποιο παράδειγμα πως καταχωρούμε τα 3 πρώτα που είναι και τα συνηθέστερα (ΕΦΚΑ, τηλεφωνία, βενζίνες) ? Τι είδους παραστατικό είναι ο λογαριασμός της κινητής?
 6. Που μπορούμε να δούμε το βίντεο με βημα-βημα οδηγίες για τη καταχωρηση στο mydata ?
 7. Καλησπέρα, Για το 2020 είχαμε κάποιους μήνες έκπτωση λόγω covid στις εισφορές. πχ ΕΦΚΑ αντί για 220 ευρώ πληρώσαμε 165. Η λογιστική βάση (απαιτήσεις) ποιά είναι? το 220 ή το 165? Εχουμε πληροφορία για αυτό? Για τη φορολογική βάση (πληρωμες) λογικά το 165...
 8. Δεν είπα ούτε να γίνει κάποια δίκη ούτε να επιβληθεί κάποια τιμωρία... Είπα ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος να μη γράφει ο καθένας την παπαριά του. Μια διόρθωση, μια παρατήρηση, κάτι...και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι διαχειριστές γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα πολύ καλά! Δεν ξέρω αν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας (αν και διάβασα κάπου στους κανόνες συμμετοχής ότι αναρτούμε ουσιώδη μηνύματα που συνεισφέρουν στη συζήτηση...) Τέλος πάντων, ένα λάθος είναι ανθρώπινο, επιμονή όμως στο λάθος με υπεροπτικό ύφος προς 2-3 άλλους που προσπαθούν να σε διορθώσουν και λέγοντας πιθανότατα και ψέμματ
 9. Παρακαλώ τους διαχειριστές να διασφαλίσουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του φόρουμ, ελέγχοντας τα μέλη που επιμένουν σε λάθη και παραπληροφόρηση.
 10. 1. Σωστά 2.Προφανώς και συμπληρώνεις στην πρόταση 1 τα στοιχεία των Φ/Β και φυσικά επηρεάζεται η ενεργειακή συμπεριφορά και λογικά στην πρόταση 1 θα είσαι υψηλότερη κατηγορία από Β+ που είσαι στην πρόταση 2.
 11. Αν έχουμε Α/Θ αέρος-νερού χαμηλών θερμοκρασιών για ενδοδαπέδια θέρμανση... Η ονομαστική ισχύς καθορίζεται και πάλι στους 55 βαθμους για να βρούμε κατηγορία παρέμβασης? Στο λογισμικό για την έκδοση του ΠΕΑ εισάγουμε ισχύ και βαθμό απόδοσης στους 35 βαθμους. Σωστά?
 12. Χρόνια πολλά! Ακριβώς όπως τα λες, το 2ο σενάριο χωρίς τα Φ/Β πρέπει να πιάσει το Β+. Από το 1ο ΠΕΑ καθορίζεται αυτό και τέλος. Στο 2ο ΠΕΑ προφανώς βάζεις όλες τις παρεμβάσεις που γίνανε (και τα Φ/Β) και λογικά πιάνεις μεγαλύτερη κατηγορία από Β+. Δεν γίνεται να ελεγχθεί τι κατηγορία έπιασες χωρίς τα Φ/Β... Οσο για τον υπολογισμό του SCOP για την Αντλία Θερμότητας είσαι σωστός!
 13. Η κατηγορία 3Ζ, αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split unit) για θέρμανση/ψύξη χώρου είναι σύστημα εξωτερικής-εσωτερικης μονάδας και καλύπτεται πλήρως. Μην μπερδέυσαι με τα κεντρικά συστήματα πχ λέβητες κλπ όπου υπάρχουν τερματικές μονάδες όπως σώματα ή fancoils. Διάβασε τον οδηγό σελίδα 33.
 14. Το ενεργειακό πιστοποιητικό βγαίνει με βάση την πραγματικότητα,αυτό που βλέπει ο επιθεωρητής επιτόπου. Εχεις μια μεζονέτα ενιαία. Οχι με βάσει το Ε9 και τα διάφορα χαρτια...
 15. Η διαδικασία είναι γελοία και εξευτελιστική. Την επόμενη φορά η ζήτηση λογικά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη...τι θα γίνει? θα κλείνει η πλατφόρμα στο 5 λεπτο? Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η γελοιότητα! Να μην δεχτούμε να υποβληθούμε σε τέτοιο μαρτύριο άγχους ξανά!
 16. Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο έκλεισαν στο 15 λεπτο! Τραγικές καταστάσεις...
 17. Δεν ξέρω τι έκανε ο λογιστής για να πληρώνει λιγότερα ο πελάτης, αλλά το Ε9 είναι λάθος. Μεζονέτες με εσωτερική σκάλα γράφονται σε μία γραμμή με τα συνολικά τμ και ως όροφος ο ψηλότερος. Λογικά η διαστάυρωση τμ ΠΕΑ και τμ Ε9 γίνεται από τη στήλη κύριοι χώροι οπότε η αίτηση θα φάει άκυρο.
 18. Εφόσον η κεντρική θύρα είναι σε εξωτερικό χώρο συμπεριλαμβάνεται. Αν είναι σε κλειστό χώρο πχ κλιμακοστάσιο όχι.
 19. 57 εκ είχε η δυτική Ελλάδα.... Οι 3 περιφέρειες τη Δευτέρα έχουν σχεδόν 70 εκ, αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό. Το βασικό είναι η ζήτηση! Το Ιόνιο με τα λιγότερα λεφτά από όλους (μόλις 10εκ) κράτησε ανοιχτό 1 ώρα και 45 λεπτά...
 20. Στην πλατφόρμα βάζεις τα τετραγωνικά του ακινήτου που εντάσσεται στο πρόγραμμα. Δηλαδή της μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος. Το ερώτημα είναι το εξής... Εχουν ενωθεί με εσωτερική σκάλα νόμιμα ή αυθαίρετα? Και το ΠΕΑ εφόσον είναι ενωμένες γίνεται να βγεί μονο για τη μία?
 21. Θα βγάλεις ΠΕΑ για όλο το τριώροφο? ειναι ενωμένα με εσωτερική σκάλα? Αν ναι πρέπει να διορθωθεί το Ε9 και να μπουν όλα σε μια γραμμή με ένα ΑΤΑΚ. Διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα στη διασταύρωση των τμ μεταξύ ΠΕΑ και Ε9...
 22. Καλησπέρα. Γίνεται να βάλεις στο πρόγραμμα 2 συστήματα θέρμανσης. Δεν έχω διαβάσει πουθενά να απαγορεύεται. Στο ΠΕΑ, στο υπάρχον κτίριο θα βάλεις μόνο τον λέβητα πετρελαίου.Το παραδοσιακό τζάκι το αγνοείς δεδομένου ότι η χρήση του είναι εφεδρική. Στο σενάριο θα βάλεις και τα 2 νέα συστήματα θέρμανσης. Πρόσεξε όμως διότι το ενεργειακό τζάκι δε θα σε βοηθήσει και πολύ στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο η αντλία θερμότητας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.