Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υλοποίηση πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Γειά σας,

 Ο πατέρας μου έχει απο το 1960 ενα οικόπεδο στην ανατολική αττική. Ο δήμος του το "πήρε" στο σύνολό του για πεζοδρόμηση εδώ και αρκετά χρόνια. Ο μηχανικός-τοπογράφος του δήμου μας λέει οτι μας παραχωρούν ενα άλλο οικόπεδο (-30 τμ !!) στην ίδια περιοχή αλλά πρώτα πρέπει να γίνει η πράξη εφαρμογής. Σε σχετική ερώτησή μου μου απάντησε οτι η πράξη θα υλοποιηθεί μετά απο τουλάχιστον 15 χρόνια !!!! 

Το παράδοξο είναι οτι τόσα χρόνια ο πατέρας μου πληρώνει και εφορία και ΕΝΦΙΑ για κάτι που ουσιαστικά δεν εχει και δεν μπορεί να το εκμεταλευτεί. Θέλω να βγάλω άδεια οικοδομής για να παω να μείνω εκεί και δεν μπορώ. 

Μια βοηθεία σας παρακαλώ για το τι κινήσεις πρέπει να κάνω, εάν μπορω :)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

- ΕΝΦΙΑ σωστα πληρωνει  και θα πληρωνει[με καποιον μειωτικο συντελεστη]  μεχρι να αποζημιωθει ή να αντικατασταθει απο άλλο.

- Θα μιλησεις με τον μηχανικο σου για την ανακληση απαλλοτριωσης, λογω παροδου πολλων ετων...

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει λοιπόν κάπου στην ανατολική Αττική ένα γεωτεμάχιο. Αφού λοιπον μπαίνει, ας πούμε τώρα, στο σχέδιο σημαίνει πως αυτό ήταν εκτός σχεδίου. 

Δεν μας λες όμως πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι αυτό και αν θα μπορούσες να κτίσεις σ' αυτό, με τις διατάξεις που έχουμε για για δόμηση  σε εκτός σχεδίου περιοχή!!

Θα έπρεπε επίσης να μας πεις σε πια φάση βρίσκεται η επέκταση αυτή του Ρ.Σχ. που σε αφορά. Αν π.χ. έχουν ολοκληρωθεί τα ρυμοτομικά σχέδια. Πιστεύω πως ΝΑΙ γιατί ομιλείς για την ρυμοτόμηση, για πεζοδρόμηση, του δικού σου γεωτεμαχίου το οποίο θα αντικατασταθεί, κάπου αλλού, με ένα Ν(έο) οικόπεδο.

Αρα δεν μας δίνεις τα στοιχεία που πρέπει να μας δώσεις και επικεντρώνεσαι στο αν πρέπει να πληρώνεις ή οχι ΕΝΦΙΑ. (εγώ να δεις πόσο θυμωμένος είμαι με τον ΕΝΦΙΑ!!!). 

Ξαναγράψε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.