Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανέβασμα αρχείου xml στην πλατφόρμα του Εξοικονομώ ΙΙ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Ζητήθηκε σε ωφελούμενο να ανεβούν τα αρχεία xml των 2 ΠΕΑ που έχουμε εκδόσει. Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να τα ανεβάσω στα Δικαιολογητικά αλλά δεν τα δέχεται πιθανώς επειδή είναι xml και όχι pdf. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και αν τα κατάφερε θα το εκτιμούσα αν μου έλεγε τον τρόπο :) Ευχαριστώ!!! 

Link to comment
Share on other sites

Από που και ως που να έχει δικαίωμα το ΕΤΕΑΝ να ελέγξει τα xml μας. Ας έρθει η επιθεώρηση ενέργειας να ελέγξει οτιδήποτε.

Θα πρότεινα, εάν όντως συμβαίνει εξακριβωμένα το παραπάνω, να απευθυνθείς σε κάποιο σύλλογο, πχ σύλλογο μόνιμων ενεργειακών επιθεωρητών, για περαιτέρω ενέργειες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή το άγχος είναι κακός σύμβουλος, βρέθηκε λύση. Θα στείλω σε λίγο πιο αναλυτικά διότι μπορεί να τύχει σε κάποιον. (Έχουν δίκιο που το ζητάνε, θα εξηγήσω αργότερα, απλά ο τρόπος που το αναφέρουν στις παρατηρήσεις δεν είναι και πολύ περιγραφικός :) Ας δείξουμε λίγη κατανόηση και σε αυτούς, μέρες που είναι :) 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση!

Σχετικά με το θέμα μου: έπρεπε να γίνει μία διόρθωση τιμολογίου κι ενώ με είχε διαβεβαιώσει ο προμηθευτής ότι θα γινόταν πάνω στο υπάρχον, υποβάλλουμε οριστικά το 2ο ΠΕΑ και την επόμενη ημέρα μου στέλνει άλλο τιμολόγιο με ημερομηνία μεταγενέστερη του 2ου ΠΕΑ. Ευτυχώς το δελτίο αποστολής ήταν με προγενέστερη ημερομηνία οπότε τα ανεβάσαμε όλα και η αίτηση εστάλη για τον τελικό έλεγχο. Στις παρατηρήσεις ζητήθηκαν να ανέβουν και τα 2 xml προκειμένου να σιγουρευτούν ότι επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος. Λογικό, αφού ήθελαν να βεβαιωθούν ότι καταγράφηκε αυτό που μπήκε και όχι κάτι άλλο το οποίο απεικονίζονταν στο διορθωμένο τιμολόγιο. Απλά το μυαλό μου κόλησε και προσπαθούσα να ανεβάσω τα xml ενώ τελικά ζητούσαν το report που δίνει το ΤΕΕ και το οποίο το κάνουμε εξαγωγή σε pdf και το ανεβάζουμε. Αυτά τα ολίγα!

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Maria Electrical Engineer said:

ενώ τελικά ζητούσαν το report που δίνει το ΤΕΕ και το οποίο το κάνουμε εξαγωγή σε pdf και το ανεβάζουμε. 

Δηλαδή? Ποιό report ζητούν και ανεβάζουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα @yian! Κάνεις εκτέλεση το xml και πηγαίνεις στο Προβολή (αν θυμάμαι καλά, δεν μπορώ να το τρέξω από τον Η/Υ που είμαι τώρα...) δεδομένων (δεξιά από τα αποτελέσματα). Αυτό είναι το report του ΤΕΕ. Μετά κάνεις export σε pdf.

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω καμιά λογική στο να ανεβάσεις οτιδήποτε έχει να κάνει με το xml  ή κάτι άλλο από την επιθεώρηση.. σε λίγο θα μας ζητήσουν και τα σκαριφήματα και φωτογραφίες και ότι άλλο τους κατέβει ... Μήπως θέλουν να τους δείξουμε πως κάναμε και την επιθεώρηση? Μην τους δώσεις τίποτα . Ο ενεργειακός στόχος ελέγχεται από το σύστημα συγκρίνοντας τα δύο πεα ... Από εκεί και πέρα αν έχουν αμφιβολίες για τον τροπο που έκανες την επιθεώρηση ή για τους συντελεστές που έβαλες σε κάθε παρέμβαση , δυστυχώς για αυτούς πρέπει να το δεχτούν όπως το βλέπουν. Δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ελέγχουν το xml σου...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα @geomast84! Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου, δηλαδή πως έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία για να ελέγξουν οτιδήποτε θέλουν, όμως η αίτηση δεν είναι δική μου για να πάρω την ευθύνη και να μην ανεβάσω ό,τι ζητούν με άμεσο κίνδυνο την απευθείας απένταξη του ωφελούμενου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.