Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη φωλεών μανδύα.


 

Recommended Posts

kfill μα τα πιστοποιητηκά είναι θέμα επίβλεψης και μόνο!!!!!

Μόνο αν μιλάμε για υφιστάμενα τίθεται θέμα!

Link to comment
Share on other sites

@Kfil

Νομίζω πως ο μελετητής έχει δικαίωμα/υποχρέωση να χρησιμοποιείσει έγκριτη βιβλιογραφία για όσα σημεία δεν τον καλύπτουν οι κανονισμοί. Νομίζω αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου για τους ευρωκώδικές καθώς και στο ΕΚΩΣ/ΕΑΚ (δεν ειμαι σίγουρος αλλά κάπου τα "πήρε" το μάτι μου). Θεωρώ λοιπόν πως ο ΚΑΝΕΠΕ είναι έγκρυτη βιβλιογραφία οπότε η άδεια δεν είναι άκυρη.

Προσωπικά θα ήθελα να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες. Εδώ στα Γιάννενα έχουμε τα ακριβώς αντίθετα προβλήματα. Ουσιαστικά δεν υπάρχει έλεγχος στατικών και περνάει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του. Συνεπως όταν εμφανίζουμε μελέτες όπως πρέπει σε εργολάβους μας κοιτάνε με μισό μάτι. Θα πω μόνο πως η φράση "μήκος αγκύρωσης" είναι άγνωστη λέξη. Όλες οι αντιπαροχές εδώ έχουν στην άκρη τοιχίο 25εκ. όπου κάθετα σε αυτό γίνεται "αγκύρωση" οπλισμού δοκού!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αυτό που θέλει να πει ο kfill είναι όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις αναφορά στον ΚΑΝ.ΕΠΕ. αλλά ότι δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανείς να συμμορφωθείς προς τις διατάξεις του ΚΑΝ.ΕΠΕ. απ' τη στιγμή που ακόμα δεν είναι νόμος του κράτους με υποχρέωση εφαρμογής του.

Link to comment
Share on other sites

θα προτεινα να έκανες έλεγχο της άντυγας της φωλιας με βάση την θλιπτική αντοχή της τοιχοποιίας με την διατμητική δύναμη που μετεφέρει η κάθε φωλιά.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τέτοιο,σκέφτηκα και εγώ.Νομίζω όμως ότι είναι υπερβολή,δεδομένου ότι η μελέτη

έχει ήδη εγκριθεί από Περιφέρεια και Δ/νση Τεχν. Υπηρ.

Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.