Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργοταξιακό ρεύμα οικοδομής


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι. Θα ήθελα την γνώμη σας στην εξής περίπτωση.

 

Οικοδομή από αντιπαροχή. Εγώ είμαι οικοπεδούχος αν και δεν νομίζω ότι έχει αξία στο πρόβλημα. Ο εργολάβος έπρεπε να είχε παραδώσει την πολυκατοικία αρχές του περασμένου Ιουλίου. Προφανώς δεν έχει τελειώσει και τον Μαϊο βγαίνει έκπτωτος. Τα διαμερίσματα κουτσά στραβά έχουν τελειώσει (μένω μέσα από τον Γενάρη) αλλά οι κοινόχρηστοι χώροι όχι.

 

Εκρεμμεί η τοποθέτηση αναβατόριου (υπόγεια παρκιν) και μέχρι να γίνει η τοποθέτηση η ΔΕΗ δεν δίνει άδεια ώστε το εργοταξιακό ρεύμα να μετατραπεί σε Κοινόχρηστο (άρα έρχεται στο όνομα του εργαλάβου). Παραλάβη παράδοση δεν έχει γίνει.

 

 

Κατά την διάρκεια των μετακομήσεων ο εργολάβος μας είχε συνδέσει το εργοταξιακό ρεύμα (τα ρολόγια για τα διαμερίσματα μπήκαν Γενάρη) για να βάζουμε κανα τρυπάνι ή να ανοίγουμε κανά φως. Γνωρίζω ότι αυτό είναι παράνομο.

 

Ο διαχηρηστής που έχει αναλάβει την πολυκατοικία είναι ο γαμπρός του. Στα κοινόχρηστα έβαλε λοιπόν ένα λογαριασμό ΔΕΗ 400 ευρώ όπου ανακάλυψα ότι είναι το εργοταξιακό!!! (Ο λογαριασμός μάλιστα αφορά την περίοδο Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη - Γενάρη)

 

Είναι ή δεν είναι παράνομο; Υπάρχει κάποιος νόμος ή διάταξη να του την τρύψω στην μούρη γιατί όπως καταλαβαίνεται έχει γίνει χαμός στην πολυκατοικίά. Εγώ ανακοίνωσα ότι μέχρι ο εργολάβος να τελειώσει την πολυκατοικία και να έχει κοινόχρηστο ρεύμα όπως οφείλει .. εγώ για εργοταξιακό ρεύμα δεν πληρώνω μια.

 

Σκέφτομαι να πάω παρακαταθηκών και δανείων να καταθέσω τα κοινόχρηστα (χωρίς την ΔΕΗ) για να είμαι καλυμμενος νομικά.

 

Τι με συμβουλέυετε;

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του κατασκευαστή, δεν έχετε παραλάβει τα κοινόχρηστα και κατά τους μήνες που αναφέρεις δεν κατοικούταν η οικοδομή δεν έχεις καμία υποχρέωση να τον πληρώσεις.

Αυτό με την εκρεμότητα αναβατορίου δεν καταλαβαίνω. Ήρθε κάποιος από ΔΕΗ προκειμένου να γυρίσει το εργοταξιακό σε κοινόχρηστο και κάνοντας αυτοψία διαπίστωσε ότι λείπει το αναβατόριο? Αφού με υπεύθηνες δηλώσεις γίνεται. Μήπως δεν είχε οικονομική ευχέρια ο κατασκευαστής να ξεχρεώσει τον λογαριασμό και να πληρώσει την εγγύηση?

Υ.Γ. Τόσοι κατασκευστές υπάρχουν έξω, ήταν ανάγκη να την πατήσεις έτσι. Που να μην ήσουν και του χώρου...

Link to comment
Share on other sites

Απλά από την στιγμή που δεν έχει τελειώσει ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει αίτηση ώστε να μετατραπεί το ρεύμα σε κοινόχρηστο!

Ναι έχει πρόβλημα οικονομικό αλλά αυτό εμένα πρωσοπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει.

 

Κατά την διάρκεια του εργοταξιακού στα διαμερίσματα δεν κατοικούσα εγώ .. αλλά 2 απο τα 4 διαμερίσματα.

 

Ας όψετε ρε αδελφέ που ήταν "συγγενής" .. και όλοι οι άλλοι μας τα είχαν πρίξει με τους ημι-υπαίθριους.

 

Λαμόγιο μας βγήκε ...

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχει πρόβλημα οικονομικό αλλά αυτό εμένα πρωσοπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει.

 

Ευκαιρία είναι να συζητήσουμε και πως επιλέγεται ο κατασκευαστής που θα ανεγείρει οικοδομή με το σύστημα της αντιπαροχής.

1. Ανεκτέλεστο. Οικοδομές που είναι σε εξέλιξη αποτελούν ταυτόχρονα και υποχρεώσεις του κατασκευαστή απέναντη σε άλλους αγοραστές ή οικοπεδούχους. Σε δύσκολες περιόδους μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για τον κατασκευαστή προκειμένου να αποπερατώσει το έργο που μας ενδιαφέρει.

2. Οικονομική κατάσταση. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να προυπολογιστεί το έργο και να συγκριθεί με την οικονομική δύναμη του κατασκευαστή. Υπάρχουν κατασκευαστές που τα χρήματά τους δεν επαρκούν για την πλήρη αποπεράτωση και στηρίζονται σε κάποια προπώληση.

3. Τα μέχρι τώρα αποπερατωμένα έργα.

4. Τάξη ΜΕΚ που ανήκει ο κατασκευστής ή τα μέλη της κατασκευαστικής εταιρείας. Είναι γελοίο οικοπεδούχος να σκέφτεται να παραλάβει κατοικίες σε πολυκατοικία από επιχειρηματία στον οποίο το κράτος δεν θα του ανάθετε ούτε καν την κατασκευή πεζοδρομίου.

5. Απαραίτητη προυπόθεση ο οικοπεδούχος να έχει δίπλα του ένα μηχανικό - σύμβουλο για όλα τα στάδια συζητήσεων, συμφωνιών, κατασκευής και παραλαβής.

 

Εσύ ναι μεν τώρα μπορεί να αδιαφορείς για το οικονομικό πρόβλημα του κατασκευαστή, άλλα όταν υπέγραφες το εργολαβικό εξέτασες το ενδεχόμενο να μην μπορεί να φέρει εις πέρας την οικοδομή;

Πήγαινε και μια βόλτα από ΙΚΑ, πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να σου επιφυλάσει...

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας,

 

Είμαι Μεταλλειολόγος Μηχανικός και πριν από τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε να χτίσουμε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το έργο το ανέλαβε ένας αρχιτέκτονας μηχανικός ο οποίος έβγαλε και την άδεια οικοδομής.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι έγιναν τροποποιήσεις στους εσωτερικούς χώρους (αλλαγή θέσης των κουζινών κλπ), εν γνώση του Μηχανικού, δεν μπορούμε ν' ακολουθήσουμε τα σχέδια του μηχανολόγου όσον αφορά στο Φυσικό Αέριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αδιέξοδο διότι:

1. Ο μηχανικός μας λέει να μην κάνουμε αναθεώρηση αδείας για τα σχέδια του Φ.Α. διότι έχουν γίνει πολλές αλλάγες.

2. Μας είπαν ότι η ΔΕΗ δε μπορεί να μας δώσει ρεύμα αν δεν έχουμε έγκριση από την ΕΠΑ.

3. Είμαστε με εργοταξιακό μέχρι τις 16/05 διότι λήγει η άδεια οικοδομής

4. Ζήτησα από το Μηχανικό να ζητήσει παράταση ισχύος από τη Πολεοδομία ώστε να παρατείνουμε για 1 - 2 χρόνια το εργοταξιακό και να δούμε τι θα κάνουμε με το αέριο.

5. Η απάντησή του ήταν ότι ακόμα και για την παράταση ισχύος θα χρειαστεί αυτοψία την οποία μας προτείνει να την αποφύγουμε.

 

Σας παρακαλώ πείτε μου τι απ' όλα είναι αλήθεια διότι πραγγματικά είμαι σε αδιέξοδο!!! Αν αληθεύουν όλα τα παραπάνω μας βλέπω με κεράκια από τις 16 Μαϊού και μετά.

 

Εν ολίγοις μπορώ να πάρω ρεύμα χωρίς την έγκριση της ΕΠΑ? ή μπορώ να πάρω παράταση ισύος της άδειας οικοδομής απλά με μια αίτηση?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

η αδεια εκδοθηκε μετα το 2004 υποθετω????? (την εχω πατησει κ εγω)

 

κοιτα πως μπορεις να κινηθεις, μπορεις να κανεις αναθεωρηση ΦΑ και για μερικες τροποποιησεις αρχιτεκτονικων αν εχεις αλλαξει κουζινα κλπ, για να γλιτωσεις και εν συνεχεια να κλεισεις την άδεια (να δηλωσεις αποπερατωση)και να παρεις ρευμα ειτε τελειωσες τις εργασιες ειτε οχι.

(βέβαια το άφησες λιγο .....την τελευταια στιγμή)

 

Η παραταση ισχ'υος είναι αναθεωρηση και δεν γινεται με μια αιτησουλα!!!!Την αναθεωρηση για παραταση ισχυος ξεχνα τη αν σε προβληματιζει η αυτοψια!!!! υπάρχει Φεκ που την καθιστα απαραιτητη σε τετοιες περιπτωσεις.

 

χωρίς την αυτοψία απο την ΕΠΑ δεν παιρνεις ρεύμα !!!

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς.Άρα καλά στα έλεγε ο μηχανικός σου.Γιατί δεν τον άκουσες?Η αναθεώρηση που σου ζήταγε ήταν απαραίτητη.Από την στιγμή που κάνεις κάτι διαφορετικό από την άδεια χρειάζεταια αναθεώρηση.Κάνε την όσο προλαβαίνεις αν και δύσκολο να προλάβεις την λήξη της άδειας.Συνεργάσου με τον μηχανικό σου αλιώς θα τρέχεις και για παράταση ισχύος!

 

Για να πάρεις τελικό ρεύμα πρέπει κάποιο από τα διαμερίσματα που φτιάχνεις να είναι έτοιμο να κατοικηθεί.δηλαδή να έχει κουζίνα , μπανιο , κουφώματα , να είναι κατοικήσιμο δηλαδή.Δεν χρειάζεται να είναι έτοιμη ολόκληρη η οικοδομή.Πριν πάρεις όμως τελικό ρεύμα φυσικά χρειάζεται η αυτοψία της Ε.Π.Α η οποία λίγο να ξεφεύγει κάτι από την άδεια σε στέλνει για ανθεώρηση.για αυτό σου είπε ο μηχανικός σου να την κάνεις.

 

Για την παράταση ισχύος (5) και αν χρειάζεται αυτψία και από που δεν ξέρω.Νομίζω οτι μόνο με φωτογραφίες αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.